-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pėdų priežiūra: skusti kulnų odeles peiliuku ar ne? Specialisto komentaras

Vasara – pats tas metas, kai galime leisti savo pėdoms pailsėti, o odai – kvėpuoti: dėvėti atvirus batus, basutes, šlepetes, vaikščioti basomis, braidyti vandenyje. Vasara ir tas laikotarpis, kai kur kas dažniau daromas pedikiūras ir rūpinamasi pėdų išvaizda. Neatskiriama pėdų priežiūros dalis yra kulnai. Tad kaip geriausia juos prižiūrėti, kad atrodytų tvarkingi, o oda būtų minkšta ir švelni?
Pėdos
Pėdos / Vida Press nuotr.

Būtini pėdų priežiūros etapai

Pasak manikiūro ir pedikiūro meistrės Julianos Perveinienės, pėdų priežiūrą turėtų sudaryti šie etapai: vonelė, suragėjusios odos valymas, maitinamųjų kaukių ir kremų naudojimas. Priklausomai nuo to, kiek oda suragėjusi, šias procedūras reikėtų kartoti kas 2, 3 ar 4 savaites.

„Kad pėdų, kulnų oda būtų minkšta, reikėtų naudoti ir šveitiklį, taip pat kaukę. Nusiplovus kojas kiekvieną vakarą kulnus reikėtų tepti kremu. Dar viena efektyvi procedūra pėdoms atgaivinti, odai sudrėkinti yra parafino terapija“, – patarimais dalijasi J.Perveinienė.

Pėdų priežiūrą turėtų sudaryti šie etapai: vonelė, suragėjusios odos valymas, maitinamųjų kaukių ir kremų naudojimas.

Vienas pagrindinių klausimų, kalbant apie kulnų priežiūrą, – skusti ar ne jų odą peiliukais? Ne kartą yra tekę girdėti, kad vietoj peiliukų reikėtų naudoti kitas priemones kulnų odai gražinti. Tačiau pašnekovė sako, kad kulnų odą galima skusti peiliukais, tik šią procedūrą patartina atlikti ne namuose, o grožio salone.

„Atliekant tai namuose didėja rizika susižeisti. Esant storam suragėjusios odos sluoksniui vien pemzos jam pašalinti nepakaks, tuomet peiliukai yra gera išeitis. Tačiau šią procedūrą geriau patikėti specialistui“, – sako manikiūro ir pedikiūro meistrė.

Vonelės – paprasčiausia procedūra

„Visi žinome, kad pėdose yra daug aktyvių akupunktūros taškų. Tuo remiantis grindžiama daugybė Rytų kultūros gydymo sistemų. Todėl prižiūrėti pėdas reikia nuolat: daryti pedikiūrą, pėdų masažą, kitas kosmetines procedūras“, – teigia J.Perveinienė.

Pėdų voneles ji įvardija kaip paprasčiausią ir kiekvienam prieinamą procedūrą namuose, galinčią pagerinti pėdų išvaizdą, suminkštinti odą, suteikti lengvumo jausmą. Pašnekovė dalijasi keliais vonelių, kurioms tereikia vos kelių sudedamųjų dalių, receptais.

Vida Press nuotr./Vonelė pėdoms
Vida Press nuotr./Vonelė pėdoms

Tonizuojanti vonelė

Jums reikės:

  • 1 litro vandens;
  • 2 šaukštų jūros druskos.

Vanduo turi būti šiltas, į jį reikia įdėti du šaukštus jūros druskos. Išmaišykite ir 15 minučių panardinkite pėdas. Tonizuojančiomis savybėmis pasižymi ir eteriniai aliejai, tokie kaip eukaliptų, mėtų, eglės spyglių. Tad į šią vonelę galite įlašinti keletą lašų pasirinkto eterinio aliejaus.

Vida Press nuotr./Jūros druska
Vida Press nuotr./Jūros druska

Vonelė nuovargiui ir prakaitavimui mažinti

Jums reikės:

  • 1 šaukšto džiovintų ramunėlių žiedų;
  • verdančio vandens.

Žiedus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pusvalandžiui, kad gerai pritrauktų. Paskui nukoškite ir į tokią vonelę panardinkite pėdas.

Vonelė odai minkštinti ir švelninti

Jums reikės:

  • 1 litro karšto pieno;
  • šilto vandens.

Viskas labai paprasta: karštą pieną supilkite į vonelėje esantį šiltą vandenį ir pusvalandžiui panardinkite pėdas.

123rf.com /Pienas
123rf.com /Pienas

Vonelė nuovargiui malšinti

Jums reikės:

  • 1 šaukšto mėtų lapų;
  • 300 ml verdančio vandens.

Užpilkite mėtų lapus verdančiu vandeniu ir palikite 15 minučių. Į dubenį, kurio tūris neviršija 2 litrų, įpilkite šilto vandens ir šio pasigaminto mėtų tirpalo. Išmaišykite ir galite mėgautis procedūra.

Flickr.com/Mėtos
Flickr.com/Mėtos

Vonelė įtampai malšinti ir odai švelninti

Jums reikės:

  • 300 g pieno;
  • 40 ml alyvuogių aliejaus;
  • 10 g cinamono miltelių;
  • 60 ml citrinų sulčių.

Sumaišykite visas sudedamąsias dalis ir įpilkite 2 litrus šilto vandens. Viską išmaišykite ir panardinkite pėdas. Po šios vonelės pagerėja kraujotaka, kojose atsiranda lengvumo jausmas, suminkštėja oda.

Svarbu. Norint pasiekti gerų rezultatų, pėdų voneles rekomenduojama daryti reguliariai, o po kiekvienos procedūros palepinti pėdas drėkinamuoju ar maitinamuoju kremu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius