Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Viena šio sezono tendencijų – braletė vietoj palaidinės: kokias rinktis ir prie ko derinti?

„Braletė vietoj palaidinės – jau ne pirmus metus pasirodanti tendencija. Tačiau anksčiau jos buvo pasirenkamos prie vakarinių įvaizdžių, išsiuvinėtos nėriniais ar kitomis detalėmis, o šį sezoną tapo vienu madingiausių drabužių“, – sakė stilistė Greta Kukštaitė.
Gatvės stilius
Gatvės stilius / Vida Press nuotr.

Stilistės teigimu, šią vasarą madingos įvairių modelių, audinių ir raštų braletės.

„Galite rinktis korseto tipo, vadinamąsias romantines – suraukiamas ar surišamas raišteliais, turinčias kvadratinę iškirptę, klasikinio kirpimo, kurios atrodo lyg tikros liemenėlės, sportinio stiliaus ir pan., – vardijo G.Kukštaitė.

Svarbiausia su šiuo drabužiu mokėti laviruoti, nes riba tarp vulgarumo ir seksualumo – labai slidi.

– Modelių ir detalių gali būti įvairiausių, tačiau bruožas, išduodantis, kad tai yra labiau braletė nei palaidinė, – ji visada bus patrumpinta, baigsis po krūtine. Svarbiausia su šiuo drabužiu mokėti laviruoti, nes riba tarp vulgarumo ir seksualumo – labai slidi.“

Stilistė G.Kukštaitė išskyrė keletą bralečių modelių ir papasakojo, prie ko jas derinti.

Korseto tipo

Šį sezoną, pasak stilistės, kaip niekad madingos korseto tipo braletės-palaidinės. Tik, kaip sakė G.Kukštaitė, renkantis tokią braletę reikia nepamesti akylumo.

„Šiuo atveju paslysti ir atrodyti vulgariai yra lengviausia, tačiau tam, kad sukurtumėte tikrai išskirtinį, elegantišką ir stilingą derinį, vilkėkite korseto tipo braletę ant oversize marškinių, o juos derinkite prie džinsų ir kelnių aukštu liemeniu.

Nebijokite vilkėti braletės ir ant nuogo kūno, tik tada ją derinkite prie kelnių ir švarko kostiumo arba tik kelnių, o jas rinkitės šiek tiek platesnes, nes geriau vengti itin prigludusių ir trumpų drabužių derinių“, – patarė stilistė.

Sportinio stiliaus

Dar vienas itin populiarus bralečių modelis – sportinio stiliaus. Jos – prigludusios, gali būti su petnešėlėmis.

„Sportinio stiliaus braletę derinkite prie kostiumų. Atrodysite ypač šarmingai, jei derinys bus monochrominis – t. y. balta arba juoda braletė ir baltas arba juodas kelnių ir švarko kostiumėlis“, – patarimais dalijosi G.Kukštaitė.

Romantinio stiliaus

Romantinio stiliaus braletės atrodo labiau kaip palaidinės nei braletės, tačiau, stilistės teigimu, svarbu jas derinti prie aukštesnio liemens plačių kelnių, šortų ar sijonų:

„Vasarą puikiai tiks prie šortų ar sijonų, tačiau tam, kad apranga būtų vientisesnė, geriausia derinti panašių audinių ar spalvų drabužius.“

Klasikinio modelio

„Klasikinio modelio (trikampio formos) braletę, kuri labai panaši į tikrą liemenėlę, vilkėkite po prasegtais baltais medvilniniais, lininiais ar satininiais marškiniais, apnuoginkite petį ir priderinkite šiaudinę skrybėlę, taip pat platesnius šortus ar vidutinio ilgio sijoną su skeltuku – taip įvaizdis atrodys ypač romantiškas ir puikiai tiks atostogoms, – rekomendavo stilistė.

– Tačiau lygiai taip pat ją galima vilkėti ir prie klasikinio kostiumėlio vakaro metu.“

Braletė, G.Kukštaitės teigimu, gali būti tinkamas drabužis visoms progoms – tiek į paplūdimį, tiek vakarienei mieste ar šventei.

„Priklauso nuo pačios braletės audinio, spalvos ir modelio. Šventei rinkitės neutralesnes spalvas, o kasdieniuose deriniuose galite eksperimentuoti su spalvomis, puošyba ir detalėmis“, – sakė stilistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius