Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kokia priemone drėkinti veido odą sausose patalpose? Kosmetologės komentaras

Ilgą darbo dieną, leidžiamą biure, kur oras sausas, susiduriame su viena didele problema – sausėja akys. Tačiau yra ir kita bėda, kuri kankina daugelį žmonių – tiek moterų, tiek vyrų, – sausėjanti veido oda. Galbūt ir patys dažnai pajuntate, kaip gera būtų apšlakstyti veidą vandeniu. Galbūt tai net ir darote. Pasiteiravome kosmetologės, kokias priemones rekomenduotų odai drėkinti.
Moteris purškiasi veidą
Moteris purškiasi veidą / Vida Press nuotr.

Pasak kosmetologės Ievos Perveneckienės, kalbant apie veido drėkinimo priemones, negali išskirti vienos, teigdamas, kad kitos yra niekam tikusios, tačiau kiekvienas atranda sau labiausiai tinkančias ir patinkančias.

Vaistinėse galima įsigyti purškiamą mineralizuotą (terminį) vandenį, kuris, pasak specialistės, prisotintas įvairių mineralų. Jau apie porą metų savo rinkoje turime ir kone perversmu kosmetikos pasaulyje vadinamą purškiamą ląstelinį vandenį, kuris kai kurių gamintojų apibūdinamas kaip odos ląstelėse esančios drėgmės kopija.

„Ląstelinis vanduo pagamintas taip, kad atitiktų mūsų odos ląsteles. Šis vanduo yra mano favoritas. Gali purkšti ant odos bet kuriuo paros metu, net ant makiažo (galima tai daryti ir su kitais vandenimis – red.). Taip drėkinate veido odą, suteikiate jai komforto jausmą, ypač jei ji išsausėjusi nuo šilto oro, kondicionierių. Kaip išdžiūsta gerklė ir norisi gerti, taip norisi ir kuo nors atgaivinti veido odą“, – sako kosmetologė.

Vida Press nuotr./Moteris purškiasi veidą
Vida Press nuotr./Moteris purškiasi veidą

O štai apie itin populiarius, ypač natūraliosios kosmetikos šalininkų mėgstamus hidrolatus kosmetologė kalba atsargiau ir siūlo jais nepiktnaudžiauti.

„Tik normalios, sveikos odos savininkai tokias priemones gali naudoti kasdien, nes hidrolatų sudėtyje yra eterinių aliejų, tad ši priemonė gali alergizuoti, gali įvykti ir atvirkštinė reakcija – ne drėkinti, o džiovinti odą. Daug kas juos anksčiau naudodavo, tačiau nebenaudoja, nes pradėjo atsirasti įvairių odos bėdų“, – teigia pašnekovė.

Kokia priemonė geriausiai tiks jūsų odai, sužinosite tik jas išbandę. Tačiau visada svarbu prisiminti dar vieną niuansą, be kurio mūsų odos neišgelbės nei kremai, nei purškikliai, – jai reikia deguonies.

Tad būtina vėdinti patalpas, kuriose leidžiate visą dieną, o jei negalite prasiverti lango ir įkvėpti oro, per pietų pertrauką palikite biurą ir bent trumpam išlįskite į lauką pasivaikščioti. Tai rekomenduoja ir kosmetologai. Esant sausam patalpų orui praverčia ir drėkintuvai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius