Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Grožio salonas: 10 ryškiausių sezono tendencijų

Net neabejojame, kad jūsų spintoje netrukus atsiras daili palaidinė, trumpas sijonėlis ar švelnios, pastelinės spalvos bateliai. Tačiau mada – tai ne tik naujausias tendencijas atitinkantys rūbai. Susipažinkite su šiltojo sezono grožio naujienomis.
Graži mergina
Graži mergina / „Fotolia“ nuotr.

1. Kodas „Raudona“

Nė vienas sezonas nepraeina be amžinos klasikos – raudonų lūpų. Kinta tik dažų atspalviai ir tekstūra. Šį sezoną grožio specialistai gana vieningai sutaria – pati populiariausia yra gerai sunokusio raudono obuolio spalva. Pavyzdžiui, tokio, kokį pasakoje apie septynis nykštukus kando Snieguolė.

„Shuterstock“ nuotr./Graži moteris
„Shuterstock“ nuotr./Graži moteris

Kitas populiarus makiažo įvaizdis – itin tamsios vampyro lūpos. Nors tai labai skirtingi variantai, išmėginti verta. Juk būna, kad ir užsivilktas drabužis pasirodo esąs nepalyginamai gražesnis nei atrodė gulėdamas parduotuvės lentynoje.

Kaip ir žiemą, populiariausi išlieka matinės spalvos lūpų dažai. Nesvarbu, būtų ryškiai ar tamsiai raudoni.

2. Mėlynas prisilietimas

„Fotolia“ nuotr./Akių makiažas
„Fotolia“ nuotr./Akių makiažas

„Mažiau laiko apmąstymams, daugiau eksperimentams“ – tokiu šūkiu būtų galima apibendrinti akių dažymo tendencijas, karaliausiančias visą šiltąjį sezoną. Tokį šūkį sugalvojome ne be reikalo. Tiesiog nėra taisyklės, kuri apibrėžtų, kaip mėlyną spalvą naudoti makiaže. Galite rinktis šešėlius, pieštuku paryškinti viršutinę akių voko liniją, gal net apibrėžti visą akį. Taisyklių jokių, tačiau dėmesys – garantuotas.

Antra po mėlynos spalvos šį pavasarį ir vasarą – rožinė. Priešingai nei mėlyna, ja galima paryškinti ne tik akis, bet ir pagyvinti skruostus, jaunatviško žaismingumo suteikti lūpoms.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ką apie charakterį atskleidžia jūsų veido forma? Makiažo patarimai

3. (Ne)paprasta arklio uodega

Tokiai patogiai ir praktiškai šukuosenai kaip arklio uodega, matyt, nelemta išeiti iš mados. Visgi net tokiu paprastu būdu plaukus galima surišti labai įvairiai.

„Fotolia“ nuotr./Modelis
„Fotolia“ nuotr./Modelis

Šį sezoną kasos tvirtai rišamos gumele, skiriamos į dvi sruogas ir kiekviena sukama atskirai, o po to abi į vieną. Nors ši šukuosena padaroma labai paprastai ir greitai, atrodo mažų mažiausiai elegantiškai. Daug dėmesio pavasarį ir vasarą taip pat bus skiriama plaukų aksesuarams – nuo sagučių iki plaukų juostų ir kaspinų. Norite stilingai susišukuoti per kelias akimirkas? Suriškite kasas gumele apačioje į arklio uodegą ir iš neilgos juostelės suformuokite kaspinėlį. Tobula!

4. Saulės zuikučiai

Praėjo laikai, kai strazdanas reikėjo balinti citrina ir slėpti po storu makiažo sluoksniu. Nuo šiol į moterų, kurių veidus jau pirmieji saulės spinduliai papuošia strazdanėlėmis, tenka žvelgti su giliu pavydu.

„Shuterstock“ nuotr./Liežuvis praneša apie ligas
„Shuterstock“ nuotr./Strazdanos

Tačiau, kaip rodo patirtis, net ir grožio srityje nėra nieko neįmanoma. Tereikia įsigyti rusvos spalvos pieštuką ir dėmeles nusipiešti pačioms. Ši grožio tendencija turi tris gerus aspektus: pasipuošusi strazdanomis galėsite jaustis madinga, žaismingos dėmelės leis pajusti artėjančių atostogų nuojautą, o ant tobulo makiažo piešiami taškeliai sukurs įvaizdį, lyg būtumėte be jokio makiažo.

5. Nepakeičiamasis bobo stilius

Jeigu dar nepastebėjote, apsižvalgykite – net garsiausios ilgaplaukės trumpina kasas. Žinoma, išpuoselėtų garbanų jos nekeičia ežiuku (nors itin trumpa Charlize Theron šukuosena juostoje „Pašėlęs Maksas: įtūžio kelias“ taip pat labai madinga), tačiau renkasi ilgesnę bobo stiliaus šukuoseną.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Charlize Theron
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Charlize Theron

O kad būtų tikrai aišku, kad už lango pavasaris, plaukai ne tik patrumpinami iki pečių ar šiek tiek žemiau jų, bet ir papuošiami itin lengvomis, žaismingai krintančiomis garbanomis. Norisi ryškesnio įvaizdžio? Drąsioms asmenybės stilistai šį pavasarį įkalbinėja pasirinkti nesimetrišką šukuoseną ar net siūlo dalį galvos nuskusti. Ar išdrįstumėte tokiems pokyčiams?

TAIP PAT SKAITYKITE: 5 patarimai, kurie padės susigrąžinti prarastą motyvaciją

6. Tarsi po atostogų

Blogos žinios nemėgstančioms gulinėti paplūdimyje ar tepliotis savaiminio įdegio kremais – balta lyg popierius ir skaidri lyg krištolas oda užleidžia vietą natūralaus įdegio efektui. Laimei, diktuojantieji madą supranta, kad net pro didžiausius biuro langus įgauti rusvo įdegio neįmanoma, todėl jam sukurti naudoja bronzantus.

Vida Press nuotr./Savaiminio įdegio priemonė
Vida Press nuotr./Savaiminio įdegio priemonė

Jais brūkšteli iškiliausias veido vietas ar tiesiog šiek tiek įmaišo į makiažo pagrindą. Beje, ar žinojote, kad šilti matiniai tonai paryškiną akių spalvą? Štai ir dar viena grožio priemonė, kurią turėtumėte įtraukti į sezono pirkinių sąrašą.

7. Pasišiaušiame!

Natūralumas neketina trauktis nuo podiumų ir iš mūsų kasdienybės. Tad jei paisėte pastarųjų sezonų grožio tendencijų ir atsiauginote vešlius, natūralios formos antakius, siūlome žengti dar vienu žingsneliu toliau – liautis juos tvarkingai šukavus.

Vida Press nuotr./Natūralūs antakiai
Vida Press nuotr./Natūralūs antakiai

Karščiausia antakių formavimo tendencija – arčiau nosies esančią jų dalį šukelėmis pašukuoti į viršų. Na, o vakarui su draugėmis mieste antakius pagyvinti neįprasta spalva. Pavyzdžiui, auksiniais šešėliais paryškinti vidinį akies kamputį, tokios pat spalvos dažais kelis kartus brūkštelėti jau suformuotus ir padažytus antakius.

8. Prancūziškos variacijos

Raudonos lūpos ir prancūziškas manikiūras – klasika, kuri (net jei ir nepapuola į karščiausias sezono naujienas) visuomet yra geidžiama. Tačiau šį pavasarį griežtam ir tvarkingam prancūziškam manikiūrui žadama suteikti daugiau žaismingumo – nagų galiukai lakuojami įvairiomis spalvomis, brėžiamos apvalios, trikampės ir net netaisyklingos linijos. Kada, jei ne vasarą, kurti žaismingą įvaizdį?

„Fotolia“ nuotr./Manikiūras
„Fotolia“ nuotr./Manikiūras

Jei norisi tobulo derinio, nagučių spalvą visuomet galima priderinti prie akių šešėlių – mėlyna spalva karaliaus ne tik dekoratyvinės kosmetikos, bet ir nagų lako paletėse.

TAIP PAT SKAITYKITE: Planuojate vestuves: dažniausiai pasitaikantys nesklandumai ir kaip jų išvengti

9. Švytėjimas

Kaip blyškus veidas užleido vietą rusvam, taip matinis efektas keičiamas blizgesiu. Šią vasarą nebereikės sukti galvos, ar dėl karštų saulės spindulių veidas ėmė blizgėti ir karštligiškai ieškoti rankinėje pudros ar servetėlės blizgesiui panaikinti.

Kad veidas įgautų sveiko švytėjimo, kurį odai suteikia subtilus blizgesys, skaidriu lūpų blizgiu siūloma patepti iškiliausias skruostikaulių vietas, nosies viršų per visą jos ilgį ir akių vokus. Pagaliau galėsime atsipalaiduoti ir mėgautis taip laukta šiluma!

10. Blizgučių jūra

Jų šiltąjį sezoną dėliokite daug ir visur. Ryškiai žvilga ne tik nagučiai, bet ir blizgiu pateptos lūpos, blizgučiai klijuojami prie akių kaip akcentas ar vietoje šešėlių, net plaukų skyrimo vietoje.

Fotolia nuotr./Makiažas
Fotolia nuotr./Makiažas

Šią puošmeną mėginama įsiūlyti net vyrams – mados kūrėjai nepabūgo šia dekoratyvinės kosmetikos priemone pagražinti stipriosios lyties atstovų barzdas. Žvilgėti lyg Kalėdų eglutėms nevertėtų, tačiau ypatinga proga makiažą pagyvinti žvilgiu akcentu tiktai rekomenduojame.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius