-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gianni Versace – išskirtinė mados pasaulio asmenybė, kurios gyvenimą nutraukė du šūviai

Giovanni Maria, žinomas kaip Gianni, Versace – vienas garsiausių praėjusio šimtmečio mados dizainerių, 1978-aisiais įkūręs italų mados namus „Versace“. Jį dievino modeliai, jo draugijoje dažnai atsidurdavo ne tik mados ir muzikos pasaulio įžymybės, bet ir pati princesė Diana. Gali būti, kad Gianni supo ne tik draugai, bet ir priešai ar jo dėmesio troškę gerbėjai. Šiandien, prabėgus ketvirčiui amžiaus po kraupiosios liepos 15-osios, kai Gianni dviem šūviais buvo nužudytas ant savo namų laiptų Majamyje, vis dar spėliojama, kodėl Andrew Cunananas atėmė jam gyvybę.
Gianni Versace
Gianni Versace / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Versace pavardė garsi visame pasaulyje. Galbūt dabar daugelis ją sieja su Donatella – a. a. Gianni jaunesniąja seserimi ir mūza, kuri po brolio mirties tapo mados namų dizaino vadove. Tačiau praėjusio amžiaus devintajame ir dešimtajame dešimtmetyje Versace reiškė Gianni.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Gianni ir Donatella Versace (1992 m.)
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Gianni ir Donatella Versace (1992 m.)

Jis buvo vienas svarbiausių italų dizainerių pasaulyje, visuomenininkas ir verslininkas, garsėjęs savo pastabumu išskirtiniam menui ir madai. Taip pat pirmasis dizaineris, susiejęs madą su muzikos pasauliu.

Gianni bičiuliavosi su tokiomis garsenybėmis kaip supermodeliai Naomi Campbell, Linda Evangelista, Carla Bruni, Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Christy Turlington, atlikėjai Ericas Claptonas, Stingas, Madonna, Eltonas Johnas ir daugelis kitų, jo talentui ir asmenybei neatsispyrė ir karališkosios šeimos atstovė princesė Diana (beje, šią vasarą sukaks lygiai 25 metai, kai žuvo ledi Di).

„Scanpix“/„Sipapress“ nuotr./Eltonas Johnas ir Gianni Versace
„Scanpix“/„Sipapress“ nuotr./Eltonas Johnas ir Gianni Versace

Gianni įkurti mados namai „Versace“ tapo prabangos prekių ženklu, po kurio skėčiu telpa ne tik drabužiai, bet ir aksesuarai, kvepalai, makiažo priemonės, namams skirti daiktai, interjero detalės. Dizaineris taip pat kūrė kostiumus teatrui ir filmams.

Asmeninį gyvenimą Gianni siejo su savo partneriu – modeliu Antonio D'Amico, kurį sutiko 1982-aisiais.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Gianni Versace partneris Antonio D'Amico
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Gianni Versace partneris Antonio D'Amico

Deja, spalvingą 50-mečio dizainerio gyvenimą 1997-ųjų liepos 15-ąją nutraukė du serijiniu žudiku pavadinto Andrew Cunanano šaltakraujiškai paleisti šūviai. 27-erių vyras, kuris savo paties motinos buvo vadinamas „aukštos klasės homoseksualia prostitute“, jau buvo ieškomas kaip įtariamasis dėl keturių žmogžudysčių. A.Cunananas, kiek žinoma, niekam nespėjo papasakoti savo versijos, kodėl spustelėjo gaiduką, nutaikęs pistoletą į vieną garsiausių mados pasaulio asmenybių, ir tuos atsakymus nusinešė į kapus.

Bet dabar – apie viską nuo pradžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius