-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stilistės J.Malakauskaitės kurti įvaizdžiai parodo, ką gali tinkama šukuosena. Pamatykite 36 stulbinamus pokyčius!

Žinome, kad, kai moterys užsinori pokyčių, dažniausiai keliauja pas plaukų stilistą. Ir, matyt, ne veltui. Kaip sako grožio ir renginių erdvės „Selfstation“ įkūrėja, plaukų stilistė Jurgita Malakauskaitė, plaukai yra energija. Kai ji pasikeičia, pakinta ir visa kita. Su ja kalbamės apie tai, kodėl neužtenka tik pakeisti šukuosenos, kiek daug galios turi plaukų kirpimo linija, kas yra moteriškumas ir ką daryti su žilais plaukais.
Jurgitos Malakauskaitės kurti stiliaus pokyčiai: prieš ir po
Jurgitos Malakauskaitės kurti įvaizdžiai: po ir prieš / Asmeninio archyvo nuotr.

Neužtenka tik pakeisti šukuoseną

Pradėdama pokalbį su plaukų stiliste J.Malakauskaite ir vartydama moterų nuotraukas, kuriose pavaizduoti jų pokyčiai prieš ir po apsilankymo pas stilistę, pasvarsčiau: kiek daug žmogui gali duoti arba iš jo atimti plaukai.

J.Malakauskaitė įsitikinusi, kad visi pokyčiai pirmiausia įvyksta žmogaus viduje. „Neužtenka tik pakeisti šukuoseną“, – teigia ji, bet priduria, kad plaukai prie to labai daug prisideda.

„Galime perrengti moterį, padaryti jai makiažą, bet, jei neliesime plaukų, pokyčio ji nepajus, net apsivilkusi puošnią suknelę ir apsiavusi aukštakulnius batelius. Nes plaukai yra energija. O kai ta energija pasikeičia, ir visa kita, pats jausmas, savijauta, pasikeičia“, – sako J.Malakauskaitė.

Antano Minkevičiaus nuotr./Jurgita Malakauskaitė
Antano Minkevičiaus nuotr./Jurgita Malakauskaitė

Pašnekovės teigimu, norėdamas pakeisti žmogaus įvaizdį, visų pirma turi jį pažinti, taip pat jį stebėti, nes kūno kalba labai daug išduoda, ir jo klausyti. Tad savo pažintį su klientais ji pradeda visiškai nestandartiškai – t. y. ne nuo klausimo: „Kaip norėsite apsikirpti ar ką šį kartą darysime?“

„Atėjusio kliento klausinėju tokių dalykų, kad jis nesupranta, kodėl tai susiję su plaukais. Klausiu: kaip jis gyvena, ką dirba, kuo užsiima, kodėl dabar nori pokyčių? Kartais turiu užduoti tokių gilių klausimų, kad suprasčiau, ko žmogus čia atėjo, nes aš tam žmogui sukuriu įvaizdį – visą bendrą stilistiką.

Plaukai nėra atskira kūno detalė. Viskas prasideda nuo šukuosenos, paskui seka drabužiai. Ir ta eilutė turi atitikti, negali būti taip, kad nešiosite šukuoseną ir prie jos visai nederančio stiliaus drabužius“, – teigia stilistė.

Plaukų spalva – pagal tipą

Pasakodama apie savo darbą ir kaip gimsta klientų pokyčiai, J.Malakauskaitė sako, kad, susipažinus su žmogumi, kitas jos darbo žingsnis yra nustatyti žmogaus tipą: vasara, ruduo, žiema ar pavasaris, ir veido formą. O tipą išduoda odos, akių spalva.

„Žiemos tipas yra šviesios akys ir tamsesni plaukai. Rudens – rudos, ugningesnio atspalvio, apsiblaususios akys, jos gali būti ir mėlynos, bet su rudais taškeliais. Pavasario tipo Lietuvoje turime mažiausiai – labai balta oda, strazdanos. O vasaros tipo yra beveik visa Lietuva – šviesios akys, lietuviški pilki plaukai ir šviesi oda.

Pagal žmogaus tipą nustatai, kokia spalva jam tiks, o pagal veido formą – plaukų kirpimo ilgį“, – paaiškina specialistė.

Asmeninio archyvo nuotr./Jurgitos Malakauskaitės kurti stiliaus pokyčiai: prieš ir po
Asmeninio archyvo nuotr./Jurgitos Malakauskaitės kurti stiliaus pokyčiai: prieš ir po

Svarbiausia – plaukų kirpimo linija

Pastebime, kad dažnai moteriai pasitrumpinus plaukus ji tarsi atgyja, išryškėja bruožai, brandesnio amžiaus moterys atjaunėja. J.Malakauskaitė sako, kad daugumai moterų tinka trumpi kirpimai, bet svarbiausias akcentas čia yra plaukų kirpimo linija – ties kuria vieta ji baigsis ir ką išryškins.

Kirpimo linija, pasak pašnekovės, gali vizualiai pakelti voką, net patį veidą, žemesnio ūgio moterims labiau tinka trumpesni kirpimai, nes padaro jas vizualiai aukštesnes, o ilgi plaukai, pasak plaukų stilistės, dar labiau smukdo. Tačiau netinkamoje vietoje esanti plaukų kirpimo linija gali pabrėžti ir tai, ką iš tiesų stengiamės paslėpti.

Asmeninio archyvo nuotr./Jurgitos Malakauskaitės kurti stiliaus pokyčiai: prieš ir po
Asmeninio archyvo nuotr./Jurgitos Malakauskaitės kurti stiliaus pokyčiai: prieš ir po

„Labai dažnas atvejis, kai moteris turi pagurklį ir mėgina jį paslėpti ilgesniais plaukais. Visų pirma jo uždengti nepavyks, o antra – jos plaukų kirpimo linija eina kaip tik ties ta vieta, kurią iš esmės ji norėtų slėpti. Taigi sprendimas čia – kaip tik aukščiau pakelti kirpimo liniją, – paaiškina plaukų stilistė.

– Arba, tarkime, aukšta, liekna mergina ilgais plaukais – tokia ji atrodo pavargusi, netinkamas plaukų ilgis suteikia sunkumo. Čia kaip ir su drabužių derinimu, kai apsivelkate netinkamo ilgio sijoną, kuris ne pabrėžia jūsų ūgį, ilgas kojas, o susmukdo, arba nepatinka keliai, bet dėvite sijoną iki kelių, kuris kaip tik juos paryškina. Taigi visos tos drabužių taisyklės galioja ir veidui.“

Tiesa, kalbėdama apie kirpimus ir kirpimo liniją, J.Malakauskaitė sako, kad, norint pokyčių, nebūtinai reikia nukirpti plaukus trumpiau ar trumpai. „Kartais užtenka šiek tiek „pažaisti“ su spalva, parodyti keletą sušukavimų, ir to gali pakakti, kad moteris jaustųsi pasikeitusi“, – teigia stilistė.

Asmeninio archyvo nuotr./Jurgitos Malakauskaitės kurti stiliaus pokyčiai: prieš ir po
Asmeninio archyvo nuotr./Jurgitos Malakauskaitės kurti stiliaus pokyčiai: prieš ir po

Švelnesni tonai jaunina

Sakoma, kad brandesnio amžiaus moterims labiau tinka trumpesni kirpimai ir šviesesni plaukų atspalviai. Tačiau, plaukų stilistės teigimu, tai nereiškia, kad visas brandesnio amžiaus moteris reikia nukirpti.

„Jei plaukas sveikas ir gerai atrodo, plaukų ilgį paliekame. Viskas dar labai priklauso ir nuo žmogaus sudėjimo. Jei smulki moteris, pusilgiai gražūs plaukai, tiesiog padarai procedūrų, suteiki jiems atspalvio, atgaivini, dar pasakai moteriai, kokio ji tipo, į ką turėtų orientuotis ir ji tuo gyvena. Pasakei moteriai, kad ji – prancūzė, ir ji bus prancūzė iki kito karto, kol vėl ateis, – juokdamasi sako stilistė.

– Bet, sakykime, jei moteris stambesnė ir ilgais plaukais, ji vizualiai atrodo dar stambesnė, tada jau kaip tik norisi patrumpinti plaukus, nuimti tą sunkumą, prailginti kaklą.“

Kalbėdama apie šviesius atspalvius brandesnio amžiaus moterims, pašnekovė sako, kad jie nėra primestiniai, visa tai tarsi pati gamta padiktuoja.

Asmeninio archyvo nuotr./Jurgitos Malakauskaitės kurti stiliaus pokyčiai: prieš ir po
Asmeninio archyvo nuotr./Jurgitos Malakauskaitės kurti stiliaus pokyčiai: prieš ir po

„Pastebiu, kad keičiantis metų laikams, keičiasi ir žmonių tipai. Tai ypač gerai matyti žiūrint į vyresnio amžiaus žmones. Akys apsitraukia tokia lyg migla, tada žmogui nebegali dažyti plaukų ryškiai, nes jis atrodys senas, oda išblykšta, yra praradusi elastingumą ir nebegali jos dar labiau blyškinti.

Taigi natūralu, kad tuomet visos spalvos ima švelnėti. Turi rinktis švelnius tonus, kad veidas niveliuotųsi su plaukais. Kaip aš sakau, gamta pati viską dėlioja – ne veltui atsiranda žili plaukai, kurie tiesiog ima švelninti visą vaizdą“, – sako J.Malakauskaitė.

Paklausta, ką mano apie žilus plaukus, nes kai kurios moterys renkasi nešioti būtent tokius, pašnekovė sako: „Žilumas yra labai skirtingas, tad žili plaukai yra gerai, jei jie gražiai žili. Ir, aišku, būtinas tinkamas kirpimas. Jei moteris nešioja jau 10 cm ataugusias šaknis ir plaukus rišasi į uodegą, tai čia jau negražu. Bet jei padarytas tinkamas, gražus kirpimas, kodėl gi ne.“

Tinkama šukuosena padeda pažadinti moteriškumą

Stilistės teigimu, kartais moteriai, kad ji pražystų, jai užaugtų sparnai, tereikia tinkamo įvaizdžio – tinkamos šukuosenos, pabrėžiančios jos veido bruožus, ir raudono lūpdažio.

Jaunos moterys, pasak J.Malakauskaitės, nauju įvaizdžiu džiaugiasi gana santūriai, o brandesnio amžiaus moterys, pašnekovės teigimu, matydamos save pasikeitusią, to džiugesnio negali nuslėpti: „Joms tiesiog širdis iš to džiaugsmo plyšta.“

Stilistė sako, kad geriausiai parinkta šukuosena, kirpimas ir plaukų spalva yra tada, kai atsikeliate ryte ir esate sau graži. Jūsų nenervina nei šaknys, nei plaukų ilgis ar kiti niuansai.

Klientėms sakau, kad moteriškumas nėra tik garbanos, tas šarmas, charizma slypi mūsų viduje. Tačiau pritaikyta šukuosena kartais padeda tuos jausmus savyje pažadinti.

„Plaukai visada puošia moterį, tik, aišku, juos kasdien reikia išsiplauti, fenu tinkami išdžiovinti, susitvarkyti. Nes juose slypi visa energija“, – sako J.Malakauskaitė.

Kalbėdamos apie moteris ir plaukus, neišvengiame moteriškumo temos. Daugeliui šiuolaikinių moterų jo išties labai trūksta. Tam pritaria ir pašnekovė. Ir pabrėžia, kad tik šukuosena to moteriškumo nesukursi, bet dažnu atveju ji labai gali padėti.

„Šiuolaikinėms moterims tikrai trūksta moteriškumo, esame viską pačios galinčios, gebančios ir darančios. Savo klientėms sakau, kad moteriškumas nėra tik garbanos, tas šarmas, charizma slypi mūsų viduje. Tačiau pakeista, pritaikyta šukuosena kartais moterims padeda tuos jausmus savyje pažadinti“, – šypsodamasi pokalbį baigia stilistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius