-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rudens šukuosenos: madingiausi plaukų kirpimai ir spalvos

Kiekvieni metai ir kiekvienas sezonas atsineša savo tendencijas ne tik mados, bet ir grožio pasaulyje. Su plaukų stiliste, technologe Egle Saunoryte-Kinderiene kalbame apie tai, kokie kirpimai ir kokios spalvos madingiausi šį rudenį.
Plaukų kirpimas
Plaukų kirpimas / 123RF.com nuotr.

Madingiausi – sunkūs, svarūs kirpimai

Plaukų stilistės E.Saunorytės-Kinderienės teigimu, šių metų ir šio sezono tendencija – sušiuolaikinti klasikiniai kirpimai. Tai reiškia, kad išlaikomos visos klasikinės vieno ar kito kirpimo (bobas, sason, karė ir kt.) formos ir įtraukiama tam tikrų elementų.

„Visi kirpimai turi sunkias krašto linijas, bet ir tam tikras vidines struktūras. Tos vadinamosios vidinės struktūros nėra tiek iškarpytos, kiek buvo praėjusių ar dar ankstesnių metų tendencijose. Dabar yra labai aiškiai apibrėžta kirpimo linija su išraiška į klasiką.

Vida Press nuotr./Kat Graham
Vida Press nuotr./Kat Graham

Pavyzdžiui, klasikinis sason kirpimas, bet viršugalvyje smarkiai išlengvintos kelios sruogos, kurios sudaro purumo įspūdį. Kad ir itin populiarūs bobo kirpimai – jie šiek tiek mutavo. Buvo laikotarpis, kai jie buvo lengvesni, dabar jie yra sunkūs, didelės apimties“, – pavyzdį pateikė E.Saunorytė-Kinderienė.

Mano įsitikinimu, bet kokį klasikinį kirpimą galima sumodeliuoti kiekvienai veido formai.

Kiekvieną klasikinį kirpimą galima pritaikyti

Pasak specialistės, visų pirma meistras turėtų pasikalbėti su kliente, kokie yra šios lūkesčiai, tada įvertinti jos veido tipą – ar tai apskritimas, ovalas, kvadratas, ar trikampis, ir atsižvelgus į veido formą klasikinį kirpimą stilizuoti, pritaikyti.

„Mano įsitikinimu, bet kokį klasikinį kirpimą galima sumodeliuoti kiekvienai veido formai. Jei, tarkime, turime nedidelę apimtį viršugalvyje, galime taip modeliuoti bob kirpimą, kad iškarpytume viršugalvį – jis taptų purus, suteiktume jam daugiau apimties.

Kokybiškas kirpimas yra tas, kai meistras į visus aspektus atkreipia dėmesį: tiek į plauko struktūrą, tiek į banguotumą, tiek į kritimą ir kaukolės formos ypatybes. Jei paimsime visiškai klasikinio tipo kirpimus ir kepsime juos kaip bandeles žmonėms ant galvų, jie tikrai nebus patenkinti“, – įsitikinusi pašnekovė.

Kirpčiai – ne visoms

Dar viena šio sezono tendencija, kurią verta paminėti kalbant apie kirpimus, – į madą sugrįžę itin sunkūs – neprakarpyti, neišlengvinti – kirpčiai.

Paklausta, ar kirpčiai gali tikti visoms, E.Saunorytė-Kinderienė atsakė, kad jie tikrai netinka visoms, tačiau, jei klientė jų labai nori, galima paieškoti sprendimo.

„Goldwell“ nuotr./Plaukų dažymo tendencija – ryškios spalvos
„Goldwell“ nuotr./Plaukų dažymo tendencija – ryškios spalvos

„Jei turime apskritos formos veidą, apatinė veido dalis yra suspausta, horizontalūs, masyvūs kirpčiai dar labiau suspaus veidą. Bet jeigu klientė vis tiek pageidauja turėti kirpčius ir plaukų augimo linija rodo, kad tai įmanoma padaryti, tokio tipo veidams kirpčių galiukus galima iškarpyti, kad jie atrodytų dideli, bet lengvi.

Yra begalė niuansų, kuriuos galima pritaikyti. Konkrečiai apvalaus arba kvadratinio veido tipo turėtojoms visada rekomenduoju asimetriškus kirpčius, kurie sukurtų vertikalias, o ne horizontalias linijas, kad neliktų sunkios, griežtos veido formos, – paaiškino plaukų stilistė ir pridūrė:

– Reikia turėti minty, kad šiandienės mados tendencijos kalba apie tai, jog labiausiai vertinamas – individualumas, išskirtinumas. Ir jei būsime išskirtinės savo kirpčiais, netgi pabrėždamos savo veido trūkumus, galbūt tapsime labai įdomios ir vienintelės savo aplinkoje, ir jau būsime madingos.“

Sezono tendencija – ryškios spalvos ir blokai

Nuo kirpimų keliaujame prie dažymo. Šį sezoną, pasak pašnekovės, vyrauja labai ryškios, tarpusavyje nesuderintos spalvos, o dažymas skirstomas didžiuliais blokais.

„Goldwell“ nuotr./Plaukų dažymo tendencija – ryškios spalvos
„Goldwell“ nuotr./Plaukų dažymo tendencija – ryškios spalvos

„Praėjusiais sezonais tarp madingiausių buvo tokios technikos kaip ombre, balayage, kai spalvos pamažu pereina viena į kitą. Toks technikos niekur nedingo ir šiandien, ir nedrįsčiau teigti, kad jos nebemadingos. Tačiau šiandien labai madinga, kad dažymas būtų be spalvų suvedimo.

Pavyzdžiui, smilkinio zona dažoma viena ryškia spalva – žalia, mėlyna, kita zona – kita ryškia spalva, neieškant jokio perėjimo. Arba tik kirpčiai gali būti kitokios spalvos: tarkime, visa galva – persikinė, o kirpčiai – žali“, – apie plaukų dažymo tendencijas, menančias praėjusio amžiaus septintojo dešimtmečio pabaigą–aštuntąjį dešimtmetį, pasakojo E.Saunorytė-Kinderienė.

„Goldwell“ nuotr./Plaukų dažymo tendencija – ryškios spalvos
„Goldwell“ nuotr./Plaukų dažymo tendencija – ryškios spalvos

Ji sakė suprantanti, kad Lietuvos moterys yra gana konservatyvios ir nepalankiai reaguoja į mados tendencijas, o tokios, kaip šios, sunkiai skinasi kelią mūsų šalyje. Ji ir nesiūlo aklai sekti mada.

„Madą siūlau sekti vadovaujantis sveiku protu, nes tai gana kintantis reiškinys ir čia svarbiausia, kad nenukentėtų nei plaukai, nei bendras žmogaus įvaizdis. Kiekviena moteris turi įsivertinti, kokia šukuosena jai priimtina, kokią leidžia jos darbo reikalavimai.

Agentūros, kurios analizuoja mados tendencijas ateičiai, kreipia dėmesį į gatvės, raudonojo kilimo madą ir tai apibendrina. Ryškių plaukų tendencijai didelę įtaką yra padariusi būtent gatvės mada. Jeigu jūsų pareigos ir kitos aplinkybės leidžia jums atrodyti taip, kaip norisi, veikiausiai dabar yra pats tas laikas“, – sakė stilistė ir pridūrė, kad Lietuva bet kurios srities tendencijų klausimu labai atsilieka, vėluodama apie trejus–penkerius metus.

„Goldwell“ nuotr./Plaukų dažymo tendencija – ryškios spalvos
„Goldwell“ nuotr./Plaukų dažymo tendencija – ryškios spalvos

Blondinėms – nuo pastelinių iki ryškiai geltonų

Ne paslaptis, kad mūsų krašte – daug šviesiaplaukių. Paklausta apie šį sezoną madingus atspalvius, pašnekovė teigė, kad jai, kaip stilistei, visų pirma svarbiausia yra sveika plaukų išvaizda, o ne spalva. Todėl klientėms ji visada rekomenduoja nuo esamo plaukų atspalvio nenutolti daugiau kaip dviem tonais tiek į šviesiąją, tiek į tamsiąją pusę, nes tiek stiprus šviesinimas, tiek tamsinimas yra gana agresyvios procedūros, padarančios įtaką plauko sveikatai.

Klientėms ji visada rekomenduoja nuo esamo plaukų atspalvio nenutolti daugiau kaip dviem tonais tiek į šviesiąją, tiek į tamsiąją pusę.

Ir vis dėlto, kalbant apie plaukų dažymo tendencijas, be visų įmanomų ryškių spalvų, madingi šiltų ir ryškių blondinių atspalviai. Visos geltonos spalvos variacijos – nuo rugių iki apelsininės, persikiniai atspalviai.

„PA Pictures“ nuotr./Anja Rubik
„PA Pictures“ nuotr./Anja Rubik

Taip pat ir visi pasteliniai atspalviai. „Aišku, jie nėra ilgaamžiai, pastelė gana greit išblunka, tad reikalauja didesnės priežiūros, kitaip tariant, šiuo atžvilgiu, kad būtum madingas, dar turi būti ir turtingas“, – juokdamasi sakė E.Saunorytė-Kinderienė.

Dažo tamsiai, kad paslėptų žilus plaukus

Paklausta, ar vis dar madinga plaukus dažyti viena tamsesne spalva: ruda, kaštonine, bordo ir pan., pašnekovė sakė, apie 60 proc. moterų vis dar dažosi tokiomis spalvomis, nes turi žilų plaukų ir nori juos paslėpti.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Christina Hendricks
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Christina Hendricks

„Moterims, kurių plaukai tamsiai rudi, dabar dažant siūlyčiau įsivesti kokius nors didesnės apimties blokus – tai gali būti smilkinio ar apatinio pakaušio dalis, o galbūt kirpčiai, ir nusidažyti juos ryškiau“, – rekomendavo stilistė.

Jos priminimas tamsiaplaukėms: jei itin tamsius plaukus sumanysite šviesinti, jie taps pažeisti, praras blizgesį ir žvilgesį, o tai, E.Saunorytės-Kinderienės teigimu, bus labai nemadinga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius