Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Švytinti oda – ne tik jaunystės privilegija: gaivumo suteikia tinkamos priemonės

Nerasite moters, kuriai nebūtų aktualios trys problemos: veido odos raukšlės, elastingumas ir pigmentinės dėmės. Veido odą reikia tinkamai ir rūpestingai prižiūrėti visą gyvenimą, nes jau jaunystėje prasideda pokyčiai, kurie lemia išvaizdą brandžiame amžiuje.
Vaida Genytė
Vaida Genytė / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Veidrodis nemeluoja – jau nuo 25-erių metų pastebime veido odoje ryškėjančias smulkias raukšleles, kurios vis gilėja ir tampa labiau matomos. Prasidėjęs odos senėjimas turi įtakos ne tik raukšlių atsiradimui. Pasikeičia ir odos tonusas – ji suglemba, praranda elastingumą, stangrumą ir švytėjimą. Nors odos senėjimo nesustabdysime, nes tai natūralus procesas, tačiau tinkamai prižiūrėdami odą galime sulėtinti senėjimą ir atrodyti jaunesnės nei rodo paso duomenys.

Senėjimas – natūralus procesas, bet jį galime sulėtinti

Pasak gydytojos dermatovenerologės Ilonos Sakalauskienės, trys veiksniai lemia išorinį senėjimą: gyvenimo būdas, sveika mityba ir tinkama kosmetika. Manoma, kad šie faktoriai išvaizdai turi daugiau įtakos nei vidiniai, genetiniai veiksniai.

„Jeigu maitinatės nepilnavertiškai, vartojate daug cukraus, rūkote, piktnaudžiaujate alkoholiu, mažai miegate ir nepakankamai skiriate dėmesio fiziniam aktyvumui, nesisaugote nuo žalingų UV spindulių, neprižiūrite odos tinkamomis priežiūros priemonėmis, negalite tikėtis išlaikyti gražią, spindinčią odą, kad ir kokia puikia oda būtų apdovanojusi gamta“, – sako I.Sakalauskienė.

Asmeninio arch. nuotr./Dermatovenerologė Ilona Sakalauskienė
Asmeninio arch. nuotr./Dermatovenerologė Ilona Sakalauskienė

47-erių dainininkei Vaidai Genytei ypač aktualu puoselėti sceninę išvaizdą ir rūpintis veido oda. Ji prisimena, kad kelias iki gražios odos – buvo ilgas ir sudėtingas procesas: „Problemų turėjau jau paauglystės metais. Gal ir keista, bet mane iki 46-erių kamavo spuogai, jie iškildavo kelis kartus per mėnesį, kurių nebuvo galima išspausti, jie būdavo skausmingi, palikdavo randą ar dėmę.“

Spuogai palikdavo randelius ir dėmes

V.Genytė anksčiau naudojo medikamentinę kosmetiką nuo aknės, tačiau prieš metus laiko vienos konsultacijos metu gydytoja rekomendavo „Eucerin“ kremus, kurie gydo odos problemas. Vaidai buvo ypač aktualu intensyviai drėkinti odą, nes nuo medikamentų ji tapo labai sausa.

V.Genytė pripažįsta, kad jos veido oda tikrai labai problematiška ir kėlė daug rūpesčių, kol atlikėja atrado „Eucerin“ kremus: „Naudodama „Eucerin“ kremą išsprendžiau randelių ir dėmių, kurias palieka spuogai, problemą. Žinoma, vienas svarbiausių dalykų kiekvienai moteriai yra raukšlių mažinimas – brandesniame amžiuje niekur nuo to nepabėgsi. Šis kremas apsaugo ne tik nuo spuogų, bet ir mažina pigmentines dėmes bei lygina raukšles.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vaida Genytė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vaida Genytė

Amžiaus arba saulės dėmės

Dar vienas svarbus faktorius kovojant su senėjimu – teisinga brandžios odos priežiūra. Vyresnio amžiaus moterys pastebi, kad laikui bėgant vis labiau ryškėja vadinamosios saulės ar senatvinės tamsios dėmės. Dažniausiai jos pirmiausia išryškėja tose vietose, kurias paveikia saulės spinduliai – ant veido, kaklo, iškirptės zonoje, rankų ir plaštakų.

Gydytoja I.Sakalauskienė sako, kad nors pigmentinių dėmių atsiradimą lemia genetinis polinkis, tačiau jas paskatina odos senėjimas, saulė, kompiuterių skleidžiama šviesa, nėštumas, tam tikri vaistai, odos uždegiminės ligos – visa tai didina melanino produkciją: „Melaninas labai reikalingas – jis suteikia mūsų odai spalvą, veikia kaip natūrali apsauga nuo žalingų UV spindulių, tačiau veikiant vidiniams ir išoriniams senėjimo veiksniams, melanino produkcija būna intensyvesnė, atsiranda rudos dėmės ir dėmelės. Pigmentinių dėmių gydymas pradedamas nuo tinkamų odos priežiūros priemonių reguliaraus naudojimo, o jei efektas nepakankamas – papildomai gydoma vaistais ar lazerinėmis procedūromis.“

Serumas išsprendžia tris problemas

Neseniai V.Genytė išbandė „Eucerin Hyaluron–Filler+Elasticity 3D“ serumą, kuris padeda spręsti dvi jai svarbiausias odos problemas – mažinti raukšles ir pigmentaciją. Vaida sako, kad šio serumo sudėtyje yra medžiagų, kurios odai suteikia švytėjimo – tai labai pagerina išvaizdą.

„Nuoširdžiai sakau – serumas tiko ir patiko. „Eucerin Hyaluron–Filler+Elasticity 3D“ serumas – labai kokybiškas produktas. Beje, vien serumo neužtenka, būtinai ant viršaus tepu ir „Eucerin“ kremo“, – teigia Vaida.

I.Sakalauskienė pritaria, kad „Eucerin Hyaluron–Filler + Elasticity 3D” serumo pavadinimas kalba pats už save. Ši priemonė unikali tuo, kad vienu metu efektyviai kovoja su trimis pagrindiniais odos senėjimo požymiais: dėl amžiaus atsiradusiomis pigmentinėmis dėmėmis, raukšlėmis ir sumažėjusiu elastingumu. Serumas užpildo gilias raukšles, pagerina elastingumą ir pamaitinti trapią, brandžią odą.

„Serumas tinkamas visų tipų odai, rekomenduočiau jį įtraukti į savo odos priežiūros kasdieninę rutiną tuomet, kai senėjimo procesai spartesni – nuo 40 metų amžiaus“, – rekomenduoja gydytoja.

„Eucerin” nuotr./„Eucerin Hyaluron–Filler + Elasticity 3D” serumas
„Eucerin” nuotr./„Eucerin Hyaluron–Filler + Elasticity 3D” serumas

Inovatyvi medžiaga naikina pigmentines dėmes

I.Sakalauskienė akcentuoja šio serumo sudėtyje esančią ypatingą medžiagą –kompanijos „Eucerin“ užpatentuotą ir klinikiniais tyrimais patvirtintą komponentą tiamidolį. Jis mažina odos pigmento melanino produkciją melanocituose, todėl reguliariai naudojant priemonę su tiamidoliu sumažėja tamsios dėmės odoje ir neleidžiama joms vėl atsirasti. „Oda tampa lygesnės, šviesesnės spalvos, o tai suteikia jaunatviškumo įspūdį“, – tvirtina I.Sakalauskienė.

Naudojant serumą, pirmuosius džiuginančius pokyčius galima pamatyti jau po 14 dienų – oda atrodo jaunatviškesnė, skaistesnė, elastingesnė, raukšlelės tampa mažiau matomos. „Visgi geriausiam efektui pasiekti rekomenduoju naudoti serumą bent 12 savaičių“, – pataria gydytoja.

Hialurono rūgštys lemia odos elastingumą

Taip pat serume yra ir hialurono rūgščių. Gydytoja paaiškina, kad inovatyvus didelės ir mažos molekulinės masės hialurono rūgščių derinys, esantis priemonės sudėtyje, pastebimai užpildo gilias raukšles, skatina kolageno atsinaujinimą odos ląstelėse. Oda tampa juntamai stangresnė, lygesnė, gaivi ir labiau švytinti.

Gydytoja pritaria, kad hialurono rūgštis yra gyvybiškai svarbi odai molekulė. Ji atsakinga už odos drėgmę, nes geba pritraukti iki 1000 kartų didesnį vandens kiekį, nei sveria pati. Be to, hialurono rūgštis lemia odos elastingumą, tonusą, ląstelių metabolizmą, regeneraciją ir gijimą.

„Deja, senstant hialurono rūgšties ištekliai mažėja, oda tampa sausesnė ir plonesnė. Tai nutinka gana anksti – jau apie 20 gyvenimo metus, o akivaizdžiai sumažėja nuo 40 metų amžiaus“ – akcentuoja dermatovenerologė.

Lengvai susigeria į odą

V.Genytė atrado dar vieną „Eucerin“ kremo privalumą – jis lengvai susigeria į odą, tepti labai malonu: „Kai naudodavau kitus kremus, dažniausiai man netikdavo, patepus ant odos likdavo „voleliai“. Net ir naudodama lengvus kremukus, drėkiklius, neišvengdavau šios problemos – tai buvo receptiniai kremai su antibiotikais, kurie išbalansuodavo odos drėgnumą“.

Dainų atlikėja tikina, kad kiekviena moteriai, kuri turi veido odos problemų, įsigijusi „Eucerin“ kremų tikrai nenusivils: „Rekomenduoju naudoti šiuos kremus ir tai ne reklama, nuoširdžiai tuo tikiu. Kremas atlieka savo darbą – lygina raukšles ir naikina pigmentines dėmes.“

„Eucerin” nuotr./„Eucerin Hyaluron–Filler + Elasticity 3D” serumas
„Eucerin” nuotr./„Eucerin Hyaluron–Filler + Elasticity 3D” serumas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius