Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paslaugos.lt: laimingas šventės akimirkas užfiksuokite kalėdinėje fotosesijoje

Šventės prabėga akimirksniu, kaip sustabdyti laimingus poros ar šeimos momentus, kad ilgam išsaugotume prisiminimus? Kalėdinė fotosesija – tai kaip šventinis atvirukas, spinduliuojantis smagiomis emocijomis, šiltomis šypsenomis ir šventiniais pokštais.  
Fotografės Gražinos Lomovskajos kalėdinė fotosesija
Fotografės Gražinos Lomovskajos kalėdinė fotosesija / Gražinos Lomovskajos nuotr.

Kalėdinė fotografija išsiskiria savo emocijomis

Fotografė Gražina Lomovskaja akcentuoja, kad kalėdinė fotosesija nuo įprastinės skiriasi šventine nuotaika, būtinas atributas ir papuošta eglutė. Viskas turi būti nepriekaištingai gražu, juk tokios nuotraukos kuriamos kaip atvirukai, kaip atminimo dovana, kuri įteikiama artimiesiems. Fotosesija gali būti organizuojama studijoje arba namuose, įkomponuojant šventinius interjero elementus.

Ne mažiau svarbu ne tik dekoras, bet ir šventinė nuotaika, kuri atsispindi žmonių veiduose – tai laimingos šeimyninės akimirkos įamžinimas. „Būtent jausmai, emocijos ir yra vertingiausia kalėdinių fotosesijų dalis. Niekas taip nepapuošia nuotraukos, kaip besišypsantis vaikas, besibučiuojantys tėveliai, šiltai apsikabinusi močiutė, tvirtas senelio rankos paspaudimas, mielas sesės žvilgsnis ar brolio pokštas“, – sako G.Lomovskaja.

Gražinos Lomovskajos nuotr./Fotografės Gražinos Lomovskajos kalėdinė fotosesija
Gražinos Lomovskajos nuotr./Fotografės Gražinos Lomovskajos kalėdinė fotosesija

Fotografas Linas Bielinis teigia, kad kalėdinė fotosesija išsiskiria didesniu dėmesiu detalėms ir dekorui: „Tai ne tik šventiškai papuošta studija ar namai, lempučių šviesų žaismas. Svarbiausia, žmonės ilgai ruošiasi, ieško išskirtinės aprangos fotosesijai, visa tai sukuria labai šventišką nuotaiką, kuri atsispindi fotosesijoje ir paverčia ją ypatinga“.

Fotografo patirtis – privalumas

Renkantis fotografą reikėtų atkreipti dėmesį, kiek metų jis dirba, kokią turi patirtį, ar specializuojasi kalėdinėje fotografijoje. „Jei fotografas patyręs, procesas vyksta sklandžiau, nes jis pataria, pakoreguoja, padeda atrodyti gražiau, kad visi būtų patenkinti rezultatu“, – teigia G.Lomovskaja.

Kita vertus, galima pasikliauti ir pradedančiuoju fotografu, bet tik tokiu atveju, jei fotosesiją užsisakę žmonės jau turi patirties, yra patyrę „modeliai“, tuomet lengviau prognozuoti rezultatą.

L.Bielinis pataria prieš renkantis fotografą peržiūrėti jo portfolio: „Atkreipkite dėmesį, ar patinka jo darbų stilius, nuotraukų spalvų gama. Taip pat svarbu, kaip fotografui sekasi užfiksuoti natūralias emocijas, kokie jo komunikaciniai įgūdžiai.“

Lino Bielinio nutor./Fotografo Lino Bielinio kalėdinė fotosesija
Lino Bielinio nutor./Fotografo Lino Bielinio kalėdinė fotosesija

L.Bielinio manymu, fotografavimo rezultatą lemia ir patys žmonės, kai jie atsakingai pasiruošia fotosesijai, žvelgia į tai kaip į pramogą, tuomet nesijaudina prieš objektyvą, atsipalaiduoja. Visa tai atsispindi nuotraukose, jos atrodo ypatingos ir natūralios.

Svarbu ne nuotraukų skaičius, o jų kokybė

G.Lomovskaja pabrėžia, kad reikia atsižvelgti ne tik į fotosesijos kainą, bet ir kokybę. Kuo didesnis nuotraukų skaičius, tuo žemesnis fotografavimo ir nuotraukų koregavimo lygis: „Padaryti vieną gerą kadrą kartais reikia labai daug laiko, tai užtrunka keletą valandų, kol iš daugybės kadrų atrenkamas vienas pats tinkamiausias.“

Anksčiau fotografuojant su juostiniu fotoaparatu, per visą dieną buvo padaroma tik 20 nuotraukų. Dabar skaitmeninė fotografija nuotraukų kiekio neriboja, bet kartais prarandamas nuotraukos unikalumas. „Fotografuojant reikia apgalvoti viską: fonas, poza, šviesa, veido išraiška, žvilgsnis. Kiekviena nuotrauka – tai sustingusi akimirka, tik aukštos kvalifikacijos meistras sugeba padaryti nedaug, bet labai kokybiškų nuotraukų. Gera nuotrauka pasakoja istorija, tai ne atsitiktinis mygtuko paspaudimas“, – teigia G.Lomovskaja.

Pasak L.Bielinio, dėl nuotraukų kiekio visada galima susitarti. Trumpa 30 min. fotosesija – 10 nuotraukų, per 1,5 valandos fotosesiją galima padaryti 30 nuotraukų. Nuotraukų kiekis taip pat priklauso nuo fotografuojamų žmonių kiekio, juk reikia skirti laiko nuotraukų retušavimui.

Lino Bielinio nutor./Fotografo Lino Bielinio kalėdinė fotosesija
Lino Bielinio nutor./Fotografo Lino Bielinio kalėdinė fotosesija

Paslaugos.lt portale kalėdinių fotosesijų kainos svyruoja nuo 40 iki 150 EUR. Šiame portale galite rinktis net iš 714 fotografų! Greičiausias paieškos būdas – pateikti Paslaugos.lt užklausą, aprašant savo norus bei lūkesčius. Klientas gaus iš fotografų tik jam skirtus asmeninius pasiūlymus, liks tik išsirinkti tinkamiausią.

Nuotraukose – laimingi prisiminimai

Fotografė G.Lomovskaja sako, kad jos darbo stilius išsiskiria emocijomis: „Daug dėmesio skiriu bendravimui, turi būti tokia atmosfera, kad būtų malonu prisiminti fotografavimo akimirką. Visi nori būti laimingi savo prisiminimuose. Kai turi didelę patirtį, supranti, ko reikia klientui.“

Fotosesijos metu visi elementai turi derėti tarpusavyje – tai fotografas, modelis ir fotoaparatas. Jeigu viena grandis nutrūksta, byra visas darnus darbas.

Svarbiausia, nuotraukose vengti banalumo, nors tai kiekvienas supranta savaip. „Manau, kad reikia pasitikėti profesionaliu fotografu ir banalumo tikrai nebus. Jei yra abipusis pasitikėjimas ir ryšys, puikios nuotraukos garantuotos“, – tikina fotografė.

Fotosesija tinka žmonėms, kurie mėgsta fotografuotis. „Tai puiki dovana savo artimiausiems žmonėms, kuriuos puikiai pažįstate“, – mano G.Lomovskaja.

Gražinos Lomovskajos nuotr./Fotografės Gražinos Lomovskajos kalėdinė fotosesija
Gražinos Lomovskajos nuotr./Fotografės Gražinos Lomovskajos kalėdinė fotosesija

L.Bieliniui visada svarbu gauti unikalų rezultatą: „Stengiuosi daug bendrauti iki fotosesijos, sužinoti, kaip klientas įsivaizduoja save nuotraukose, kokias idėjas jis norėtų įgyvendinti. Fotosesijos metu žmonės turi maloniai praleisti laiką, tai neturi sukelti įtampos ar streso.“

Susitikus su klientu studijoje, visas dėmesys skiriamas tik jam. „Studija turi būti paruošta darbui – tvarka, muzika, malonus kvapas – visa tai padeda atsipalaiduoti, gerai jaustis. Fotosesijos metu parodau kelias nuotraukas, klientas gali pakomentuoti, kas jam patinka, ką norėtų pakeisti“, – sako L.Bielinis.

Patarimai, kaip pasiruošti fotosesijai

G.Lomovskajos patarimai

Drabužių spalvos. Visiems fotosesijos dalyviams apsirengti vienu stiliumi, derančiu prie dekoracijų, geriausia suderinti spalvas, gražiausia, kai vyrauja viena dominuojanti spalva. Tinkamiausios spalvos – pilka, balta, smėlinė. Jei mėgstate ryškias spalvas, geltoną arba oranžinę derinkite su tamsiai raudona, smėlio, žemės spalvomis.

Stilius. Geriausiai nuotraukose atrodo drabužiai be rašto ir užrašų, neutralaus ar klasikinio stiliaus. Jūsų įvaizdį paįvairins aksesuarai arba aplinkos dekoro detalės.

Aksesuarai. Rinkitės stambius aksesuarus: skrybėles, masyvius auskarus ir vėrinius. Nuotraukose puikiai atrodo įvairūs blizgučiai, sidabro ir aukso spalvos yra šventinės nuotaikos simbolis.

Detalės. Kalėdinei fotosesijai šventinės nuotaikos suteikia bengališkos ugnelės, tačiau jas reikia naudoti tik pabaigoje, kad nebūtų per daug dūmų.

L.Bielinio patarimai

Klaidos. Banaliai atrodo neskoningi ir labai ryškūs kalėdiniai efektai, per ryškios spalvos, nesuderinta apranga. Negražiai atrodo perkrauta foto studija įvairiomis detalėmis, kurioje nėra laisvos erdvės.

Pozavimas. Venkite dirbtinio, statiško pozavimo.

Idėja. Fotosesijos sėkmę lemia smagi idėja, veiksmas. Žmonėms labai patinka užfiksuoti buitį: sausainių kepimas, eglutės puošimas, stalo žaidimų vakarėlis, piešimas, šaltų ugnelių deginimas.

Aplinka. Jei fotosesija vyksta lauke, labai gerai atrodo sniego senio lipdymas ar sniego karas apsnigtame miške.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius