Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Diana Paukštytė pristatė naująją kolekcijos „Mėnulio vaikai" fotosesiją

Dizainerė Diana Paukštytė neseniai supažindino žiūrovus su naująja savo kolekcija „Mėnulio vaikai“ festivalyje „Mados infekcija“, o šią savaitę pristato specialiai jai skirtą fotosesiją.
Dianos Paukštytės kolekcijos „Mėnulio vaikai“ fotosesija
Dianos Paukštytės kolekcijos „Mėnulio vaikai“ fotosesija / Vaido Jokubausko nuotr.
Temos: 2 Vaikai Mada

Dizainerės kolekcija „Mėnulio vaikai“ pasakoja apie Platono mitą ir laiko mašina nukelia keliais tūkstantmečiais atgal, kai žmonija buvo visai kitokia, nei dabar. Anot Platono, žmonės buvo trijų rūšių: vyriškos lyties – nusileidę iš saulės, moteriškos lyties – atėję iš žemės ir… vaikai iš mėnulio. Mėnulio vaikai buvo belyčiai, androgeniški. Jie buvo apvalūs kaip planetos, turėjo keturias rankas ir keturias kojas, turėjo du identiškus veidus su keturiomis ausimis ir dviem lūpomis. Mėnulio vaikai buvo be galo stiprūs, galingi ir protingi, nes jie turėjo tiek moteriškų, tiek vyriškų savybių. Dėl šios priežasties jais buvo atsikratyta, jie buvo perskirti į dvi dalis. Iki šiol jie vaikštinėja tarp mūsų, ieškodami savo antrosios pusės. Vyrai – moterų, moterys – vyrų, vyrai – vyrų, moterys – moterų.

Vaido Jokubausko nuotr./Dianos Paukštytės kolekcijos „Mėnulio vaikai“ fotosesija
Vaido Jokubausko nuotr./Dianos Paukštytės kolekcijos „Mėnulio vaikai“ fotosesija

Šis mitas atskleidžia simbolines kolekcijos reikšmes, kurios nurodo į vis labiau nykstantį ir kaip socialinę normą suprantamą žmogaus lytiškumą, jis įspraudžia jį į rėmus, suvaržo asmenybės laisvę ir riboja laimę.

Kolekcijos „Mėnulio vaikai“ idėją nuotraukomis padėjo atskleisti fotografas Vaidas Jokubauskas, jai pozavo populiarus modelis Laura Jaraminaitė.

Vaido Jokubausko nuotr./Dianos Paukštytės kolekcijos „Mėnulio vaikai“ fotosesija
Vaido Jokubausko nuotr./Dianos Paukštytės kolekcijos „Mėnulio vaikai“ fotosesija

Diana Paukštytė yra naujosios kartos dizainerė, kurios kūrybai būdingas modernus avangardas, atsiskleidžiantis minimalistinėmis androgeniškomis formomis moderniame miesto kontekste. Jos kūryba išsiskiria savo tamsia, melancholiška ir šiek tiek mistifikuota bei trapia estetika, o juoda spalva yra pagrindinis ir svarbiausias herojus mados ženklo kuriamoje istorijoje. Dizainerė vertina unisex stilistiką ir deda lygybės ženklą tarp lyčių.

Dianos Paukštytės kolekcija „Mėnulio vaikai“ – tai švarios, minimalistinės linijos, geometriniai kirpimai ir oversized siluetai, harmoniją atrandantys duete su monochromine spalvų palete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius