Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 Holivudo divos Salmos Hayek grožio paslaptys. Kodėl ji nesiprausia rytais?

Viena gražiausių planetos moterų – žavingoji meksikietė aktorė Salma Hayek, įkvėpta savo močiutės, prieš šešerius metus sukūrė kosmetikos liniją „Nuance Salma Hayek“. Ne botoksas ir net ne perdėtai sveika mityba padeda jai išlaikyti savo grožį ir kūno linijas. Štai keletas jos grožio patarimų ir paslapčių, kuriais pasidalijo su harpersbazaar.com ir vogue.com.
Salma Hayek
Salma Hayek / „Scanpix“/AP nuotr.

Kiekvieną akimirką paverskite slapta treniruote

„Mano mitybos patarimas niekam nepravers – persivalgau visokio nesveiko maisto, o tada laikausi dietos. Labai mėgstu spragėsius su aitriųjų paprikų padažu. Ir labai mėgstu vyną, šampaną ir tekilą.

Kalbant apie sportą, užsiimu joga, o Londone dirbu su Lucja Soläng – ji pakeitė mano gyvenimą, išmokė susitvarkyti su stresu. Taip pat išmokau išnaudoti savo kūną kiekvieną akimirką – laikyti jį taip, kad bet koks judėjimas ar pozicija būtų tarsi treniruotė – net valantis dantis. Svarbiausia yra tinkama padėtis. Nelipkite laiptais keliais, lipkite savo sėdyne!“ – patarimus dalija S.Hayek.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Salma Hayek
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Salma Hayek

Žinokite, kada prausti veidą

„Pati svarbiausia grožio taisyklė – visada nusivalykite, nusiprauskite veidą, kai einate miegoti. Labai svarbu tai padaryti prieš naktį. Jei tądien nebuvau pasidažiusi, naudoju ramunėlių valiklį, jei buvau – valiklį aliejaus pagrindu, nes jis viską puikiai nuvalo.

Pati svarbiausia grožio taisyklė – visada nusivalykite, nusiprauskite veidą, kai einate miegoti.

Antroji taisyklė: niekada neprauskite veido rytais. Kol naktį miegate, jūsų veido oda atsinaujina, atgauna viską, ko neteko per dieną: tinkamą pH, aliejus, kolageną. O tada ryte atsikeliate ir visa tai nuplaunate? Kodėl?.. Šito mane išmokė mano močiutė, – sako aktorė.

– Pati naudoju rožių vandenį, paskui patepu veidą kremu nuo raukšlių, kurio sudėtyje yra tepezcohuite'o – šį ingredientą Meksikos ligoninėse medikai naudoja pjaustytai arba nudegintai odai, tad jis tikrai regeneruojantis.“

Paskirkite savo kremui lėktuvo testą

„Štai testas geram veido kremui: per metus daugybę kartų skraidau iš Los Andželo į Europą ir atvirkščiai. Pasitepu veidą kremu prieš lėktuvui pakylant. Jei oda atlaiko „sausinantį“ skrydį, vadinasi, kremas tikrai geras.

Maniškis drėkinamasis kremas (apie jį rašyta aukščiau – red. past.) geba išlaikyti odą sudrėkintą. Kremu tepuosi prieš skrydį ir atskridusi, tada veido oda atrodo puikiai“, – pasakoja S.Hayek ir priduria, kad iki šiol nėra dariusi jokių injekcinių procedūrų – leidusis botokso, užpildų.

Atgaivinkite „kitos dienos“ plaukus

„Mano plaukai labai garbanoti, geriausiai jie atrodo dieną po to, kai išplaunu ir susitvarkau, dar geriau antrą, o dar geriau trečią dieną. Turiu fantastišką priemonę, kurią naudoju vietoj sauso šampūno, kad plaukai vėl atrodytų tarsi ką tik išplauti, – plaukų priežiūros paslaptis atskleidžia Holivudo gražuolė.

– Stengiuosi dažnai galvos netrinkti ir kartą per savaitę naudoju savo linijos medaus kaukę. Naktį miegu galvą paslėpusi šilkiniame turbane (angl. Silke London Hair Wraps).“

Visada turėkite daugiau kaip vienus kvepalus

„Turite keliauti su nuotaika. Nereikia savęs varžyti vienu daiktu. Kvepalus renkuosi pagal tai, kaip jaučiuosi. Pavyzdžiui, „Bottega Veneta kvepalai „Knot“ yra labai gaivūs ir dvelkia elegancija, Narciso Rodriguezo „For Her“ – daugiau seksualumo ir paslapties“, – apie ankstesnius naudotus kvepalus pasakoja S.Hayek. Šiuo metu aktorė kvėpinasi Charlotte's Tilbury „Scent of a Dream“.

Makiažo būtinybė – pudra ir skaistalai

„Gėda prisipažinti, bet aš daug dažausi. Ne kasdien, nes leidžiu savo odai ir pailsėti. Mėgstu modeliuoti savo veidą. Kaip pagrindą naudoju natūraliai atrodančią pudrą. Jei jaučiatės labai pavargusi, skaistalai yra ta makiažo priemonė, kuri atgaivins ir „negyvą“ veidą“, – sako S.Hayek.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius