-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Efektyvi veido odos priežiūra: už šiuos paprastus kasdienius ritualus ateityje sau dėkosite

Pakalbėkime apie gražias moteris. Gražuolė – sportiška šviesiaplaukė dangaus žydrumo akimis, po plačia skrybėle nuo salės besislepianti Baltijos jūros pakrantėje? Ar liekna garbanė rudomis akimis, elegantiškai žingsniuojanti sostinės senamiesčio grindiniu? O galbūt didelėmis žaliomis iš mados žurnalo puslapių žvelgianti „plius“ dydžio modelis ryškiai raudonais plaukais?
Gema- thumbnail
Gema Liutkevičiūtė

Stereotipinius apmąstymus nutraukia stiliaus ir gyvenimo būdo tinklaraštininkė Gema Liutkevičiūtė (27). Rubrikos „Ypatingos“ autorė įsitikinusi: moters grožį lemia toli gražu ne jos plaukų ir akių spalva, ūgis, ar, juolab, kūno proporcijos.

„Manau, kad graži moteris, pirmiausia, yra nuoširdžiai pasitikinti savimi. Kada žmogaus akyse matai, kaip jis myli save ir džiaugiasi savimi. Jeigu moteris jaučiasi graži žvelgdama į atvaizdą veidrodyje, ją lygiai taip pat regi aplinkiniai. O jaustis ypatinga ir laiminga nusipelnė kiekviena“, – pabrėžia tinklaraštininkė.

Su savimi, sau ir dėl savęs

Kokybiškas laikas, skirtas ir praleistas su savimi, būtinas kiekvienai moteriai. Grožio procedūros, atliekamos, tebūnie, vonios kambaryje, ne tik puošia, bet ir atpalaiduoja.

„Plaukų ir veido kaukės, ilgesni pasibuvimai vonioje, depiliacijos, kūno kremai ir sviestai, arba kitaip – dėmesys, kokio nusipelnė moters kūnas, veikia labai teigiamai. Galbūt tą pačią minutę ir nepastebime kardinalių pokyčių – švelnėjančios, minkštesnės odos – bet tikrai jaučiamės geriau. Atsigavusios, tarsi pakylėtos. Man dažnai būna, kad to ypač norisi grįžus iš atostogų, kelionių lėktuvu. Įdomi savijauta, tarsi esi skoloje savo kūnui“, – pastebi G.Liutkevičiūtė.

Pergalinga kova su odos nelygumais

Vienas esminių dalykų, pasak tinklaraštininkės, suteikiančių jai pasitikėjimo savimi – tvarkinga ir lygi veido oda. Pastaroji, deja, ne visada yra duotybė. Dažniausiu atveju jai reikalinga nuosekli teisinga priežiūra.

„Veidas yra ta kūno dalis, kuri visuomet atvira ir matoma kitiems. Mano manymu, spuogeliai ir nelygumai jos nepuošia ir pasitikėjimo savimi neprideda. Pirmas žingsnis, kurį dėl veido odos padaryti įmanoma kiekvienai – imtis teisingos priežiūros. Pradėjus laiku, ateityje pavyks išvengti chirurginių intervencijų. Žinoma, jeigu moteris jų nori, tame nėra nieko bloga. Tačiau pamatinis dalykas – žiūrėti, ką turime, ir, jeigu situacija netenkina, kuo anksčiau imtis veiksmų“, – neabejoja G.Liutkevičiūtė.

Veidrodžio atspindyje – ryto ir vakaro ritualai

Nuoseklios veido odos priežiūros įgūdžius rubrikos „Ypatingos“ autorė formuoti pradėjo prieš penkerius metus, studijuodama universitete. Kiekvienas laikraštininkės rytas prasideda identiškai: nutildžiusi žadintuvą, kelias minutes skiria prabudimui, naujienų mobiliajame telefone apžvalgai, tuomet verčia iš lovos šalia susirangiusį keturkojį ir žingsniuoja į vonios kambarį.

Jame priešais veidrodį įvyksta rytinis grožio ritualas.

„Ryte man svarbiausia vandeniu ir prausikliu nusiplauti veidą nuo prakaito, negyvų odos ląstelių, kitų nešvarumų. Tepu serumą su hialurono rūgštimi arba vitaminu C. Renkuosi vieną iš dviejų priklausomai nuo to, kaip oda tą rytą jaučiasi. Nepamirštu ir serumo paakiams – turiu tamsius paakius, todėl renkuosi priemones su kofeinu – jos natūraliai pašviesina. Po to iš spintelės traukiu veido ir paakių kremus. Vasarą šį ritualą užbaigiu kremo su SPF apsauga užtepimu“, – pasakoja G.Liutkevičiūtė.

Jeigu tądien naudojo dekoratyvinę kosmetiką, vakare tinkaraštininkė ją nuvalo aliejuku, likusius nešvarumus – prausikliu. Galiausiai vieną po kito išsitraukia serumą ir kremą veido odai bei paakiams.

„Tą patį prausiklį naudoju ir ryte, ir vakare, tačiau serumas skiriasi. Jeigu ryte naudojau serumą su hialuronu, vakare rinksiuosi kitą, su vitaminu C. Taip pat vakarais naktinį kremą papildau keliais savaiminio įdegio serumo lašeliais“, – dalijasi G.Liutkevičiūtė.

Vasarą makiažui – „NE“

Rubrikos „Ypatingos“ autorė pastebi, kad vis dar netrūksta moterų, kurios daugiau laiko ir pinigų investuoja į kokybišką kosmetiką negu veido odos priežiūros priemones:

„Aš makiažu lyginu veido odos spalvą ir paryškinu savo bruožus, o ne bandau slėpti netobulumus. Pavyzdžiui, neturiu tamsių blakstienų, todėl jas padažau. Juk taip malonu, kai veido poros neužsikemša. O poros neužsikemša, jeigu veido odos priežiūra yra tinkama. Tai leidžia sumažinti makiažo poreikį, ypač – vasaros metu, kai nesinori didelių sluoksnių ant veido prie jūros ar ežero. Kitu atveju karštyje su prakaitu teka ir pudra. Galų gale, makiažas daug geriau atrodo ant lygios veido odos“, – pabrėžia G.Liutkevičiūtė.

Šiltuoju metų laiku jauna moteris tikina dekoratyvinę kosmetiką naudojanti tik išimtiniais atvejais. Vis dėlto namų nepalieka be priemonės, maskuojančios iš prigimties tamsius paakius.

Jauna moteris ne tik nėra makiažo šiltuoju sezonu šalininkė, bet ir vasaros apskritai. G.Liutkevičiūtė geriausiai jaučiasi pavasarį ir suskambus pirmiesiems rudens akordams:

„Pirmuoju atveju jau būni pavargęs nuo žiemos tamsos ir nykumo. Gamtoje, o ir tavo paties širdyje prasideda atgimimas, dienos ilgėja, šviesėja, oras šyla. Be to, pavasarį švenčiu gimtadienį, todėl šis laikas man gana nostalgiškas. Tuo tarpu ruduo – nepaprastai gražus gamtos periodas, kai dažosi medžių lapai, slūgsta karščiai, bet vis dar pakankamai šilta, kad galėtume sėdėti terasoje su basutėmis, pečius pridengęs lengvais megztiniais.“

Įkvėpimu saugotis saulės tapo britės

Tiesa, valiūkiška vasara G.Liutkevičiūtei taip pat dovanoja malonių potyrių ir akimirkų. Dažniausiai jos nutinka draugų būryje besiilsint prie Baltijos jūros ar gamtoje. Tokiais atvejais jauna moteris veido odai skiria išimtinį dėmesį.

„Suopratis, kad būtina nuo saulės spindulių saugoti veidą ir kūną, taip pat atėjo studijų laikais. Stebėjau kelių nuomonės formuotojų veiklą „YouTube“ platformoje. Išsyk patraukė dėmesį tuo, kad, gyvendamos Jungtinėje Karalystėje, kurioje saulėtų dienų, regis, nėra tiek daug, apsaugai nuo kenksmingų spindulių skyrė išskirtinį dėmesį, – prisimena tinklaraštininkė. – Ne vien nuo raukšlių, bet dar blogesnių padarinių, tokių kaip besilupanti oda ar net onkologiniai susirgimai. Jeigu nudegi tiek, kad tau skauda miegoti, kokia žala tuomet padaroma tiesiogiai odai?“

Kaitriomis dienomis rubrikos „Ypatingos“ autorė naudoja „Eucerin“ kreminį veido gelį nuo saulės „Oil Control“ su SPF 50+ apsauga.

„Jis ypatingai išpildo riebios, į aknę linkusios odos poreikius ir saugo nuo kenksmingų saulės spindulių. Nors esu normalios odos savininkė, naudoju šią priemonę dėl to, kad, pirmiausia, dauguma mano bandytų kremų nuo saulės buvo sunkūs savo tekstūra ir kimšo poras, ypač – kai tekdavo ant viršaus dėti makiažo sluoksnį. „Eucerin Oil Control“ labai lengvos tekstūros, lengvai įsigeria į odą, ant kurios tepdama makiažą nesijauti nekomfortabiliai“, – pasakoja G.Liutkevičiūtė.

Pasak tinklaraštininkės, kitas svarbus parametras – kreminio veido gelio nuo saulės „Oil Control“ suteikiamas aštuonių valandų sausumo pojūtis ir matinės savybės:

„Nuima blizgesį nuo odos, kas man asmeniškai labai svarbu vasaros metu. Matinė priemonė tampa gelbėjimosi ratu merginoms, naudojančioms švytinčias makiažo priemones. Gal ne visada kalbame apie tai, kaip svarbi viso kūno priežiūra tiek pliaže, tiek einant į miestą, tačiau veido – ypač. Šis „Eucerin“ kremas saugo nuo žalingų UVA ir UVB spindulių. Įdegį galima pasiekti kitomis priemonėmis – tepamomis, purškiamomis, nežalojant odos saulės spinduliais.“

Genetikos liūto netampo už ūsų

Tinklaraštininkė G.Liutkevičiūtė pripažįsta vasaros niekada neasocijavusi su saulės voniomis. Viena vertus, jaunai moteriai pernelyg nuobodu gulėti aukštielninkai atsisukus į saulę, nepaisant didelio nuosavo kiemo už lango. Rubrikos „Ypatingos“ autorė saulės vonių vengia sąmoningai.

„Stebėdama giminės moterų linijos genetiką, matydama ploną savo veido odą aš renkuosi vengti tiesioginio deginimosi saulėje. Esu šviesaus gymio, todėl labai tamsus įdegis man, veikiausiai, net netiktų. Esu atradusi savaiminio įdegio priemones, kurių suteikiamas rezultatas mane labai tenkina“, – pabrėžia G.Liutkevičiūtė.

Prabilusi apie genetiką, stiliaus ir gyvenimo būdo tinklaraštininkė pritaria, kad paveldimumas labai svarbus bendrai odos ir žmogaus organizmo būklei. Tačiau, anot G.Liutkevičiūtės, ne mažiau reikšmingi ir išoriniai veiksniai:

„Turiu keletą draugių, kurios savo laiku naudojo tik vieną veido kremą ir gyvenime spuogo neturėjo. Genetika veikia, tačiau ji lemia ne viską. Raukšlių neišvengsime, tačiau galime sustabdyti ar bent jau atidėti jų susidarymą ir gilėjimą. Už tai, ką įdėsi į odą, ji tau padėkos. Ne rytoj, ne poryt, bet padėkos. O štai už patingėjimą – ar tu ateityje padėkosi sau?“

Kasdienius Gemos Liutkevičiūtės veido odos priežiūros ritualus apžvelkite šiame vaizdo įraše:

VIDEO: „Stiliaus dėlionė“ su Gema: paprasti žingsniai, kad veido oda vasarą taptų tobula

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius