Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavasario stilius: madingiausių lietpalčių 10-ukas

Lietpaltis yra tas drabužis, kurį daugelis moterų turi savo spintose. Kaip sako stilistė Mingailė Skuodytė, jis nebūtinai turi būti klasikinis, galima rinktis ryškiaspalvį, sportinio stiliaus, išskirtinį. Taigi kokie lietpalčiai madingiausi šį pavasarį?
Lietpaltis
Lietpaltis / 123RF.com nuotr.

Paklausta, ar kiekvienos moters spintoje turėtų kaboti lietpaltis, „Tavo stilius“ įkūrėja M.Skuodytė nedvejodama atsako: „Žinoma.“ Pasak jos, gyvename šalyje, kur – keturi sezonai, lietpaltį galime dėvėti pavasarį ir rudenį – tad toks drabužis tikrai yra reikalingas.

Asmeninio archyvo nuotr./Mingailė Skuodytė
Asmeninio archyvo nuotr./Mingailė Skuodytė

„Jeigu svarbu apsauga nuo lietaus ir vėjo, siūlyčiau išdrįsti dėvėti ir kokybiškus neperpučiamus ir neperšlampamus „striukytės“ tipo lietpaltukus. Dabar jie madingi, todėl tikrai neatrodys per daug sportiškai“, – sako stilistė.

Dalijamės M.Skuodytės padėtomis išrikiuoti šio pavasario lietpalčių tendencijomis.

Ryškių spalvų

Į madingiausių sąrašą šį pavasarį pakliūva vienspalviai lietpalčiai visų šio sezono spalvų: geltonos, rožinės, mėlynos, raudonos, oranžinės, žalsvos ir kitų.

Languoti

Langeliai – viena ryškiausių šio šiltojo sezono tendencijų, tad natūralu, kad ji neaplenkia ir lietpalčių. Pasak stilistės, madingi visi įmanomi klasikinių langelių raštai.

„Plastikiniai“

Į šią kategoriją patenka dirbtinės odos, vinilo ar kitų sintetinių, odą primenančių audinių lietpalčiai.

Nuo vėjo

Lietpalčiai nuo vėjo, stilistės teigimu, gali būti įvairių spalvų – nuo ramių iki ryškių ir net margų, pasiūti iš plonų sintetinių audinių, dažnai su gobtuvu, didesnėmis kišenėmis, įliemenuoti arba tiesūs.

Permatomi

Tai gana klasikinių formų, bet, kaip sako stilistė, visai neklasikinio sintetinio permatomo audinio lietpalčiai.

Marginti raštais

Gėlės, gyvūnų odos ar kailio raštai, taip pat abstraktūs raštai – visi jie madingi šį sezoną, o toks klasikinių formų, bet neįprastai smulkiai raštuotas lietpaltis atrodys tikrai įspūdingai.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Yara Shahidi
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Yara Shahidi

Primenantys karinę uniformą

Šį pavasarį madingi lietpalčiai, kurie savo spalva ar detalėmis primena karinę uniformą. Dažniausiai jie turi didesnes kišenes su atvartais, yra puošti dekoratyvinėmis sagomis.

Sujuosti diržu

Klasikiniai vienaeiliai arba dvieiliai lietpalčiai, sujuosti diržu, dažniausiai plonesnio, lengvesnio audinio. „Gali būti šiek tiek oversized arba dekoracijomis pabrėžta pečių linija“, – sako M.Skuodytė.

Trapecijos formos

Trapecijos formos lietpalčiai gali būti ir užtraukiami, ir susagstomi, dažnai – su gobtuvu.

farfetch.com nuotr./Lietpaltis
farfetch.com nuotr./Lietpaltis

Turintys platėjančius „sijonus“

Šiuos lietpalčius veikiausiai būtų galima prilyginti suknelėms, turinčioms smarkiai platėjantį, klostėmis sukrintantį sijoną. Taigi šį pavasarį madingi ir tokio tipo lietpalčiai.

Prie ko galima derinti lietpaltį ir kokie skirtumai atsiranda, jei jis labiau klasikinis, labiau sportinis ir pan.? O gal tai visai nesvarbu?

„Jeigu nusipirkote lietpaltį, jį derindama prie savo asmeninio stiliaus, greičiausiai jį galėsite dėvėti visur, visada ir prie visko. Taip pat kuo labiau klasikinio stiliaus ir spalvų lietpaltis, tuo lengviau jis bus pritaikomas, – sako M.Skuodytė.

– Jeigu paisote tendencijų ir išsirenkate įdomesnių formų ir ryškesnių spalvų, žinoma, einamąjį sezoną galėsite dėvėti drąsiai prie visko ir visada, bet gali būti, kad po metų keičiant stilių pagal tendencijas tas lietpaltis nebebus taip universaliai pritaikomas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius