-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 18

Mamų bendruomenė surengė velykinę šventę sutrikusio vystymosi kūdikių namuose

„Esame nedidelė 2018 m. sausį gimusių vaikų mamų bendruomenė „Šimtmečio vaikas“, susibūrėme tam, kad ugdytume vaikų pilietišką dvasią, darytume gerus darbus ir prisidėtume prie geresnio rytojaus kūrimo“, – sakė viena bendruomenės įkūrėjų Aina Bartosevičienė, drauge su bendramintėmis ketvirtadienio rytą surengusi velykinę šventę vaikams Vilniaus sutrikusio vystymosi kūdikių namuose-pagalbos centre „Šeimos slėnis“.
Renginys Vilniaus sutrikusio vystymosi kūdikių namuose-pagalbos centre „Šeimos slėnis“
Renginys Vilniaus sutrikusio vystymosi kūdikių namuose / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Priklausome 2018 m. susikūrusiai „Sausinukų“ grupei, vienijančiai per 700 mamų. Ši iniciatyva ir bendruomenė „Šimtmečio vaikas“ gimė per vieną mūsų renginį – sausį gimusiems vaikams surengėme didelę pirmojo gimtadienio šventę Vilniuje, kurioje dalyvavo 37 mamos su savo vaikais.

Per tą renginį nutarėme, kad norime ne tik organizuoti šventes savo vaikams, bet ir plačiau vystyti bendruomenės veiklą“, – sakė šiuo metu motinyste besidžiaugianti viena bendruomenės įkūrėjų A.Bartosevičienė.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Aina Bartosevičienė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Aina Bartosevičienė

Pasak moters, pagrindinė jų bendruomenės „Šimtmečio vaikas“, kurios iniciatorės ir įkūrėjos yra trys mamos, veiklos idėja – ugdyti savo mažųjų vaikų pilietiškumą, tačiau, pašnekovės teigimu, mamos nori prisidėti ir prie kitų gerų darbų, socialinių projektų.

Veikiausiai noras būti ne tik mama, bet ir ką nors įdomesnio, naudingesnio nuveikti ir paskatino suburti šią bendruomenę.

„Arčiausia šventė – Velykos, pamanėme, kad būtų smagu šventę padovanoti vaikučiams iš globos namų. Parašėme Vilniaus sutrikusio vystymosi kūdikių namams, jie palaikė mūsų idėją.

Pradėjome viską planuoti, organizuoti, atsirado ir daugiau norinčių prisidėti: radome fotografų, kurie nemokamai įamžina šventės akimirkas, įmonių, kurios padovanojo kanceliarinių prekių, sulčių vaikams, prisidėjo ir kepėjų įmonės – šventėje turime tortą, pyragaičių.

Prie šventės geranoriškai prisidėjo ir animatoriai, renginyje vaikai turi atrakciją – pučia didžiulius muilo burbulus, po šventės kiekvienas vaikas dovanų gaus savo portretinę nuotrauką prisiminimui“, – aplinkinių gerumu džiaugėsi A.Bartosevičienė.

Paklausta, kaip gimė idėja pradėti rengti tokias iniciatyvas, pašnekovė sakė: „Atrodo, kad auginant vaiką laiko nėra, tačiau jo tikrai atsiranda. Veikiausiai noras būti ne tik mama, bet ir ką nors įdomesnio, naudingesnio nuveikti ir paskatino suburti šią bendruomenę, pradėti vykdyti įvairias veiklas.

Pradžioje nėštumo tikrai nemaniau, kad kada nors sėdėsiu ir kursiu plakatus, logotipus, reikės rašyti, pristatyti, ką nors sugalvoti ir kažkaip taip save realizuoti. Ir atlyginimo čia jokio negauname, bet ta veikla labai maloni širdžiai ir dar smagiau, kai sulaukiame gero atgalinio ryšio.“

A.Bartosevičienės teigimu, šis renginys Vilniaus sutrikusio vystymosi kūdikių namuose-pagalbos centre yra tik pradžia. Mamos jau kuria planus aplankyti onkologinį vaikų skyrių ir ten surengti panašią šventę, planuoja ir edukacinių veiklų mamoms, o vasarą – surengti didesnę šventę Vingio parke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius