Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kokie megzti drabužiai ir aksesuarai madingi šį sezoną?

Prasidėjus šaltajam sezonui vis dažniau norisi apsivilkti šiltą megztinį ar kaklą apsivyti didžiuliu šaliku. Kad šį sezoną mezginiai – nuo drabužių iki aksesuarų – tikrai labai madingi, patvirtina ir stilistė Greta Kukštaitė. Ir priduria: „Ne tik stilinga, bet ir šilta, patogu, jauku.“
Mergina raudonu megztiniu
Mergina raudonu megztiniu / 123RF.com nuotr.

Paklausta, kokie megzti drabužiai madingi šį sezoną, stilistė G.Kukštaitė sako, kad vis dar nesitraukia megzti platesnių kelnių ir megztinio kostiumėliai, nors, priduria, kad šį sezoną madingesni megztinio ir ilgo megzto sijono kostiumėliai.

„Taip pat madingos ilgos megztos suknelės, tiesa, labiau prigludusios, o vienas pagrindinių akcentų – atviresnė, iškirpta nugara.

Amžina klasika – labiau oversized megztiniai neutralių spalvų, bet šį sezoną ypač išsiskiria įvairių ryškių spalvų stambaus rašto megztiniai. Taip pat – su įvairiomis smagiomis, žaismingomis aplikacijomis.

Šį sezoną madingi ilgi kardiganai, ne tik laiko patikrintų neutralių, bet ir ryškių spalvų – kobalto mėlynos, ryškiai žalios, rožinės, bei vertikaliai dryžuoti megztiniai.

Apskritai, kalbant apie megztinius, šiemet madingas vintažas, ryškios spalvos, raštai, rankų darbas – net primenantis močiutės mezginius: gali būti išmegzti įvairiais raštais – nuo gėlių žiedų (itin madingas rudens motyvas) iki liaudiškų ir geometrinių.

Taip pat madingi megztiniai, puošti mados prekių ženklų logotipais.

Žvelgiant į aksesuarus – madingos įvairiaspalvės vadinamosios bucket hats (liet. kibirėlio formos kepurės). Ir, žinoma, dideli spalvoti šalikai, kurie akimirksniu gali pagyvinti bet kokį, net ir vientisą juodos spalvos derinį“, – pasakoja stilistė.

Pasiteiravus apie megztų drabužių derinimą, G.Kukštaitė sako, kad, kalbant apie megztinius, tai priklauso nuo jų modelio.

„Neutralūs megztiniai tinka prie visko, o spalvotą galima rinktis kaip aprangos akcentą arba derinti prie panašių atspalvių kelnių ar sijono.

Ilgi kardiganai bohemiškai ir puikiai atrodys prie tiesaus ar platesnio kirpimo džinsų, kaubojiškų batų, tačiau tokiu atveju reikėtų vilkėti ilgą paltą, kad megztinio apačia nelįstų.

Baltų ir juodų vertikalių dryžių megztiniai gražiai atrodys prie modernaus klasikinio derinio, pavyzdžiui, juodų plačių kelnių. O jei megztinis turi V formos iškirptę, prie jo drąsiai galima derinti cargo stiliaus kelnes, nes taip derinys atrodys proporcingai.

Kiti megzti drabužiai – megztos suknelės ir sijono bei megztinio kostiumėliai stilingai atrodys prie grubių aulinukų, ilgaaulių ar kaubojiško modelio batų.

O kelnių ir megztinio – jis gali būti tiek paprastas oversized, tiek susagstomas sagutėmis – puikiai tiks dabar labai madingi trumpi uggai“, – derinimo patarimais dalijasi stilistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius