Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Virtualus pasivaikščiojimas po vieną gražiausių šventyklų Japonijoje

Japonijoje beveik du mėnesius praleidęs Jokūbas Laukaitis apie šią šalį galėtų pasakoti ilgai – tai viena mėgstamiausių jo aplankytų šalių. Japonijoje jam patiko daug dalykų ir vietų. Viena jų – Kiote esanti didžiausias šintoizmo šventyklų kompleksas Fushimi Inari. Apie tai vaikinas sukūrė video filmuką, kurį gali išvysti ir 15min skaitytojai.

„Kiotas – mano mėgstamiausias miestas Japonijoje, o jame esantis Fushimi Inari šventyklų kompleksas, bent jau man, yra pats gražiausias iš matytų panašių vietų.

Jis pastatytas ant kalno, nuo kurio atsiveria puikūs vaizdai. Nors papėdėje viskas atrodo turistiška, užlipus iki pat viršaus to nesijaučia. Ten aukštai jautiesi apsuptas tik šventyklų ir miško. Tai atpalaiduoja“, – pasakojo Jokūbas.

123rf.com nuotr./Šventykla Kiote
123rf.com nuotr./Šventykla Kiote

Japonijoje jis lankėsi 2015 m. spalį ir lapkritį. Nors apie kelionę į šią šalį vaikinas galvojo seniai, tačiau tąkart ten atsidūrė dėl palankiai susiklosčiusių aplinkybių: „Nuvykau todėl, kad būdamas Indonezijoje supratau, jog nebeturiu laisvų vietų savo pase. Todėl turėjau vykti į Lietuvos ambasadą Tokijuje, kad pasidaryčiau naują pasą.“

Kokia jam pasirodė Japonija? Jokūbas sako, jog ji visokia, tačiau abejingu likti ten negali.

„Japonų kultūra unikali, o žmonės labai paslaugūs, mandagūs bei draugiški. Taip pat sakyčiau kiek uždaroki – turiu nemažai draugų, kurie ten gyvena po keliasdešimt metų, tačiau nesijaučia priimti visuomenės. Su jais elgiamasi kitaip nei su vietiniais“, – pasakojo keliautojas.

Nemažai laiko Azijoje gyvenantis vaikinas sakė, kad, lyginant su kitomis šalimis, Japonijoje pragyventi labai brangu. „Tarkime, aš ten išleisdavau po 2 000 eurų per mėnesį ir gyvenau kaip studentas, t.y. neišlaidaudamas“, – sakė Jokūbas.

Savarankiškai dirbantis vaikinas keliones derina su darbu, tačiau randa būdų ir kaip keliauti ne už savo pinigus. Vienas tokių variantų, kuriuo pasinaudoti galima visiems, yra Travel-ticker.com – internetinė kelionių kompanija, kuri remia keliautojus iš viso pasaulio. 

123rf.com nuotr./Fushimi Inari šventykla
123rf.com nuotr./Fushimi Inari šventykla

„Mes esame susitarę taip, kad jie iš dalies moka už mano keliones ir už filmukus. Ir jie nuolat ieško naujų keliautojų, kuriuos galėtų remti. Kiekvienas gali pateikti paraišką jų puslapyje ir pretenduoti į paramą savo kelionėms“, – sakė Jokūbas.

„Pasaulis kišenėje“ skaitytojai jau turėjo progos pamatyti ir kitą Jokūbo sukurtą video pasakojimą apie tai, kaip jis tyrinėjo Tokijų pėsčiomis. Siūlome dar kartą prisiminti šį siužetą.

VIDEO: Kitokia ekskursija po Tokiją: 100 km per 3 dienas pėsčiomis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius