Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mitybos specialistės rekomendacijos celiulitui sumažinti

Celiulito atsiradimą lemia daug veiksnių. Vienas jų – ir paveldimumas, nes celiulitą gali turėti ne tik apkūnios, bet ir lieknos merginos ir moterys, taip pat ir vyrai, teigia mitybos specialistė Eglė Šinkevičiūtė.
Užkandis su lašiša.
Užkandis su lašiša. / 123RF.com nuotr.

Kas yra celiulitas?

Pats celiulitas yra riebalų sankaupos, jį sukelia sutrikusi kraujotaka, o kraujotaką trikdo ne tik blogas gyvenimo būdas, bet ir apranga. Norint išvengti celiulito problemos, nederėtų dėvėti judesius varžančių, pernelyg aptemptų drabužių bei per ankštos, pėdų tirpimą sukeliančios avalynės, pataria kilo.lt mitybos specialistė E.Šinkevičiūtė.

Kaip kovoti su celiulitu?

Kilo.lt nuotr./Mitybos specialistė Eglė Šinkevičiūtė.
Kilo.lt nuotr./Mitybos specialistė Eglė Šinkevičiūtė.

Pirmiausia reikia įvardinti tai, kas iš tiesų neveikia. Kremai ir kitos kosmetinės priemonės iš esmės yra rinkodaros triukai.

Celiulito kaupimąsi skatina greito maisto, vaisvandenių ir kitų gazuotų gėrimų vartojimas, gausus druskos vartojimas, alkoholis, nikotinas, kofeinas. Norint išvengti tap vadinamos „apelsino žievelės“ odos, minėtų ingredientų būtina atsisakyti, tuo pačiu reikia dirbti ties bendro riebalinio sluoksnio mažinimu, nes celiulitas juk ir yra riebalinis audinys. O tą padaryti galima tik treniruočių ir subalansuotos mitybos pagalba.

TAIP PAT SKAITYKITE: 5 medžiagų apykaitą gerinantys produktai, kurie yra jūsų namuose

Specialistė pataria, kuriuos produktus derėtų įtraukti į racioną, jei norime užkirsti kelią celiulitui:

Lašiša. Tai antioksidantais ir Omega-3 turtinga žuvis, kurie kartu sudėjus turi savybę skaidyti bloguosius riebalus. Omega-3 riebalų rūgštys taip pat turi savybę sumažinti nesveiko maisto poreikį, kadangi suteikia ilgalaikį sotumo jausmą, taip pat stiprina odą, jos audinius, šalina susikaupusius toksinus kraujagyslės viduje ir gerina kraujotaką.

Saulėgrąžų sėklos. Jos yra geras vitamino E, kalio ir cinko, vitamino B6 šaltinis. Šios medžiagos stiprina jungiamąjį audinį, taip pat gali būti ir natūraliu diuretiku – dėl to pasišalins susikaupę skysčiai, ir celiulitas taps mažiau matomas. Kad saulėgrąžos duotų reikiamos naudos, jos turi būti natūralios, be prieskonių, druskos.

Aitriosios paprikos (čili) ir Kajeno pipirai. Sudėtyje esantis B6 ne tik stiprina, bet ir atstato jungiamąjį audinį, todėl jie – puikus ginklas kovoti su nepageidaujamomis „duobutėmis“ odoje. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad šie aštrūs prieskoniai pagreitina metabolizmą, gerina kraujotaką.

Mėlynės, gervuogės, šilauogės. Gervuogės ir šilauogės padidina kolageno gamybą, kuria naują odos audinį, o tai pagerina odos tonusą ir tekstūrą. Šiose tamsiose uogose taip pat yra ir antioksidantų, kurie skaldo riebalus. Tai leidžia odai išlaikyti riebalus, bet neišstumti jų į paviršių!

Astos Černės nuotr. / Šilauogės
Astos Černės nuotr. / Šilauogės

Žalioji arbata. Ji pagreitina medžiagų apykaitą, stabdo riebalinių ląstelių, kurios sukelia celiulitą, gamybą. Taip pat nesaldinta žalioji arbata įtraukiama į per dieną suvartojamų skysčių kiekį ir palaiko vandens balansą organizme. Tai svarbu tiems, kurie nemėgsta gerti skysčių, bet neįsivaizduoja dienos be kavos puodelio, nes tiek mažas skysčių vartojimas, tiek kavos gėrimas jus dehidratuoja, o tai puiki sąlygą celiulitui būti odos paviršiuje.

Alyvuogių aliejus. Viena pagrindinių riebalų apykaitos sutrikimo priežasčių yra ta, kad bijome (ypač moterys) naudoti riebalus maiste. Gerieji riebalai yra būtini mūsų organizmui bei grožiui. Alyvuogių aliejus aprūpina organizmą mononesočiaisiais riebalais ir polifenoliais, kurie gerina tiek hormonų, tiek skydliaukės veiklą, o gerai veikianti skydliaukė greitina medžiagų apykaitą bei susijusi su riebalų deginimu.

TAIP PAT SKAITYKITE: Mokslininkai paaiškino, kada lašiniai geriau už alyvuogių aliejų. J.Šulgos komentaras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius