Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Zanzibaras – paplūdimių rojus ir žaidžiantys delfinai

Pusiau autonominis Tanzanijos administracinis vienetas – Zanzibaras, esantis rytinėje Afrikos pakrantėje, Indijos vandenyne užburs jus vos per keletą minučių. Karštas klimatas pasirodys lyg vieni juokai, kai išvysite stulbinančią Afrikos gamtą ir saulėtus paplūdimius. Pristatome jums nuostabiausias Zanzibaro vietoves, kurias būtina aplankyti svečiuojantis saloje.
Paplūdimys Zanzibare
Paplūdimys Zanzibare / Shutterstock.com

1. Akmeninis, senove dvelkiantis miestas

Sostinė ir didžiausias Zanzibaro miestas, tokiu pat pavadinimu, įsikūręs vakarinėje šalies pakrantėje yra dalinamas į dvi dalis – Akmeninį miestą ir Ng’ambo, reiškiantį – Kita pusė. Teritorija išsiskiria savo alėjomis ir siaurutėmis gatvelėmis, kuriose visai nesudėtinga pasiklysti ir tikrai yra į ką paganyti akis.

Čia yra net 2500 įvairiausių pastatų, tarp kurių 45 mečetės, 2 krikščionių bažnyčios ir 4 hinduistų šventyklos, o nuostabiausia tai, kad jie sukurti iš koralų, kalkakmenio ir molio.

Taip pat čia yra net 2500 įvairiausių pastatų, tarp kurių 45 mečetės, 2 krikščionių bažnyčios ir 4 hinduistų šventyklos, o nuostabiausia tai, kad jie sukurti iš koralų, kalkakmenio ir molio.

Apsistoję Zanzibare mėgausitės prieskonių skoniais ir kvapais, o gal net koks vietinis gyventojas papasakos apie subtilius jų panaudojimo būdus ar apie vietovėje populiarius kokosų riešutus.

Vienas iš teritorijos teikiamų malonumų – senovinės persiškos pirtys, kuriose kadaise prausdavosi valdovų žmonos. Na, o pagrindinėje sostinės gatvėje galėsite aplankyti išties įspūdingus Sultono rūmus, dabar tapusius muziejumi. Tai reta galimybė bent akies krašteliu išvysti elegantiškus kambarius, senovinius baldus ir pasivaikščioti po ilgą istoriją turinčius rūmus.

Shutterstock.com/Zanzibaras
Shutterstock.com/Zanzibaro sostinė – Zanzibaras

2. Anglijos palikimas Zanzibare

Trokštantiems pasinerti į šalies istoriją bei kultūrą, būtina aplankyti didingąjį Anglijos fortą, kuris Zanzibare yra dar nuo tų laikų, kai Tanzanija buvo Didžiosios Britanijos kolonija. Anglijos forto požemiai, kadaise buvo naudojami ne itin maloniems tikslams – kaliniams kankinti ir laikyti. Praėjus beveik šimtmečiui ten buvo pastatyta geležinkelio stotis, o galiausiai milžiniškas fortas. Šiuo metu tai be galo populiarus ir svarbus kultūros centras, kuriame reguliariai po atviru dangumi vyksta įvairiausios šventės ir festivaliai. Jei ketinate aplankyti salą, būtinai patikrinkite, ar tuo metu nevyks išties užburiantys Afrikos būgnų šou, Ziff Zanzibaras kino festivalis arba ritmingasis Svahili muzikos šventė. Šie renginiai į gana nedidelę šalies teritoriją pritraukia nemažai smalsuolių.

Shutterstock.com/Anglijos fortas
Shutterstock.com/Anglijos fortas

3. Daugiau nei 25 paplūdimiai ir žaidžiantys delfinai

Jei norite mėgautis saule ir balto smėlio paplūdimiais – Zanzibaras jums bus lyg rojaus kampelis, kadangi čia daugiau nei 25 įspūdingo grožio pakrantės.

Taigi čia ne tik džiaugsitės ramiu poilsiu ant jūros kranto, bet ir aktyviomis vandens pramogomis – vandens slidėmis, motociklais ir, žinoma, nardymu. Būtent pastarasis teritorijoje ypač populiarus, kadangi Zanzibaras – koralinė sala. Tad pasinėrus į vandens gelmes išvysite nepakartojamą pasaulį.

O nuostabiausia tai, kad nuslūgus vandeniui, koralu galima tiesiog vaikštinėti, įbrendant į vandenį vos iki kelių, ir rinkti vakarienei šviežias austres. Jei turėsite laiko, vertėtų apsilankyti šalies pietuose esančiame Kizikazi žvejų kaimelyje. Vietovėje turėsite galimybę paplaukioti vietinių valtelėmis, o gal net išvysti kaip žaliame Menajaus įlankos vandenyne žaidžia delfinai, patikėkite, vaizdas užburiantis.

Egzotinių kelionių į Zanzibarą specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius