Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ar tikrai nuskutus plaukus jie atauga storesni ir tvirtesni? Specialisto komentaras

Yra manančių, kad norint, jog plaukai pradėtų augti stipresni, storesni ir ilgesni, reikia pasiryžti nusiskusti galvą plikai. Deja, plaukų stilistas tai vadina mitu.
Plaukai
Plaukai / 123RF.com nuotr.

„Kažkada toks manymas buvo labai paplitęs, ir žmonės buvo įsitikinę, kad nuskutus plaukus šie ataugs sveikesni, storesni. Taip manydavo mamos, matydamos, kad labai ploni mergaičių plaukai, jog reikia juos nuskusti, tada jų ataugs daugiau.

Tačiau tai visiškai nesusiję dalykai. Viskas priklauso nuo plauko svogūnėlio, koks jis yra, toks ir bus plaukas. Pamažu jis gali kisti, tačiau to rezultato, kurio tikimasi, kad štai, nusiskusiu, ir ataugs jau visai kitokie plaukai, tikrai nebus. Tai yra mitas“, – sako grožio salono „Yury“ plaukų stilistas Linas Bakšys.

Tokiu atveju tiesiog užtenka nukirpti pažeistus plaukus, kokius 5–8 cm, ir plaukas augs šviežesnis.

Pasak jo, būna ir tokių atvejų, kai, tarkime, mergina ilgai nekerpa plaukų, nes juos neva augina, o šie pradeda triušti, skilinėti, nebetenka apimties ir pan. Mano, kad nuskutimas galėtų pagerinti situaciją. „Tokiu atveju tiesiog užtenka nukirpti pažeistus plaukus, kokius 5–8 cm, ir plaukas augs šviežesnis. Esmė ta, kad galai būna nesveiki ir negražiai atrodo, o plaukų šaknims nėra nieko bloga“, – paaiškino plaukų stilistas.

L.Bakšio teigimu, norint, kad plaukai augtų stipresni, sveikesni, ilgesni ir kad jų būtų daugiau, reikia ne juos skusti, o paveikti plauko svogūnėlį. Tam dabar yra daugybė įvairiausių priemonių – įskaitant ir šampūnus bei kondicionierius.

„Tiesiog reikia labiau rūpintis plaukais. Jei jie nušiurę ir jūsų nebedžiugina, apsilankykite pas specialistą, kad juos nukirptų tiek, kiek reikia, o paskui reguliariai kas mėnesį ar du pakirpkite po centimetrą. Tada bus nauda. O skusti dėl to tikrai neverta“, – dar kartą pabrėžė pašnekovas.

Vida Press nuotr./Kerpami plaukai
Vida Press nuotr./Kerpami plaukai

Ar tiesa, kad nusiskutus tiesius plaukus jie galėtų ataugti banguoti, ir atvirkščiai? „Manau, kad čia veikia tas pats principas, kaip ir su sveikesniais, ilgesniais plaukais. Esu matęs variantą, kai mergina trumpai nusikirpo plaukus ir paskui juos kiek atsiaugino, šie tapo banguoti.

Tačiau, manau, kad tai lėmė visai kiti dalykai. Galbūt jos plaukai prieš tai buvo ilgi ir dėl ilgio bei svorio tempėsi, tad buvo kur kas tiesesni. Galbūt dabar juos labiau prižiūri, dažniau kerpa arba atvirkščiai, mažiau prižiūri ir pan. Kad pakirptas plaukas tiesiog pakeistų savo struktūrą, taip negali būti, nes tai įgimtas dalykas“, – sakė stilistas.

Jis patvirtino, kad situacija plaukų atžvilgiu tikrai gali pakisti nėščiosioms – dėl hormonų. „Būna, kad norint nudažyti plaukus nėščiai moteriai nepavyksta to padaryti – arba dažai nenukanda, arba spalva išeina ne tokia kaip anksčiau. Nėštumo periodu plaukai gali labai išslinkti. Gali taip nutikti ir po gimdymo. Tačiau būna atvirkštinių atvejų, pavyzdžiui, moterims, kurių plaukai ploni, jie kaip tik pradeda labai augti, o pagimdžius plaukai susitvarko – jų padaugėja, jie pastorėja“, – pasakojo pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius