Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po Elžbietos II mirties – pokyčiai Londono mados savaitėje: žinomi mados namai atšaukia šou

Mados industrijoje pradėta atiduoti pagarbą Jos Didenybei karalienei Elžbietai II, ilgiausiai valdžiusiai Jungtinės Karalystės monarchei, kuri mirė ketvirtadienį, rugsėjo 8 d. savo namuose Balmorale, sulaukusi 96 metų.
Iš kairės: Caroline Rush, karalienė Elizabeth II ir Anna Wintour 2018 m. Londono mados savaitėje
Iš kairės: Caroline Rush, karalienė Elžbieta II ir Anna Wintour 2018 m. Londono mados savaitėje / „Scanpix“/„Sipapress“ nuotr.

„Labai nuliūdome dėl Jos Didenybės karalienės mirties, – instagrame rašė „Burberry“. – Prisijungiame prie karališkosios šeimos ir gedime dėl jos netekties.“

Ketvirtadienio vakarą „Burberry“ atstovas sakė, kad britų mados namai iš pagarbos atšaukia rugsėjo 17 d. Londono mados savaitės šou, rašoma „Vogue“.

„Scanpix“ nuotr./„Trooping the Colour“ paradas: karalienė Elžbieta II
„Scanpix“ nuotr./„Trooping the Colour“ paradas: karalienė Elžbieta II

„Esame sukrėsti žinios apie Jos Didenybės karalienės Elžbietos II, kurios valdymas istorijoje bus pažymėtas kaip empatijos, stiprybės ir grakštumo pavyzdys, mirtį, – instagrame paskelbė Britų mados taryba (BFC). – Mūsų mintys yra su karališkąja šeima, kai švenčiame karalienės gyvenimą ir prisimename jos nepaprastą palikimą.

Man buvo didelė garbė 2018 m. Londono mados savaitėje priimti Jos Didenybę ir paskelbti QEII apdovanojimą už britišką dizainą, kuriuo įvertinama dizaino meistriškumas bei teigiamas poveikis.“

„Jos Didenybės nesudėtingas stilius, žavesys bei linksmumas buvo akivaizdūs, o jos aistra remti jaunuosius kūrėjus ir toliau įkvėps naująją kartą“, – rašoma BFC pranešime.

„Mus giliai nuliūdino žinia apie Jos Didenybės karalienės mirtį, – rašė dizaineris Christopheris Kane. – Reiškiame užuojautą karališkajai šeimai. Labai gerbiame Jos Didenybės valdymą ir jos tarnystę Jungtinei Karalystei bei Tautų Sandraugai. Tegul ji ilsisi ramybėje.“

„Kartu su tauta ir pasauliu gedime dėl Jos Didenybės karalienės Elžbietos II netekties bei reiškiame nuoširdžią užuojautą karališkajai šeimai. Ji buvo tikrai nepaprasta ir jos labai trūks“, – rašė britų prekės ženklas „Temperley London“.

Karalienė, valdžiusi 70 metų ir vadovavusi 15 ministrų pirmininkų, ilgą laiką rėmė Didžiosios Britanijos mados pramonę. 2018 m. ji netikėtai pasirodė Londono mados savaitėje ir įteikė pirmąjį QEII apdovanojimą Richardui Quinnui.

Po karalienės mirties išplatintame pareiškime BFC teigė, kad Londono mados savaitės pasirodymai gali vykti toliau, tačiau rekomendavo perkelti karalienės laidotuvių dieną vyksiančius pristatymus.

Laidotuvių data dar nepatvirtinta, tačiau pagal karališkąjį protokolą tikimasi, kad jos įvyks po 10 dienų. BFC pranešė, kad visi laidotuvių dieną suplanuoti pasirodymai bus perkelti. Pagrindiniai rugsėjo 18 d. suplanuoti pasirodymai: „Nensi Dojaka“, „16 Arlington“, „Rejina Pyo“, „Halpern“, „Simone Rocha“, „Erdem“, „Stefan Cooke“ ir „Richard Quinn“.

Pagal karališkąjį protokolą, monarcho mirties atveju Didžiosios Britanijos gyventojai tylos minute pagerbs jo mirtį, o Londono Šv. Pauliaus katedroje bus surengtos atminimo pamaldos. Tiek laidotuvių, tiek į sostą įžengusio princo Charleso karūnavimo diena taps valstybinėmis šventėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius