TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Egiptietis masažistas: „Celiulitu vis dažniau skundžiasi jaunos ir lieknos merginos“

„Nustebtumėte pamatę, kokio grožio, lieknumo ir grakštumo moterys į masažo salonus atvyksta ne pasilepinti atpalaiduojančiomis procedūromis, o rimtai padirbėti tam, kad atsikratytų celiulito“, – pasakoja Lietuvoje gyvenantis egiptietis masažistas Ašrafas. Pasak jo, keista, jog visuomenėje vis dar gajus stereotipas, kad celiulito problema kamuoja tik vyresnes ir apkūnesnes moteris.
Celiulitas
Celiulitas / Vida Press nuotr.

„Iš pirmo žvilgsnio sunku patikėti, kad, pavyzdžiui, 23 metų moteris, spinduliuojanti pasitikėjimu savimi ir dažnai aplinkinių vadinama manekene, gali taip kompleksuoti dėl celiulito, kad net nebenori vasarą degintis paplūdimyje ar gulėti prie baseino vilkėdama maudymuką, – sako masažistas. – Kai kurios jaunos merginos, atvykusios į anticeliulitinio masažo procedūras, atvirauja, kad jaučia diskomfortą dėvėdamos šortus ar sukneles virš kelių.“

Asmeninio archyvo nuotr./Ašrafas
Asmeninio archyvo nuotr./Ašrafas

Celiulito gydymas – ne tik malonus pagulėjimas ant masažo stalo

„Anticeliulitiniai masažai nėra skirti atsipalaiduoti. Moteris, norėdama atsikratyti celiulito, turi suprasti, kad neužteks praverti masažo salono durų – celiulito gydymas yra kompleksinis dalykas, į kurį įeina subalansuota mityba, vandens vartojimas, žalingų įpročių atsisakymas, aktyvi fizinė veikla, – teigia Ašrafas.

Pasak specialisto, darydamas masažą jis atlieka savo darbą, rūpinasi, kad kuo efektyviau ir greičiau būtų pasiektas rezultatas, tačiau moteris ateina jau atlikusi „namų darbus“ – sveikai pavalgiusi, pasportavusi, išgėrusi reikiamą kiekį vandens.

Atidėliojimas problemą tik pagilins

Masažistas moterims, pastebėjusioms celiulito požymius, pataria nieko nelaukus pradėti rūpintis ir kuo greičiau įveikti šią problemą.

„Užuot pradėjusios gydymą, moterys mąsto, kaip uždengti šlaunis, pilvą, perka uždaresnius maudymosi kostiumėlius arba išvis vengia išvykų prie ežero su kompanija. Kam sau sukelti tiek daug problemų? Kuo anksčiau pradėsite gydymą, tuo greičiau atsikratysite celiulito, o kartu ir visų kompleksų. Celiulitas – tai problema, kamuojanti begalę moterų, ir nereikia bijoti apie tai kalbėti, reikia tuo rūpintis ir ieškoti efektyvios pagalbos“, – sako masažo specialistas.

Pagal statistiką celiulitas kamuoja beveik 90 proc. viso pasaulio moterų. Dažniausiai jis pastebimas sulaukus 30 metų, tačiau ryškėja tendencija, kad celiulito varginamų moterų amžius vis jaunėja. Nors celiulitas žinomas kaip moterų problema, dėl hormonų sutrikimų jis gali atsirasti ir vyrams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius