Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 11 23

Darbai, kurie keičia žmonių gyvenimus: Neringa Selvestravičienė padeda neįgaliems vaikams

Visuomenėje įprasta manyti, kad geri darbai daromi tyliai, kad nereikia jų viešinti lyg pagarsinus gerą darbą jo svoris ir reikalingumas sumažėtų. 15min kviečia savo skaitytojus dalintis gerais darbais!
Neringa Selvestravičienė padeda neįgaliems vaikams
Neringa Selvestravičienė padeda neįgaliems vaikams / Asmeninio archyvo nuotr.

Viktorija Batavičiūtė dalinasi trumpa istorija apie gerus darbus, kuriuos daro Neringa Selvestravičienė.

„Penktadienį turėjome nuostabų vakarą. Su ypatingais žmonėmis, mūsų nerealaus projekto vaikais. Niekada negalvojau, kad vakaras praleistas mano kieme su būriu ypatingų vaikų ir jų tėvais gali būti nuostabiausia pasaulyje relaksacija.

Kai tavo kieme būrys vaikų rieškučiomis semia trešnes nuo medžio šakų, su šuniu Kingu lenktyniauja, laistosi vandeniu, piešia kreidomis ant asfalto, kepa dešreles ir zefyrus lauže, atrodo ir saulė kitaip šviečia, ir vėjas kartu džiaugiasi.

Asmeninio archyvo nuotr. /Neringa Selvestravičienė padeda neįgaliems vaikams
Asmeninio archyvo nuotr. /Neringa Selvestravičienė padeda neįgaliems vaikams

O kaimynai pasirenka kitą maršrutą, kad jų automobiliai netrukdytų mūsų šaunuoliams piešti... Ir štai Darja pasako, kad tie filmai, kuriuos žiūrėjo norėdama įsitikinti, kad ji negalės piešti ant asfalto rodė netiesą..., o ji piešė ir dar kaip piešė!!! Faustas šunį Kingą vaišino šakute, duodamas dešrelės gabaliukus, Valerija pasakojo linksmas istorijas.

Viktorija nuostabiai piešė ant asfalto, o Kotryna visą vakarą gainiojo po pievą šunį. Mano žmogus vėlai vakare manęs paklausė –„labai pavargai?“-, o aš net nepagalvojau apie tai, aš galvojau kokia aš esu laiminga, kad atradau tiek nuostabių, stiprių žmonių, su kuriais galiu švęsti gyvenimą“, – rašo Neringa.

Ir čia tik viena iš istorijų. Jų yra labai daug! Ir labai gražių! Neringa yra projekto „Aš galiu!“ Socialinės reabilitacijos paslaugos neįgaliems vaikams ir jaunuoliams“ iniciatorė, ji atsidavusi savo darbu, mintimis ir savanoryste projekto vaikams bei jų tėveliams, kiekvieną penktadienį jiems organizuoja veiklas, tokiu būdu skatina savarankiškumą bei socialinę integraciją į visuomenę. Ir žinoma daro juos vieningais, laimingais žmonėmis.

Tai tikrų tikriausias pavyzdys, rodantis ir skleidžiantis gerumą. Smagu stebėti, kokiomis laimingomis akimis atvyksta ir išvyksta vaikai ir kaip su nekantrumu laukia vėl ir vėl nuostabiųjų penktadienių.

Žmogui reikia tikrai nedaug, laimė slypi labai paprastuose dalykuose, o tai sukuria pilnatvę vaikams, jų tėvams ir mums patiems – atrodo tampi geresnis... Tokia yra nuostabioji projekto iniciatorė Neringa: pozityvi, pilna entuziazmo, naujų idėjų ir visada daranti gerus ir nuoširdžius darbus!

15min iniciatyva „Šiemet buvau geras“ kviečia dalintis gerais darbais, paviešinti geradarius!

Jeigu žinote, kad šalia jūsų gyvena geroji fėja ar gerasis naminukas, bet jis yra per daug kuklus, kad pats pasigirtų, parašykite mums apie jį – mes susisieksime ir pakalbinsime. Anketą rasite žemiau arba rašykite el.paštu buvaugeras@15min.lt (klausimynas galioja toks kaip anketoje – vardas, pavardė, telefonas, trumpas gero darbo aprašymas ir nuotraukos arba video).

Istorijas bei jų herojus galite siūlyti iki š. m. gruodžio 16 d. Atrinktas istorijas su jų geradariais skelbsime 15min portale. Pagausinkime gerumo, kad ta šiluma paliestų kuo daugiau širdžių!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius