Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 madingiausi vasaros avalynės modeliai: kokius rinktis ir prie ko derinti? Stilistės patarimai

Kai kalbama apie mados industriją, vis dažniau tenka išgirsti, kad šis koronaviruso pandemijos ir karantino laikotarpis lemia vieną dalyką – mada tampa patogesnė vartotojui. Žvelgiant į madingiausius šios vasaros avalynės modelius, galima drąsiai sakyti, kad patogumo tikrai netrūks. Tiesa, šis aspektas nebūtinai visoms yra prioritetinis, todėl pasirinkimo užteks ir mėgstančioms išskirtinumą bei ekstravaganciją.
2021 m. pavasario ir vasaros sezono avalynės tendencijos
2021 m. pavasario ir vasaros sezono avalynės tendencijos / Vida Press, AFP/„Scanpix“ ir „Sacnpix“/„Capital Pictures“ nuotr.

Kokia avalynė madingiausia šią vasarą? Išgirdusi šį klausimą, stilistė Greta Kukštaitė išskyrė septynis jos modelius ir papasakojo, prie ko galime derinti teniso modelio sportinius batelius, įsispiriamas šlepetes, vadinamuosius „žvejo“ ir „tėčio“ sandalus, kodėl šlepetės per pirštą (angl. flip flop) nebėra skirtos tik paplūdimiui, kuo ypatingos vadinamojo skulptūriško dizaino aukštakulnės basutės ir kokiai šio sezono avalynei panaudotas tinklas.

Lygiapadžiai teniso modelio sportiniai bateliai

Vieni madingiausių šį sezoną – lygiapadžiai teniso modelio sportiniai bateliai. Senokai sportbačiai derinami nebe tik prie laisvalaikio kostiumėlių, tad kuo puikiausiai, kaip sakė stilistė, tiks prie džinsų, kelnių, suknelių, sijonų ir net kostiumų.

Apie tai, kokie dar sportiniai bateliai madingi šį sezoną, galite paskaityti čia.

Vintažinio stiliaus basutės

Dar kitaip vadinamos „žvejo“ sandalais. Pasak G.Kukštaitės, jas galima derinti prie tiesaus kirpimo džinsų ar kelnių, itin stilingai atrodo prie lengvai prigludusių šortų ir oversize marškinių.

„Rinkdamosi šias basutes nebijokite kurtis įvaizdžio tarsi iš ankstesnių dešimtmečių, tačiau labai svarbu, kad jis neprasilenktų su šiuolaikiškumu. Prie basučių galite derinti ir baltas kojines – tai priduos išraiškingo akcento“, – patarė stilistė.

„Tėčio“ sandalai

Dar vienas šią vasarą madingas avalynės modelis – aukštesnio lygaus pado „tėčio“ sandalai su dirželiais.

„Jiems galioja panaši taisyklė, kaip ir „žvejo“ sandalams. Prie jų taip pat galima mūvėti baltas ilgesnes kojines ir derinti juos prie įvairiausio modelio suknelių ir sijonų – iki kelių, vidutinio ilgio ar iki žemėsi. Stilingai atrodys ir tiesaus kirpimo bei platūs džinsai“, – prie ko derinti „tėčio“ sandalus, siūlė G.Kukštaitė.

Šlepetės per pirštą

Šlepetės per pirštą (vadinamieji fliflopai), kaip teigė G.Kukštaitė, nebėra skirtos tik vaikščioti po kiemą ar pajūriu – jas galima derinti ir prie drabužių, kuriais rengiamės eidamos pasivaikščioti, susitikti su draugais ir pan. Ir šį sezoną madingos ne visiškai įprastos šlepetės per pirštą, o grubesnio modelio, turinčios aukštą platformą arba turinčios ploną kulniuką – atrodančios lyg aukštakulnės basutės per pirštą.

„Šią avalynę drąsiai derinkite ne tik prie savo kasdienių drabužių, bet ir prie klasikinių – plačių kelnių ir oversize švarko kostiumėlio, platėjančių džinsų, prigludusių megztų vidutinio ilgio suknelių ir kt.

Prisiminkite, kad avalynė nebėra derinama prie drabužių, labiau drabužiai derinami prie avalynės. Dabar ir aukštakulniai dėvimi prie sportinio kostiumėlio, tad klausimas – prie ko derinti avalynę, galima sakyti jau nebeegzistuoja“, – apie plačias avalynės ir drabužių derinimo galimybes kalbėjo stilistė.

Skulptūriško dizaino aukštakulnės basutės / bateliai

Dar vienas šios vasaros avalynės modelis, puikiai tinkantis toms, kurios mėgsta išskirtinumą ir įmantrumą, – vadinamojo skulptūriško dizaino aukštakulnės basutės / bateliai. Jų kulnas – neįprastas, gali būti ir labai stambus, ir aukštas.

„Avalynė tikrai gali būti kiekvieno įvaizdžio užbaigimo akcentas, tai būtų galima pasakyti ir apie šiuos aukštakulnius, kurie tikrai taps išraiškinga detale. Vilkėti į vakarėlį – žinoma! Einant į miestą? Taip! Ir netgi prie džinsų! Kuo puošnesnė avalynė, tuo daugiau ją galite derinti prie tokių paprastų drabužių kaip džinsai, nes norint patraukti dėmesį ir susikurti išskirtinį modernų įvaizdį, vienintelė taisyklė – nebijoti derinti visiškai skirtingų stilių drabužių ir aksesuarų“, – patarimais dalijosi stilistė G.Kukštaitė.

Tinklinės basutės su raišteliais

Jei šiai vasarai ieškote ko nors išskirtinio, kitaip atrodančio, galinčio „pasigirti“ dėmesį atkreipiančiu dizainu – šios tinklinės aukštakulnės basutės su raišteliais yra kaip tik tai. Ryškių spalvų, derinamos tiek prie kelnių, tiek prie suknelių ar sijonų. Neliksite nepastebėta!

Įsispiriamos šlepetės

Na, ir pabaigai – mėgstančioms patogumą – stilingos įsispiriamos šlepetės, prie kurių galite derinti viską: ir plačias kelnes, ir džinsus, ir patinkančią suknelę ar sijoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius