Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gidas vyrams: kaip tinkamai prižiūrėti veido odą

Iš stipriosios lyties atstovų vis dar tenka išgirsti, kad veido odos priežiūros priemonės yra moterų reikalas. Tačiau, kaip teigia kosmetologai, vyrai taip pat turi rūpintis savo oda. Tad kokios priemonės turėtų atsirasti vyro kosmetikos krepšelyje, kaip ir kada jas naudoti?
Vyras kremu tepasi veidą
Vyras kremu tepasi veidą / Vida Press nuotr.

Pasak grožio salono „Glow Beauty Studio“ kosmetologės Andrėjos Krasnevičienės, vyrų oda, kaip ir moterų, gali būti ir mišri, ir riebi, ir sausa. Ji yra storesnė ir dažniausiai būna riebesnė, dėl netinkamos priežiūros – ir dehidratuota.

„Svarbiausia, kad vyro oda būtų prižiūrėta, nekeltų diskomforto, nebūtų sudirgusi, paraudusi, pleiskanojanti ir pan., kad būtų graži“, – sako kosmetologė ir iškart nuramina, kad vyrų odai nereikia tiek daug priežiūros kaip moterų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Andrėja Krasnevičienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Andrėja Krasnevičienė

Kosmetologės teigimu, kiekvieno žmogaus odą būtina valyti. Pačios tinkamiausios procedūros vyrams yra odos šveitimas ir valymas. Rekomenduojama kartą per sezoną apsilankyti pas kosmetologą. Jei to nedarote arba net jei ir darote, ne mažiau svarbi lieka ir veido odos priežiūra namuose. Specialistė dalijasi patarimais, kaip reikėtų rūpintis savo oda ir kokias priemones naudoti.

Kaip rūpintis oda ryte ir vakare?

Prausiklis arba putos. Pirmas žingsnis – nuvalyti, nuprausti veido odą. Pačios patogiausios priemonės vyrams yra prausikliai arba putos – nereikia vatos diskelių, kurie veltųsi per barzdos šerelius. Užlašinkite keletą lašų prausiklio ant delno arba užpurkškite putų, išmuiluokite veidą ir gausiai nuplaukite drungnu vandeniu. Paskui nusausinkite rankšluosčiu ar servetėlėmis. Putos, pasak kosmetologės, idealus pasirinkimas – vienu šūviu galima nušauti du zuikius: ir nusiskusti, ir visus nešvarumus nuo veido pašalinti.

Kada naudoti? Prausikliu arba putomis veido odą reikėtų prausti kiekvieną vakarą. Ryte šios priemonės nėra būtinos, nes oda švariai bus nuvalyta jau vakare. Tačiau jei ryte atsikėlę jaučiate, kad oda riebesnė, ją vėl galima prausti prausikliu arba putomis.

Vida Press nuotr./Vyras prausiasi veidą
Vida Press nuotr./Vyras prausiasi veidą

Antioksidacinis purškalas. Nuprausus veidą naudojama kita priemonė – antioksidacinis purškalas. A.Krasnevičienė šiuos purškalus vadina puikiomis priemonėmis, nes jie turi įvairių medžiagų ir vitaminų, pavyzdžiui, vitamino C, kuris odai suteikia švytėjimo, o vyrai dažnai skundžiasi papilkėjusia oda. Jei labiau mėgstate losjonus ar tonikus, vietoj purškalo galite naudoti juos – pilti šiek tiek priemonės ant delno ir įtapšnoti į odą. Jei jūsų oda sausesnė, vietoj purškalo galite naudoti serumą.

Kada naudoti? Vakare prausikliu ar putomis nuprausus veidą naudojamas purškalas. Rytais jį reikėtų naudoti išlipus iš dušo – padeda neutralizuoti vandens pH, atstatyti odos hidrolipidinį barjerą. Sportuojantiems vyrams kosmetologė pataria purškalą nešiotis su savimi ir po sporto nusiprausus naudoti jį veidui.

Kremas turi būti lengvesnės tekstūros, gerai susigeriantis, be aštraus kvapo, suteikiantis matiškumo, o ne blizgesio, drėkinti odą, po skutimosi ją raminti.

Kremas. Vyrai jautrūs kvapams ir ne visi mėgsta kremą. Kad šios grožio procedūros taptų artimesnės, A.Krasnevičienė pataria rinktis kuo lengvesnės tekstūros produktą.

„Nebūtina pirkti vyriško produkto, nes juose daug kvapų. Pagrindinis kriterijus, kad jis būtų lengvesnės tekstūros, gerai susigeriantis, be aštraus kvapo, suteikiantis matiškumo, o ne blizgesio, drėkintų odą, po skutimosi ją nuramintų, kad nebūtų paraudusi“, – vardija specialistė.

Kada naudoti? Po purškalo, losjono, toniko ar serumo yra tepamas kremas. Pasak kosmetologės, vasarą visų priemonių galima naudoti mažiau – užtenka putų ir gero purškalo, kuris atstotų ir serumą, ir kremą. Jei oda riebesnė, dažniausiai irgi pakanka tik purškalo ir kremo nebereikia. Tačiau šaltuoju metų laiku, taip pat ankstyvą pavasarį specialistė siūlo naudoti ir kremą.

Paakių kremas. A.Krasnevičienės pastebėjimu, vyrai skundžiasi paakių zona – daugeliui jų paakiai linkę tinti. „Priežastys – mažai gryno oro, daug laiko patalpose, mašinoje. Moterims tose vietose atsiranda smulkių raukšlelių, o vyrams paakiai tinsta ir atsiranda gilesnių raukšlių. Siūlau rinktis produktą, ant kurio parašyta, kad mažina juodus ratilus. Toks paakių kremas padės pašalinti paburkimą, gerins mikrocirkuliaciją ir kraujotaką“, – sako kosmetologė.

Kada naudoti? Jei jus kankina paburkę paakiai, paakių kremą reikėtų naudoti ryte ir vakare.

Patarimas. Jei ryte lendate po dušu, trenkate galvą, vanduo teka per visą veidą, kūną ir jaučiate, kad kankina tam tikros veido problemos – tempimas, sausos dėmelės ir pan., gali būti, kad tai sukelia naudojamas šampūnas. „Gali būti, kad detergentai, kurie tinka galvos odai, visiškai netinka veidui. Tad siūlyčiau nesimaudyti karštame vandenyje, tegul jis būna vėsesnis, ir trenkant galvą pasaugoti veido odą“, – pataria specialistė.

Kaip ir kada naudoti kremą nuo saulės?

Jei daug laiko leidžiate lauke – jūsų toks darbas, atostogaujate ar mėgaujatės vandens sportu – ir nenorite, kad kankintų paraudusi, išsiplėtusiais kapiliarais oda, reikėtų nepamiršti kremo nuo saulės.

Vyrai dažnai jų vengia, nes kremai su SPF paprastai būna riebūs. Tačiau, kosmetologės siūlymu, vaistinėse jau galima paieškoti purškiamų produktų, kurių nereikės įmasažuoti į odą, užteks papurkšti veidą. Ir būtina prisiminti, kad visą dieną leidžiant saulėje reikia naudoti stipresnio poveikio kremą, pvz., SPF 50, ir odą tepti ne kartą, o du ar net tris, nes kremo apsauga veikia tik apie keturias valandas.

Jei visą dieną leidžiate biure ir lauke beveik nebūnate, kremas nuo saulės jums nėra būtinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius