Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 madingiausi odiniai švarkai ir stilistės pasiūlymai, su kuo juos derinti

Dažnai sakome, kad oda – amžinai madinga, o ypač šį šiltąjį sezoną. Ir ne viena sunkiai įsivaizduojame savo garderobą be odinio švarko. Stilistė Mingailė Skuodytė išskyrė penkis šio sezono madingiausius ir patarė, kokie deriniai su odiniu švarku atrodo geriausiai.
Odinis švarkas
Odinis švarkas / 123RF.com nuotr.
Temos: 3 Mada Stilius Švarkas

Tiesa, kalbant apie odinį švarką ir patį audinį, dabar, stilistės teigimu, madingiausia eko arba dirbtinė oda, taip pat kiti sintetiniai audiniai, šiek tiek primenantys odos tekstūrą.

5 madingiausi šio šiltojo sezono odiniai švarkai:

Baikerio tipo

Žodis „klasika“ kalba pats už save. Kaip ir baikerio tipo, dažniausiai juodas, odinis švarkas.

Su kutais

Kutai, kaip ir pati oda, yra viena šio pavasario ir vasaros tendencijų, tad kodėl jie negalėtų puošti odinio švarko? Jie gali driektis per nugarą, rankoves ar būti švarko priekyje.

Vida Press nuotr./Xenia Adonts
Vida Press nuotr./Xenia Adonts

Turintis uždarą apvalią apykaklę

Dar vienas stilingas pasirinkimas – tiesiai užsegamas, turintis uždarą apvalią apykaklę (angl. Mao collar) švarkas.

„Scanpix“/„Sipapress“ nuotr./Araya Hargate
„Scanpix“/„Sipapress“ nuotr./Araya Hargate

Spalvotas

Po žiemos visiems norisi spalvų – kuo jų daugiau, tuo džiugiau. Taigi ir odinis švarkas neprivalo būti tik juodas. Jis gali būti bet kurių madingų spalvų, vienspalvis.

Išsiuvinėtas

Į madingiausių odinių švarkų sąrašą papuola ir siuvinėtas ar kaip nors kitaip dekoruotas švarkas.

„Tavo stilius“ įkūrėja M.Skuodytė pasidalijo ir penkiais deriniais su odiniu švarku, kurie, pasak jos, atitinkamai progai visada yra puikus pasirinkimas.

Klasikinių džinsų, baltos palaidinės ir odinio švarko derinys. „Tai – nemirštanti stilinga klasika. Jeigu suderinsite su dailiais bateliais ir rankine, visada atrodysite puikiai. Ir tai vienas lengviausių variantų atrodyti gerai“, – sako stilistė.

Šviesesnių, apkritusių, plėšytų, o gal išsiuvinėtų džinsų, įprastų arba marškinėlių be rankovių ir odinio švarko derinys. „Galite derinti su gana paprastais, bet stilingais sportbatukais. Klasikinis, labiau laisvalaikio, sportinis, bet visada stilingas derinys“, – teigia M.Skuodytė.

Lengvo audinio marga arba vienspalvė suknelė iki kelių ar ilgesnė su odiniu švarku (ryškiu ar pasteliniu), odiniais oksfordais, loaferiais ar tiesiog kedukais. „Romantiškesnis ir dailesnis derinys. Patogus ir, priklausomai nuo batu, visur tinkamas“, – sako stilistė.

Vida Press nuotr./Veronika Heilbrunner
Vida Press nuotr./Veronika Heilbrunner

Trumpų šortų (ne džinsinių) ar mini sijono, palaidinės ir odinio (gal dekoruoto metalais ar siuviniais) švarko derinys. „Derinkite su odiniais aulinukais ar kerziukais. Šiek tiek seksualesnis, bet ir „kietesnis“ variantas“, – dar vieną derinį rekomenduoja M.Skuodytė.

Kombinezono tipo kostiumas ir odinis švarkas. „Šį sezoną veikiausiai visos turės bent vieną tokį kombinezoną, tad ir jį galima suderinti su odiniu švarku. Nesvarbu, ar tai bus ilgų, trumpintų ar šortų ilgio kelnės, visada gerai atrodys užsimetus odinį švarkelį. Kokius batus derinti, priklausys nuo kombinezono. Taip pat čia tiks delninė arba per liemenį juosiama rankinė“, – sako stilistė.

Vida Press nuotr./Kristen Bell
Vida Press nuotr./Kristen Bell
„Scanpix“ / „Sipapress“ nuotr. /„Alberta Ferretti“ 2019 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
„Scanpix“ / „Sipapress“ nuotr. /„Alberta Ferretti“ 2019 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius