-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 04

Trys renginių vedėjai svečius stebina šokiais: „Nemanėme, kad kils toks ažiotažas“

10 metų renginių vedėju dirbantis Linas Lapėnas per karantiną susimąstė, kokių naujų vėjų galėtų įnešti į savo programą. Būtent tada vyras nusprendė atsigręžti į savo praeitį – prisiminęs choreografo diplomą ir turimą šokėjo patirtį, Linas su kolegomis sukūrė šokį, kuriuo nuo šiol stebina svečius. Feisbuke pasidalinus vaizdo įrašu su šokančia vedėjų trijule, jis sulaukė neįtikėtino susidomėjimo – žmonės ėmė komentuoti ir dalintis.
Linas Lapėnas
Linas Lapėnas / Asmeninio albumo nuotr.

Renginius pabaigia vedėjų šokiu

Mintis sukurti šokį renginiams Linui kirbėjo jau seniai, tačiau vis pritrūkdavo iniciatyvos, o kartais pasigesdavo ir pasitikėjimo savimi, kadangi šokėjo karjerą baigė dar 2007 metais. Visgi karantino metu jis ryžosi įgyvendinti ilgai galvoje besisukusį planą.

„Esu buvęs „Žuvėdros“ šokėjas, diplomuotas choreografas, o vėliau ėmiau vesti renginius, – sako L.Lapėnas. – Per karantiną ieškojome idėjų, kadangi reikėjo atsinaujinti programą, todėl pagalvojau, jog atėjo laikas pabandyti sukurti šokį. Mano komandoje visi yra buvę šokėjai, todėl nebuvo itin sudėtinga tai įgyvendinti.“

Asmeninio albumo nuotr./Linas Lapėnas
Asmeninio albumo nuotr./Linas Lapėnas

Iš pradžių vedėjai bandė savo jėgomis sukurti šokį, tačiau sustatyti choreografiją jiems sekėsi gana sunkiai, todėl trijulė nusprendė kreiptis į šokių studiją Klaipėdoje, kuri ir sukūrė šokį, pelniusį daug reakcijų feisbuke.

„Jie mums sumetė fainą choreografiją, pabandėme šokti, patiko, todėl reikėjo tik išmokti viską, – pasakoja Linas. – Vaizdo įraše matoma mūsų repeticija, kuri buvo įkelta į socialinius tinklus. Mes net nemanėme, kad kils toks ažiotažas. Kaip pradėjo visi dalintis...“

Renginių vedėjams šokį išmokti pavyko per savaitę, tačiau repetuoti bei pasikartoti judesius tenka ir dabar.

„Mes vis dar zuliname. Kartais atsiranda neužtikrintų veiksmų, kadangi kiekvieną dieną nesirepetuojame. Būna, jog prieš renginį reikia surengti repeticiją, nes užsimiršta“, – pripažįsta L.Lapėnas.

VIDEO: Renginių vedėjų šokis – dovana svečiams

Linas jau daugiau nei 10 metų nešoko, todėl juokdamasis sako, kad teko paplušėti, kol kūnas vėl prisiminė, kaip reikia judėti.

„Jaunimui nebuvo sunku išmokti, bet man 40 metų, nepalaikiau jokios fizinės formos. Be to, nebeliko judesių atminties, kadangi su šokiais ilgai nieko bendro neturėjau. Tačiau dabar jau įsivažiavau“, – šypsosi L.Lapėnas.

Dar prieš kelerius metus Linas renginiuose neretai sulaukdavo svečių prašymų pašokti, kadangi šie jį atpažindavo kaip „Žuvėdros“ šokėją. Visgi vyras su laiku vis dažniau atsisakydavo tą daryti.

„Atsirasdavo tokių, kurie paprašydavo pašokdinti mamą, močiutę, nes jos labai norėdavo su manimi pašokti. Iš pradžių dar pasiduodavau, o vėliau ėmiau atsisakyti, nes jeigu pašoki su viena močiute, tada ir antra nori, teta prisijungia. Visą vakarą gali šokdinti“, – juokiasi L.Lapėnas.

VIDEO: Renginių vedėjų trijulės pasirodymas

Dabar naujasis vedėjų šokis būna pačioje renginio pabaigoje – įvyksta tarsi jo kulminacija. O pasidalinus vaizdo įrašu socialiniuose tinkluose, vyrukai tapo atpažįstami ne kaip buvę profesionalūs šokėjai, bet kaip feisbuko žvaigždės.

„Kaip tik neseniai turėjome vestuves, kur sutikome žmones prie bažnyčios ir jie prasitarė, kad mato pažįstamus vedėjus. Paklausiau, gal buvome anksčiau kur nors susitikę, o jie atsakė, jog matė mūsų šokį internete“, – pasakoja Linas.

Renginiuose rodo savo talentus

Baigęs šokėjo karjerą, Linas prieš 10 metų tapo renginių vedėju. Kurį laiką dirbęs naktiniame klube, netrukus jis sulaukė pasiūlymo darbuotis su vestuvėmis.

„Naktiniame klube vedžiau šokių pamokėles, renginius. Vėliau padariau pertrauką, o tada sulaukiau kvietimo. Iš pradžių labai bijojau, nes man vestuvės atrodė kosmosas, kur reikia daug visko mokėti, esi itin atsakingas. Bet vėliau pamačiau, kad ten nėra taip, kaip įsivaizdavau. Nėra lengva, bet pernelyg nesiskyrė nuo to, ką dariau iki tol“, – tikina L.Lapėnas.

Asmeninio albumo nuotr./Linas Lapėnas
Asmeninio albumo nuotr./Linas Lapėnas

Šokdamas Linas nusifilmavo su kolega Edvinu Ringiu ir asistentais Mamertu Ložiu bei Mantu Leilionu – Mamertą galima išvysti pirmajame vaizdo įraše, o Mantą – antrajame. Su jais Linas paprastai dirba ir vesdamas renginius.

„Taip pat turime didžėjų, kuris irgi buvęs šokėjas. Pas mus dirba dar neseniai, bet ateityje galbūt ir jį įtrauksime“, – šypsosi L.Lapėnas.

Tai, ką moku, parodau, ir žmonėms gerai limpa.

Tam, kad galėtų nuolat džiuginti ir stebinti svečius, renginių vedėjams visada reikia galvoti, ką galėtų parodyti naujo. Visgi Linas pripažįsta, jog vedėjų rinka yra užsipildžiusi ir pamažu prarandanti savo vaidmenį.

„Neretai žmonės sako, kad vedėjų nereikia, tik būtų gerai turėti koordinatorių. Seniau vedėjai turėdavo pasiruošti visą programą nuo A iki Ž, – teigia L.Lapėnas. – Jeigu nori tik vesti renginį, reikia turėti nerealiai aštrų liežuvį arba itin gerą programą. Mano renginio vedimas labiau paremtas sugebėjimais, talentais. Aš truputį groju, dainuoju, dabar šokti pradėjome. Tai, ką moku, parodau, ir žmonėms gerai limpa.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius