Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Madingiausi batai šį rudenį: kokius rinktis ir prie ko derinti?

Į šį rudenį atkeliavo dalis praėjusių metų tendencijų, viena kita naujiena, madingi lieka jau klasika tapę batų modeliai. Apie tai, kokie batai madingi šį sezoną, ką prie jų derinti, kalbamės su stiliste Greta Kukštaite.
Batai
Batai / Vida Press ir 123rf nuotr.

Pasak stilistės G.Kukštaitės, į šio rudens tendencijas telpa gana daug: ir kaubojiški aulinukai, ir batai virš kelių, ir turintys masyvią platformą ar smulkų, mažą kulniuką, „Ugg“ batai ir net klumpės.

„Taip pat šį sezoną madingas blizgesys, visokios įmantrios detalės, kaspinai, lateksas, retro stilistika“, – priduria G.Kukštaitė.

Asmeninio archyvo nuotr./Greta Kukštaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Greta Kukštaitė

Kalbėdama apie madingiausius batus, stilistė išskyrė 9 batų tendencijas: „Šie batai – vieni madingiausių, praktiškiausių, labiausiai pritaikomų ir juos galima rasti daugelyje parduotuvių.“

Loaferiai

Kaip sako stilistė, tikrai labai madingi šį sezoną. Loaferius galima avėti, iki iškris sniegas.

„Madingi loaferiai turintys grubesnį padą, tačiau jis gali būti ir ne toks grubus. Svarbiausia – minimalistinis dizainas, kad batai nebūtų perkrauti masyviomis detalėmis, tad reikėtų vengti tokių, kurie puošti didelėmis aukso ar sidabro spalvos segėmis ir pan., – pataria G.Kukštaitė.

Loaferius dabar labai madinga derinti su baltomis ilgesnėmis kojinėmis. Jie puikiai tinka prie džinsų, tiesaus kirpimo klasikinių kelnių, norimo ir derančio pagal figūrą ilgio suknelių, taip pat ir prie trumpesnių sijonų – dabar ypač madingas pieštuko formos su skeltuku priekyje, į derinį įtraukiant ir plonas, pavyzdžiui, 20 denų juodas pėdkelnes.

Viršutinė dalis gali būti ir megztiniai, švarkai, ir oversized marškiniai. Galima susikurti ir tokį labai moterišką įvaizdį – tarkime, prie loaferių derinti tiesaus kirpimo labiau prigludusius džinsus ir įliemenuotą švarkelį“, – kaip derinti, pataria G.Kukštaitė.

Kaubojiški batai

„Daugelis klausia, ar šie batai vis dar madingi? Jie jau yra tapę klasika ir tikrai madingi bus ne tik šį sezoną, – patikina stilistė. – Šie batai dėkingi tuo, kad puikiai tinka ne tik šaltuoju sezonu, bet juos galima priderinti ir vasarą prie trumpesnių suknelių, sijonų ar šortų ir atrodo labai stilingai.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr./Gatvės stilius

Kalbant apie tai, kokius kaubojiškus batus rinktis šį sezoną, – jie gali būti trumpesnio aulo – iki kulniuko, juos galima derinti prie platesnių ar platėjančių džinsų, kelnių.

Gali būti ir ilgesni, derinami prie suknelių arba į juos galima sukišti džinsus, tik šie turėtų būti tiesaus kirpimo.

Norint susikurti kasdienį, labiau elegantišką stilių, siūlyčiau rinktis juodus ar rudų atspalvių kaubojiškus batus. Tačiau jie gali būti ir ryškūs, ir siuvinėti. Tad pagrindinis patarimas – rinktis tokius, kurie labiausiai atspindėtų jūsų asmeninį stilių.“

Grubaus pado aulinukai

Šie batai ypač madingi buvo praėjusiais metais, tačiau ir šiemet iš madingiausiųjų sąrašo nedingo. Grubaus pado aulinukus G.Kukštaitė įvardija kaip universaliausią batų modelį, nes jie tinka prie visko visais metų laikais:

„Batų aulas gali būti ir trumpesnis, ir ilgesnis, jie gali būti ir suvarstomi. O tinka ir prie įvairiausių modelių džinsų, kelnių, ir prie suknelių, sijonų, šortų. Juos galite avėti tiek, kai norisi minimalistinio ar griežto stiliaus, tiek ir tada, kai norisi atsvaros romantiškoms suknelėms.“

Ilgaauliai virš kelių

Šį sezoną vėl madingi ilgaauliai virš kelių. Gali būti zomšiniai ar odiniai, prigludę prie kojų, bet ne pernelyg jas aptempę ir ne plonu kulniuku.

„Ilgaauliai virš kelių gali būti puošti detalėmis – pavyzdžiui, sagtimi, ar turėti įmantresnį kulną. Tokie batai labai dera su megztomis suknelėmis – tiek laisvesnio modelio, tiek prigludusiomis, taip pat tinka prie odinių šortų, sijonų. Viršutinės dalies drabužius geriau rinktis platesnius, didesnius, kad visas derinys nebūtų pernelyg aptemptas“, – pataria stilistė.

Jojiko batai

Vadinamieji jojiko batai madingi jau ne pirmą sezoną. Jie nesiekia kelių, yra kiek trumpesni, grubesnio modelio.

„Nors iš pažiūros šie batai atrodo visai paprasti, jie tikrai akimirkai prikausto žvilgsnį ir puikiai tinka neįpareigojančiam miesto įvaizdžiui, – sako stilistė. – Prie jojiko batų labai tinka tamprės, prie jų galima derinti laisvesnį megztinį, arba batus derinti su prigludusiais džinsais ar kelnėmis ir įliemenuotu švarku, taip pat sijonais bei suknelėmis.“

Batai, turintys masyvų kulną / platformą

„Dabar sakoma taip: kuo didesnis ir grubesnis padas / kulnas / platforma – tuo geriau“, – teigia G.Kukštaitė.

Pasak jos, tokie batai vizualiai pailgina kojas, atrodo labai šiuolaikiškai: „Šie batai labai tinka prie tiesių ar plačių džinsų su skeltuku, odinių kelnių, sijonų ir suknelių, kurių ilgis – aukščiau kauliuko.“

Batai mažu kulniuku

Šį sezoną madingi trumpo aulo batai, turintys mažą kulniuką. Priekis – dažniausiai smailus, tačiau vis dar madinga ir kvadratinė „nosis“.

G.Kukštaitės teigimu, tokie batai labai gražiai atrodo derinami prie cargo stiliaus kelnių, bet gali būti derinami ir prie plačių ar tiesaus kirpimo džinsų, kelnių.

Batai su kailio detalėmis

Kaip gi šaltasis sezonas be kailio? Į madą sugrįžo „Ugg“ batai, o šio sezono tendencija – trumpi batai, derinami prie šiltų kojinių. Gali būti ne tik įprasto pado, ir kur kas storesnio.

„Tokie batai bus šilti ir atrodys stilingai. Jie tinka prie laisvalaikio derinių: treningų, džinsų ir švarko, pūstos striukės, liemenės, taip pat ir palto. Džinsus galima atsiraitoti, kad matytųsi kojinės. Šiuos batus taip pat galima derinti ir prie tamprių, apjuosiančių kulną“, – pataria stilistė.

Tiesa, be „Ugg“ batų, madingi ir kitokio modelio, kuriuos puošia kailio detalės.

Klumpės

Klumpės ypač madingos buvo praėjusią vasarą, dabar ši tendencija persikėlė į rudenį ir dabar, kol dar nėra taip šalta, galima jas avėti. Tai apavas, kurį, pasak G.Kukštaitės, prisijaukinti drįsta ne visos, bet avint jas įvaizdis akimirksniu tampa išskirtinis.

„Renkantis klumpes labai svarbus išbaigtas ir subalansuotas įvaizdis. Geriau rinktis minimalistinius, aiškių formų ir siluetų drabužius ir leisti šiai avalynei groti pirmuoju smuiku. Priešingu atveju – rizikuojate atrodyti kaip skudurinė Onutė“, – šypsodamasi sako stilistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius