TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kokios kelnės ir džinsai madingi šį sezoną ir ką prie jų derinti?

Yra moterų, kurios nemėgsta kelnių ir dažniau renkasi dėvėti sijonus ar sukneles. Yra tokių, kurios kiekviena proga sijoną iškeistų į kelnes. Taigi šį kartą su stiliste Greta Kukštaite kalbamės būtent apie jas – kelnes, kurios madingos šį sezoną, ir kokius drabužius bei avalynę prie jų derinti, siekiant susikurti stilingų derinių.
2023 m. pavasario ir vasaros sezono kolekcijų modeliai
2023 m. pavasario ir vasaros sezono kolekcijų modeliai / „Scanpix“/SIPA, „Scanpix“/„Sipapress“, „Scanpix“/„Ik Aldama“, „Scanpix“/AP nuotr.

Paklausta apie bendras šių metų pavasario ir vasaros kelnių tendencijas, stilistė G.Kukštaitė sako, kad dabar aktualu didelės kišenės ir jų gali būti daug, platumas, padidinti modeliai, žemas juosmuo, labai ilgos arba patrumpintos (iki kauliuko) kelnės.

„Iš raštų aktualiausi – gėlių ir vertikalios linijos, taip pat vis dar madingas zebro kailio raštas. O spalvos – klasikinės: juoda, balta, kreminiai, pilki atspalviai, taip pat – ryškios spalvos: rožinė, oranžinė, geltona ir kt.“, – vardija stilistė ir priduria, kad šį sezoną labai aktuali ir šviesi chaki spalva – ypač kalbant apie cargo stiliaus kelnes.

Asmeninio archyvo nuotr./Greta Kukštaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Greta Kukštaitė

Taigi, kokios kelnės madingos 2023-iųjų šiltąjį sezoną? G.Kukštaitė išskiria 4 modelius.

Cargo stiliaus kelnės ir džinsai

Pasak stilistės, bene didžiausia šio sezono tendencija – cargo stiliaus kelnės ir džinsai. Jos išsiskiria tuo, kad turi daug kišenių, apačioje gali būti parauktos arba laisvos, juosmuo gali būti labai žemas arba įprastas. „Jos – tokio kieto įvaizdžio akcentas“, – šypsodamasi sako G.Kukštaitė.

„Scanpix“/„Ik Aldama“ nuotr./„Versace“ 2023 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
„Scanpix“/„Ik Aldama“ nuotr./„Versace“ 2023 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis

Prie šių kelnių, tiek žemu, tiek aukštesniu juosmeniu, stilistės teigimu, labiau tinka dėvėti patrumpintus viršutinės dalies drabužius: patrumpintas palaidines, švarkelius ar bomberius. „Jei renkatės cargo tipo kelnes, geriau rinktis trumpesnį viršutinės dalies drabužį ir akcentuoti liemenį. Patarčiau vengti ilgų švarkų, bet oversize megztinį tikrai galite derinti“, – pataria pašnekovė.

Plačios kelnės ir džinsai

Iš madingiausių lentynos vis dar nesitraukia ir ypač plačios kelnės bei džinsai. „Plačias kelnes madinga derinti kartu su švarku kaip kostiumą, bet iš esmės tinka visi pagrindiniai drabužiai – palaidinės, švarkai, megztiniai. Tik galbūt renkantis viršutinės dalies drabužį reikėtų atkreipti dėmesį, kad jis nebūtų pernelyg laisvas, ilgas ir nesusidarytų bendras įspūdis, kad viskas yra per daug apdribę“, – rekomenduoja stilistė.

„Scanpix“/„Sipapress“ nuotr./„Michael Kors“ 2023 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
„Scanpix“/„Sipapress“ nuotr./„Michael Kors“ 2023 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis

Klasikinio tipo kelnės

Klasikinio tipo kelnės, kaip sako G.Kukštaitė, aktualios ir madingos visada, o toms, kurios mėgsta klasiką, – jos nepakeičiamos: „Prie klasikinių kelnių tinka viskas: marškiniai, palaidinės, švarkeliai ir griežtesnio stiliaus drabužiai – čia jau labai priklauso nuo kiekvieno žmogaus asmeninio stiliaus.“

Siauri džinsai

Gera žinia taip ir neprisijaukinusioms plačių kelnių ir džinsų – į madą sugrįžo siauri džinsai! „Prie jų reikėtų vengti derinti tokius pat prigludusius viršutinės dalies drabužius ir geriau rinktis juos kiek laisvesnius: tai gali būti megztinis, marškiniai, palaidinė, griežtesnio stiliaus oversize švarkas“, – pataria stilistė.

„Scanpix“/„Ik Aldama“ nuotr./„Versace“ 2023 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
„Scanpix“/„Ik Aldama“ nuotr./„Versace“ 2023 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis

Paklausta apie avalynės derinimą prie išvardytų kelnių ir džinsų modelių, G.Kukštaitė sako, kad prie jų visų tiks sportbačiai, įvairios basutės, sandalai, kurie bus madingi vasarą, balerinos – ypač prie klasikinių kelnių, taip pat plačių kelnių ir džinsų.

„Gal vengčiau balerinas derinti prie cargo stiliaus kelnių, bet čia irgi labai priklauso nuo asmeninio stiliaus pajautimo – jei turi akį ir gebi viską suderinti, kodėl gi ne“, – sako stilistė.

Prie siaurų džinsų, pašnekovės teigimu, ypač kaubojiško stiliaus batai ar ilgesni aulinukai, nes džinsai gražiai į juos susikiša. Tiesa, kaubojiško stiliaus batai puikiai dera ir prie plačių džinsų, tik tokiu atveju batus reikėtų rinktis žemu auliuku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius