-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plastikos chirurgas apie vyrų grožį: nėra lengva, bet plikimą galima sustabdyti

Daug kalbama apie moterų grožį: priemones, procedūras, savęs priežiūrą, ir tai visiems atrodo įprastas, normalus reiškinys. Tačiau sąvoka „vyro grožis“ neretam vyrui vis dar sukelia šypseną: esą, kas tai, kodėl išvis reikia apie tai kalbėti? Apie tai diskutavome su plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos specialistu Renaldu Vaičiūnu. Jis pasidalijo ne tik savo požiūriu, bet ir atskleidė, dėl kokių priežasčių dažniausiai į plastikos chirurgus kreipiasi vyrai. 
Praplikęs vyras
Praplikęs vyras / Vida Press nuotr.

– „Vyro grožis“ – sąvoka, patiems vyrams kelianti dviprasmiškus jausmus. Kaip jūs ją vertinate ir kaip apskritai žiūrite į šią temą – yra čia apie ką kalbėti ar nėra?

– Manau, kad ši tema labai verta dėmesio. Iš tiesų apie moteris, kaip išlaikyti, puoselėti grožį, kalbama daugiau nei apie vyrus. Sulaukiau komentarų savo „Facebook“ paskyroje prie šios temos, kad vyrui užtenka būti protingam ir gražesniam už velnią. Kaip estetas nesutikčiau su šiuo teiginiu. Protingas vyras, manau, bet kuriuo atveju savimi pasirūpins, o ne bus apšiuręs, nesiskutęs, juodomis panagėmis ir pan.

VIDEO: Plastinė chirurgija: kas aktualu vyrams?

Tai, kad vyrai mažiau tam skiria dėmesio, rodo ir skaičiai – besikreipiančiųjų dalį sudaro tik 5 proc., o 95 proc. yra moterų. Kita vertus, vyrai vis tiek prisižiūri – barzdą, kurie ją turi, plaukus, o jei jų nėra – savo plikę. Vis tiek žmogus turi atrodyti tvarkingai. Galbūt mūsų vyrams mažiau priimtina pasidaryti manikiūrą ar pedikiūrą. Man atrodo, kad tvarkingai atrodyti yra natūralus žmogaus poreikis.

– Gal galėtumėte pasidalyti, kokias priemones savo odos, plaukų priežiūrai naudojate jūs pats?

– Naudoju įvairias priemones, tikrai veido neprausiu ir plaukų netrenku ūkiniu muilu, skutuosi naudodamas putas, jei paskui traukia odą, naudoju vyrams skirtą kremą – vyrų odos sandara yra šiek tiek kitokia nei moterų, todėl ir yra kosmetikos linijos, skirtos vyrams. Tačiau tai nėra šimtaprocentinė taisyklė, galima naudoti ir moterims skirtus kremus (šypsosi). Reikia sau skirti laiko, bėda ta, kad to laiko dažnai pritrūksta.

Kitas dalykas, gerai atrodydamas žmogus pajaučia ir didesnę savivertę. Vyrai irgi turi problemų – su oda ir pan., tik jie psichologiškai į jas kreipia mažiau dėmesio.

– Dėl kokių priežasčių dažniausiai į plastikos chirurgus kreipiasi vyrai?

– Iš savo praktikos galiu pasakyti, kad vyrai dažniausiai kreipiasi dėl užkritusių vokų arba maišelių po akimis, antra priežastis – nosies problemos, tačiau dažniausiai ne dėl to, kad ji per didelė, su kuprele ir pan., o dėl to, kad ji būna kreiva – dažniausiai tai vaikystės ar jaunystės padariniai (šypsosi). Gana aktuali yra ir pilvo problema, kai susiformuoja per didelis riebalinis sluoksnis.

vyrai dažniausiai kreipiasi dėl užkritusių vokų arba maišelių po akimis, antra priežastis – nosies problemos.

Kreipiasi vyrai ir dėl plikimo, nors gal Lietuvoje tai nėra taip populiaru. Yra įvairių procedūrų, padedančių stabdyti plikimą arba leidžiančių plaukus persodinti.

Vienu metu labai populiaru buvo naikinti tatuiruotes.

– Gal kiek per platus klausimas, kad į jį būtų galima trumpai atsakyti, bet kaip sensta vyrai, kokie požymiai pirmieji tai išduoda?

– Klausimas išties platus. Čia beveik sutikčiau su socialinių tinklų komentatoriais, kad vyras labiau sensta ne savo išvaizda, o savo visa esybe, nes yra jaunų vyrų, atrodančių lyg būtų susenę, ir atvirkščiai. O pats senėjimo procesas yra panašus į moterų. Atsiranda raukšlės, pradedama plikti. Vieniems tai labai didžiulė problema, kiti į tai išvis nekreipia dėmesio.

– Dėl ko vyrai labiausiai jaudinasi: kad nupliks, pražils, pilvas užaugs ir pan.?

– Tai labai priklauso nuo kiekvieno žmogaus. Net sunku ką nors išskirti. Gal daugiausia dėl plikimo. Dėl žilų plaukų kreipiasi į plaukų stilistus. Dėl raukšlių retas kuris ateina, dažniausiai būna atvedamas žmonos.

– Kokiais būdais galima sustabdyti plaukų slinkimą, plikimą?

– Yra nechirurginiai ir chirurginiai variantai. Nechirurginiai – įvairiausi losjonai, nors žmonės sako, kad jau viską yra išbandę ir niekas nepadeda. Kitas būdas, tam tikra prasme invazinis – vaistų leidimas į odą, stengiantis, kad atsigautų plaukų svogūnėliai, jei jų ten iš viso yra. Reikia atlikti tyrimus.

Yra įvairių leidžiamų vaistų kokteilių, galima suleisti trombocitais praturtintą plazmą. Iš stromos riebalų galima išskirti kamienines ląsteles ir jas leisti. Tai yra tikrai efektingi būdai, jei yra, ką atgaivinti.

Jei nėra, lieka chirurginis būdas – persodinti plaukus. Tai labai ilgos, nuobodžios operacijos, daromos per keletą etapų ir tam jau reikia ryžtis.

Kalbant apie plikimą reikia suprasti, kad tikrai nebus taip, jog nusipirksite stebuklingą tabletę ar pasitepsite kokiu tepalu ir plaukai ataugs.

Kita tiesioginės transliacijos, kuri vyks lapkričio 8 d. 9.30 val., tema – riebalų nusiurbimas. Jei šia tema turite jums aktualių klausimų plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos specialistui, rašykite el. paštu gyvenimas@15min.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius