-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 13

Kelioninis superšaldytuvas – ne tik šaldo, šildo, bet ir įkrauna telefonus

Trijų šaltinių maitinimo kelioninį kompresorinį šaldiklį-šaldytuvą, kuris turi net ir šildymo funkciją, japonų įrankių kompanija „Makita“ vadina metų naujiena. Kaip sakė gamintojo atstovas Darius Lekevičius, jo privalumus jau atrado meistrai, žvejai, stovyklautojai, taip pat žmonės, teikiantys pirmenybę automobilinėms kelionėms.
Akumuliatorinis šaldytuvas atvėsins gėrimus būnant bet kurioje vietoje
Akumuliatorinis šaldytuvas atvėsins gėrimus būnant bet kurioje vietoje / „Makita“ nuotr.

„Šis šaldytuvas unikalus dėl dviejų priežasčių. Kol kas tai vienintelis kompresorinis šaldytuvas, veikiantis nuo akumuliatorių ir vienintelis, kuris be šaldymo, gali ir šildyti jame esančius produktus“, – sakė „Makita“ atstovas.

Antra išskirtinė savybė – nuo aplinkos temperatūros nepriklausanti kompresoriaus tipo aušinimo sistema. Aušinimo galia - iki minus -18°C. Didelėje 20 litrų talpoje galima laikyti iki keturių 2 litrų plastikinių butelių arba dvidešimties 500 ml plastikinių buteliukų.

„Makita“ nuotr./Šaldytuvas talpina iki keturių 2 litrų plastikinių butelių
„Makita“ nuotr./Šaldytuvas talpina iki keturių 2 litrų plastikinių butelių

Vertingą akumuliatorinį kelioninį „Makita“ šaldytuvą, kurio vertė 500 eurų, dovanų galės gauti ir praktiškai jo privalumus išbandyti 15min konkurso „Mano kiemas“ nugalėtojas. O kol kas apie prekyboje pasirodžiusią naujovę kalbamės su gamintojo atstovu D.Lekevičiumi.

Kuo skiriasi įprasti nešiojami kelioniniai šaldytuvai nuo kompresorinio „Makita“ šaldytuvo?

– Populiariausi rinkoje – kelioniniai termoelektriniai šaldytuvai. Tačiau jie turi ne vieną minusą. Visų pirma - tokių šaldytuvų negali naudoti paplūdimyje arba miške prie ežero, nes dažniausiai jie veikia nuo 220V elektros srovės arba nuo automobilinės 12V elektros srovės.

„Makita“ šaldytuvas veikia ir nuo populiariausio 18V akumuliatoriaus, ir nuo 220V o taip pat ir nuo 12V nuolatinės elektros srovės. Taigi, su „Makita“ šaldytuvu kelionėse komfortiškai jausitės net ir be elektros. Tai – pagrindinis skirtumas.

Šaldytuvas veikia iš trijų šaltinių akumuliatoriaus, AC ir DC srovės
Šaldytuvas veikia iš trijų šaltinių akumuliatoriaus, AC ir DC srovės

Kitas termoelektrinų šaldytuvų ypatumas – dėl paprasto veikimo principo, jų šaldymui įtakos turi aplinkos temperatūra. „Makita“ inžinierių sukurtas kompresorinis automobilinis nešiojamas šaldytuvas šaldo ir šildo nepriklausomai nuo aplinkos temperatūros. Panašiai, kaip stacionarūs šaldytuvai, naudojami namuose.

Tai reiškia, kad nustačius pageidaujamą minus 15°C kai aplinkos temperatūra įšilus iki +35°C, „Makita“ kompresorinis šaldytuvas ir šaldys kaip jo prašoma - iki minus 15°C, skirtingai nei termoeletriniai šaldytuvai.

Šalti gėrimai gamtoje tikra atgaiva karštomis dienomis
Šalti gėrimai gamtoje tikra atgaiva karštomis dienomis

„Makita“ kelioninis šaldytuvas užpildytas gamtai draugiškesniu freono analogu – šaltnešiu R-134a. Be to „Makita“ šaldytuvas kol kas – vienintelis iš rinkoje siūlomų kompresorinių, kuris dar ir šildo maistą iki +60°C. Tai bus aktualu jau netrukus, – prasidėjus vėsiajam sezonui.

Kaip maitinamas šis šaldytuvas ir kiek laiko gali veikti nuo akumuliatoriaus?

– Jei termoelektriniai ar kiti kompresoriniai šaldytuvai veikia nuo AC arba DC (automobilinės) srovės, „Makita“ šaldytuvas veikia dar ir nuo populiariųjų 18V akumuliatorių, kuriuos papildomai galima panaudoti su 360-čia kitų akumuliatorinių „Makita“ prietaisų.

Jei nėra galimybės pajungti šaldytuvą prie nuolatinės ar kintamos elektros srovės, jo nepertraukiamas veikimas palaikomas akumuliatoriumi. Šaldytuvas turi du lizdus akumuliatoriams, tačiau vienu metu veikia nuo vieno 18V akumuliatoriaus, o jam išsikrovus, automatiškai persijungia į antrą. Maistą šaldant minus 18°C temperatūroje, du automatiškai persijungiantys akumuliatoriai užtikrins 5 valandų veikimą. Jeigu maistas bus laikomas plius 5°C temperatūroje, kaip įprastame buityje naudojamame šaldytuve, jo veikimą akumuliatoriai užtikrins net 17 valandų.

Kam dar be kelionių ir stovyklavimo pasitarnauja ši naujovė?

– Jis sukurtas maistui šaldyti ar šildyti, bet kadangi japoniškų įrankių gamintoja „Makita“ orientuojasi į meistrus, teko girdėti, kad dirbdami šaltose patalpose statybininkai į šaldytuvą-šildytuvą deda silikono pakuotes, kad prireikus panaudoti būtų reikiamos temperatūros. Taip pat atsiveža šilto maisto ir išlaiko reikiamoje temperatūroje iki pat pietų.

Žinoma, karštuoju metu aktualesnė šaldymo funkcija. Pvz., žvejai nešiojamą šaldytuvą naudoja šviežiai žuviai laikyti ar iš karto užšaldyti, kad karštyje nesugestų. Galima drąsiai sakyti, kad „Makita“ DCW180 yra kol kas vienintelis kelioninis šaldytuvas, kurį galima patikimai naudoti per karščius, išvažiavus stovyklauti su palapinėmis, kur nėra elektros.

Tam tikromis ligomis sergantiems žmonėms aktualus ir vaistų, kurie turi būti saugomi konkrečioje temperatūroje, transportavimas.

– Išties. Didėjant vakcinų nuo koronaviruso sandėliavimo žemoje temperatūroje poreikiui, baiminamasi, kad nepakaks šaldiklių joms saugoti. Žinoma, tam reikalingi didžiuliai įrenginiai, tačiau nedideliems medpunktams vakcinų ir kitų vaistų saugojimui Estijos įmonės pirko būtent „Makita“ kompresorinius nešiojamus šaldytuvus, kurie patikimi, užtikrina pastovią nustatytą temperatūrą, nepriklausomai nuo aplinkos temperatūros.

Naudoti šaldytuvą patogu, kadangi jis kompaktiškas, neužgriozdina automobilio ar patalpų, ir talpus, o taip pat – patogus transportuoti, nes turi diržus nešti ir ratukus vežti.

„Makita“ nuotr./Ant šaldytuvo sumontuoti ratukai ir rankena leidžia lengvai jį pervežti
„Makita“ nuotr./Ant šaldytuvo sumontuoti ratukai ir rankena leidžia lengvai jį pervežti

Vertingi dalykai turi savo kainą. Suprantama, kad ne kiekvienas sugalvojęs gali iš karto tokį gerą kelioninį šaldiklį-šaldytuvą-šildytuvą įsigyti. Tačiau 15min skaitytojai, dalyvaujantys konkurse „Mano kiemas” galės laimėti „Makita“ šaldytuvą ir išbandyti jo privalumus.

Mums patiems šis produktas atradimas. Matėme jo prototipus, tačiau kai buvo paleistas į gamybą – nustebino puikios panaudotos medžiagos ir pavyzdžiui metaliniai dangčio vyriai.

Ar yra dar šio šaldytuvo privalumų, kurių nepaminėjome?

– Taip! Šaldytuvas turi USB lizdą, iš kurio galite įkrauti savo mobilius prietaisus būdami miške, paplūdimyje ar bet kurioje kitoje vietoje.

Taip pat ant šaldytuvo yra įmontuotas itin patogus atidarytuvas buteliams su kamšteliais. Paprastas sprendimas – o kaip patogu gamtoje!

„Makita“ nuotr./Per specialų USB lizdą galima įkrauti mobilius prietaisus kelionių metu
„Makita“ nuotr./Per specialų USB lizdą galima įkrauti mobilius prietaisus kelionių metu

Dalyvauti 15min konkurse „Mano kiemas” ir laimėti „Makita” kelioninį šaldytuvą gali visi – nesvarbu, ar jūs turite didelę sodybą, o gal gėlyną įkūrėte jaukiame balkone ar šalia daugiabučio namo. Dalinkitės savo mintimis, idėjomis ir nuotraukomis.

1. Siųskite savo kiemo, sodybos nuotraukas (ar video – jie ypač laukiami).

2. Kartu su nuotraukomis (būtinai – viename laiške!) pridėkite ir tekstą, kuriame būtų surašyta, per kiek laiko sukūrėte grožį, kaip puoselėjate savo sodybą bei kuriame rajone ji yra.

3. Viską siųskite adresu gyvenimas@15min.lt. Būtinai parašykite savo vardą, pavardę, telefono nr. ir adresą.

Konkursas truks iki vasaros pabaigos! Laukiame vaizdų ir istorijų!

Visus negalinčius atsispirti įvairioms apželdinimo idėjoms, besidomintiems dailaus kraštovaizdžio kūrimu ar tiesiog norintiems pasidalinti savo sukurtos, akį traukiančios aplinkos idėjomis, kviečiame dalyvauti konkurse „Мano kiemas“. Konkurso taisyklės: 1. Pildykite anketą prisegdami savo kiemo, sodybos nuotraukas ar vaizdo įrašus. 2. Aprašykite, per kiek laiko sukūrėte savo kiemo aplinką, kaip puoselėjate savo sodybą, sodą, gėlyną, bei kuriame mieste ar rajone tas sukurtas grožis yra. 3. Būtinai parašykite savo vardą, pavardę, telefono nr., kad galėtume su jumis susisiekti.
Ačiū, kad dalyvaujate!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius