Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vieniši valgytojai Barselonoje gali likti alkani: kodėl restoranai jų nebenori aptarnauti?

Barselonoje besilankantys pavieniai keliautojai netrukus gali likti alkani, nes kai kurie restoranai uždraudė vakarieniauti vieniems.
Barselona, Ispanija
Barselona / 123RF.com nuotr.

Pavasarį ir vasarą, kai į miestą suplūsta milijonai turistų, lauko terasos yra nepaprastai populiarios. Tačiau tai bloga žinia pavieniams valgytojams, nes restoranų savininkai ėmė juos atstumti, norėdami priimti grupes, kurios atneša daugiau pinigų, rašoma „Euronews“.

Kai kurie Barselonos centre esantys restoranai, daugiausia „Carrer de Blai“, garsėjantys tapas barais, ir Eixample rajone, pradėjo atstumti pavienius lankytojus.

123rf.com nuotr. / Guelio parkas Barselonoje
123rf.com nuotr. / Guelio parkas Barselonoje

Ispanijos dienraštis „El Pais“ pranešė, kad padavėjai pateikia pasiteisinimus, pavyzdžiui, kad restoranai yra visiškai užimti arba atsisako vietų restoranų terasose.

Pavieniams valgytojams duodami siaubingi stalai

Vieniems keliaujantiems ir vakarieniaujantiems žmonėms atšiaurus priėmimas nėra nieko neįprasto. Dažnai pasitaiko, kad juos pasodina prie tualeto, virtuvės ar net nustumia į paslėptą kampą.

Tačiau Barselonos vietos gyventojai taip pat jaučia turizmo poveikį Barselonos restoranams.

Vienas vietos gyventojas pasakojo, kad tą patį vakarą jis išbandė keletą restoranų, tačiau visi jį atstūmė, nors buvo laisvų staliukų.

„Pirmoje terasoje gavau staliuką, padavėjas greitai priėjo ir pasakė, kad jis rezervuotas. Taip nebuvo. Vos tik atsistojau, už manęs atsisėdo grupė užsieniečių, kurie buvo už manęs“, – pasakojo jis.

Kitame restorane jam pasakė, kad valgiui suvalgyti turės tik 20 minučių, o paskutiniame restorane, kuriame jis bandė valgyti, jam tiesiai pasakė, kad terasa skirta tik grupėms.

Kodėl restoranai atsisako pavienių lankytojų?

Draudimas vakarieniauti pavieniams lankytojams grindžiamas finansiniais sumetimais. Tikėtina, kad prie stalų, prie kurių sėdi grupės, išleisite daugiau nei valgydami vieni. Be to, turistų grupės taip pat išleidžia daugiau pinigų nei vietiniai gyventojai.

Vietos gyventojai vis labiau nusivilia, nes restoranai stengiasi gauti kuo didesnį pelną iš turistų.

Anksčiau jie galėjo prisėsti lauke ir vakare išgerti gėrimo ar po pietų išgerti kavos, o dabar jiems sakoma „ne“.

123rf.com nuotr. / Barselona
123rf.com nuotr. / Barselona

Pavasarį pradėjus kilti temperatūrai, gyventojai priversti prisitaikyti prie turistų valgymo grafiko, o daugelis įstaigų atsisako priimti tuos, kurie nori greitai išgerti po 12 val. vakaro.

„Ketvirtą valandą po pietų. Prieš įeidami į MACBA (Barselonos šiuolaikinio meno muziejų) norime išgerti kavos, – liepos mėnesį socialiniame tinkle paskelbtame įraše rašė žurnalistė Noemi Vilaseca.

– Terasoje jos mums nepateikia, nes atėjo laikas aperityvui (prieš vakarienę, žinoma).“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius