-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 01

Tatuiruočių meistras Augis Tatoo turi neįprastą pomėgį – teletabį piešė metus

Telšiuose gyvenantis ir dirbantis Andrius Augulis, tatuiruočių mėgėjams gerai žinomas kaip Augis Tattoo, yra užsidegęs neįprastu pomėgiu. Jis piešia anglimi didelės apimties paveikslus – šio meno jis mokosi iš profesionalo Amerikoje. Piešdamas pirmąjį paveikslą – moters portretą – jis užtruko pusantrų metų. Jo antrasis kūrinys – žmogaus ūgio teletabis – buvo piešiamas metus.
Augio Tatoo paveikslas
Augio Tatoo paveikslas / Asmeninio albumo nuotr.

Nusprendė tiesiog pasilinksminti

15min GYVENIMAS jau rašė apie savamokslio dailininko užsispyrimą anglimi nupiešti tokį paveikslą, kokio Lietuvoje dar niekas nėra nupiešęs. Paslaptingos moters portretas vis dar stovi atremtas į sieną jo dirbtuvėje.

Mat norint pakabinti sunkiai sveriantį kūrinį ant sienos, reikia turėti daug erdvės. Tačiau vyras ir nenori jo uždaryti namuose – jo tikslas parodyti paveikslą žmonėms, todėl jis laukia, kada ateis laikas A.Augulio personalinei parodai.

Neseniai vyras baigė piešti žmogaus ūgio teletabį. Modeliu jis pasirinko Tinkį Vinkį, kuris kai kuriose serijose pasirodydavo aprengtas sijonėlliu. Būtent šį variantą menininkas ir pasirinko.

Asmeninio albumo nuotr./Augio Tatoo paveikslas
Asmeninio albumo nuotr./Augio Tatoo paveikslas

„Iš pradžių norėjau jį nupiešti kiek piktesnį, pridėti kryžių, kitokių atributų, tačiau pagalvojau, kad tuomet sunku bus pritraukti vaikus. Paveikslas bus pernelyg agresyvus. Visgi nesinorėjo užsaldinti, kad būtų per saldu, ir, manau, man tai išėjo. Dabar jis išnyra iš tamsumos kaip ruduo, kaip kažkoks vėjas. Žmonės žiūri į tą teletabį ir sako – jis mielas, bet kažką turi savyje daugiau, nėra vien tik švelnus.

Klausėte, kodėl teletabis? Mano specialybė tokia, kad dirbame su daug žmonių, esame ir tarptautiniai meistrai, žinomi įvairiose šalyse, iš kurių taip pat sulaukiame kritikos. Todėl kiekvienas meistras stengiasi nupiešti, nutapyti, ištatuiruoti kuo rimčiau, atlikti kuo sudėtingesnį, įspūdingesnį darbą. Visi stengiasi būti vienas už kitą geresni.

Kažkaip nesinori nuolat su kažkuo konkuruoti, todėl pradėjau galvoti, ką galėčiau nupaišyti tokio, kas leistų atsipalaiduoti. Kad nebūtų prasmės apie tą paveikslą kažką sakyti.

Taigi nusprendžiau tiesiog pajuokauti – jeigu norite apie ką nors diskutuoti, štai jums teletabis, ir tiek. Ir mano lūkesčiai pasiteisino – niekas nieko per daug nekomentuoja, susilaukiu tik gerų atsiliepimų“, – pasakojo pašnekovas.

Piešti nesiliaus

Jo teigimu, dėl teletabio dydžio šį darbą drąsiai būtų galima įtraukti į Lietuvos rekordų knygą, tačiau jo paties idėja buvo pakviesti žmones nesusireikšminti dėl to, ką jie daro.

Asmeninio albumo nuotr./Augio Tatoo paveikslas
Asmeninio albumo nuotr./Augio Tatoo paveikslas

„Tiesiog man buvo smagu paišyti tą teletabį, aš pats labai linksminausi ir atsipalaidavau šio darbo metu, o kai atsipalaiduoji, gimsta idėjų rimtesniems darbams“, – svarstė A.Augulis.

Menininkas atviravo, kad dabar nusprendė kurį laiką imtis mažesnių formų daiktų. Mat tokį didelį darbą ir įrėminti yra didžiausias vargas:

„Reikia vežti į Šiaulius, nes bet kam įrėminti anglimi piešto paveikslo negaliu patikėti. Turiu didelę mašiną, bet greičiausiai ir joje neužteks vietos paveikslui. O ir piešti jį buvo nepaprasta. Turėjau rėmą ant ratukų pasidėti, kad jį pakelčiau į viršų, nes tiesiog atremti į sieną neužtenka lubų aukščio – su rėmeliu jis yra dviejų metrų. Paguldyti jo taip pat nesigavo, taigi reikėjo pasukti galvą, kaip patogiai įsitaisyti“.

Visgi pašnekovas patikino, kad piešti anglimi nesiliaus. Nors tai ir labai purvinas, lėtas ir sudėtingas darbas, jam patinka.

„Dabar dar esu sumanęs nutapyti keturis paveikslus aliejiniais dažais, o kai juos pabaigsiu, norėčiau Trakų pilyje surengti personalinę parodą. Esu matęs toje erdvėje vieną parodą – man labai patiko“, – svarstė A.Augulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius