Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

Stilistės patarimai: ką vilkėti vakarėlyje, kad sužibėtumėte

Šventinis sezonas jau lipa ant kulnų, tad tuoj tuoj prasidės vakarėlių siausmas. Kaip visada, dažnas sau užduoda klausimą – ką vilkėti? Tačiau svarbus ne tik šis aspektas, bet ir tai, kaip neišlaidauti pernelyg daug tokiems apdarams, kurie vėliau liks dulkėti spintoje nepanaudoti dar kartą.
Šventinė apranga
Šventinė apranga / Shutterstock nuotr.

Kokios mados siaučia kalėdiniame šurmulyje – ką rengtis? Suknelę, kostiumą, rinktis proginę/teminę aprangą, o gal likti prie klasikos?

Asmeninio archyvo nuotr./Simona Mui
Asmeninio archyvo nuotr./Simona Mui

Kaip teigia stilistė Simona Mui, šventinis laikotarpis tikrai priverčia pasukti galvą, kaip pasipuošti ir tai dažnai mus vargina, tačiau niekada neprašausite likę prie klasikinių derinių. „Mano patarimas kiekvienais metais išlieka toks pat – rinkitės gerą, klasikinį bazinį siluetą, tačiau šventiškai atrodančio audinio. Tai žvilgesys, satinas, veliūras ir panašūs audiniai, kurie patraukia akį“, – sako stilistė.

Ji priduria, kad kalbant apie šių metų tendencijas, gana aktualios kailio ir plunksnų detalės. „Geri struktūriniai bei kokybiški siluetai neišeina iš mados niekada, taigi juos papildžius naujausiomis tendencijomis, džiaugsimės puikiu bei skoningu rezultatu“, – sako ji.

O kokios spalvos madingiausios, kokie siluetai patrauks akį? „Vienareikšmiškai raudona spalva šiais metais užkariauja viršūnes – tai sėkmės spalva. O kalbant apie siluetus, siūlyčiau likti prie prie klasikos, nes kai pati spalva intensyvi ar labai ryški, išraiškingas siluetas gali įpareigoti“, – teigė S.Mui.

Shutterstock nuotr./Šventinė apranga
Shutterstock nuotr./Šventinė apranga

Kokius patartų rinktis drabužius, kad juos galėtume panaudoti dar ne kartą?

„Jums tinkamus klasikinius bazinius siluetus. Būtent tokie praverčia ir juos visada galėsite lengvai pritaikyti. Tačiau tikrai verta įsigyti ir žvyneliais puoštą aprangą ar detales – o kada daugiau, jei ne dabar? – mano stilistė.

Beje, aksesuarai atlieka labai svarbų vaidmenį, taigi, labai atsakingai juos rinkitės ir neperkraukite. „Pavyzdžiui, jei renkatės šiuo metu ypač aktualius chunky choker (masyvaus stiliaus vėrinys ant kaklo), auskarų atsisakykite ir atvirkščiai. Derinkite metalo atspalvius visame kame – tiek rinkdamiesi avalynę, tiek rankinę. Delninė taip pat priskiriama prie aksesuarų, tad, atitinkamai su ja akcentuokite pilną įvaizdį“, – aiškina stilistė.

O koks įvaizdis būtų tinkamas bet kokio amžiaus, bet kokio sudėjimo moteriai, kitaip – ką apsirengusios neprašausime pro šalį? „Klasikinis kostiumėlis ar bent vienas klasikinis elementas – pavyzdžiui, palazzo kelnės, pieštuko tipo sijonas, kokybiškas švarkas. Visada atsiminkite, kad tvarkingas, tinkamo dydžio ir gero silueto drabužis visuomet atrodys puikiai ir bus panaudotas ne kartą“, – kalba S.Mui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite 15min naujienlaiškius