Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyrų laisvalaikio stilius: trys daiktai, kurie turėtų atsirasti spintoje šaltuoju sezonu

Vyrų stiliaus konsultantas Algirdas Gricius sakė pastebėjęs, kad dažniausia dilema, su kuria susiduria vyrai, ir yra laisvalaikio apranga. „Dažniausias klausimas vyrams, kuriuos konsultuoju stiliaus klausimais, ir kyla: o kaip laisvalaikio apranga? Šitoje vietoje, ko gero, ir matau didžiausią spragą, nes tie, kurie dėvi švarkus, kostiumus – jie tokios aprangos geresnės ar prastesnės turi, o kalbai pasisukus apie laisvalaikio aprangą – vyrų rodomi drabužiai labiau tinka ne pasivaikščioti mieste, o sode kepti kepsnius. O to viduriuko ir nėra“, – sakė A.Gricius.
Vyrų stilius
Vyrų stilius / 123RF.com nuotr.

Internetinio žurnalo „Vyrų stilius“ autorius A.Gricius išskyrė tris dalykus, kurių šaltuoju sezonu pasigenda vyrų garderobe ir kuriuos traktuoja kaip tą „viduriuką“, kurio dažnai trūksta vyrų spintose. Tai – vilnos megztinis, medvilninės chino kelnės ir auliniai batai.

Vilnos megztinis

Pirmas drabužis, kurio vyrų garderobe pasigenda vyrų stiliaus konsultantas A.Gricius yra vilnos megztinis.

„Pasigendu vienspalvių, neryškių vilnos megztinių. Jie gali būti tiek V formos apykakle, jei mėgstate dėvėti marškinius, tiek klasikine apvalia (angl. crew neck), jei mėgstate megztinį vilkėti ant marškinėlių, bet čia, aišku, tinka ir marškiniai.

Gali būti ir megztinis aukšta apykakle (angl. roll neck), jie dabar tikrai populiarūs. Ir pats turiu, rudenį, žiemą labai geras drabužis, ypač, jei dar nemėgstate šalikų. Dažnai šie megztiniai būna storesni, su jais šilta ir atrodo stilingai“, – patarė A.Gricius.

Vida Press nuotr./Vyrų stilius: rudens viršutiniai drabužiai
Vida Press nuotr./Vyrų stilius: rudens viršutiniai drabužiai

Pasak vyrų stiliaus konsultanto, minėto vilnos megztinio vyrų garderobe trūksta, tačiau dažnai gali išvysti treninginio tipo drabužį su gobtuvu, kišenėmis šonuose, ne iš vilnos, o iš medvilnės ar sintetikos. „Vilkėdamas tokį drabužį gali pabėgioti krosiuką ar kepsnius kepti, bet ne išeiti kažkur pasivaikščioti“, – sako A.Gricius.

Prie megztinio aukštu atlenkiamu kaklu, pašnekovo teigimu, esant poreikiui, galima derinti ir švarką, ir kostiumą: „Sumiksuoji casual megztinį su formaliu kostiumu ir išeina toks stilingas rudeniškas derinys.“

Chino kelnės

Antras drabužis, kurio, pasak A.Griciaus, taip pat dažnai trūksta vyrų spintoje, yra medvilninės chino kelnės.

„Pastebėjau, kad dažniausiai dėvimos kelnės šaltuoju sezonu yra arba kostiuminio tipo, arba džinsai. Vyrų garderobe dažnai nėra to vidurio, kuris būtų medvilninės chino kelnės. Žiemą galima rasti jas ir velvetines.

Tas stilius galbūt patinka ne visiems, ir nesakau, kad visiems reikia jas įsigyti. Bet, jei norisi ko nors išskirtinio, ruduo ir žiema yra tas sezonas, kai tinka tokias kelnes dėvėti.

Jos gali būti derinamos su storesniais megztiniais – ir šilta, ir stilinga, ir kitaip atrodo. Turime šaltąjį sezoną, kurį galime išnaudoti ir apsirengti kitaip nei vasarą“, – patarimais dalijosi pašnekovas.

Auliniai batai

Aulinius batus A.Gricius vadina trečiuoju labai retu reiškiniu vyrų spintoje. „Nelabai vyrai juos mėgsta. Aišku, nėra lengva jų ir rasti. Tarkime, masinėse parduotuvėse, jei palygintume, kiek šaltuoju sezonu yra aulinių batų ir kiek visų kitų – įprastinių, santykis tikrai nebus lygus, toli gražu.

Kai sunku atrasti, mažesnis pasirinkimas, kiekvieno skoniui ir neįtiksi. Galbūt dėl to natūraliai vyrai ir neįsigyja, – svarstė pašnekovas ir pridūrė: – Bet yra specializuotos parduotuvės, kuriose galima paieškoti tokių batų – ir geros kokybės, ir labai stilingų.“

Auliniai batai, pasak A.Griciaus, arba klasikiniai tamsesnės rudos spalvos suvarstomi, kurie savo forma labiau primena klasikinius derbius, tik tiek, kad jie – su aulu.

„Ir, kai kelnės užkrenta ant batų, jie net neatrodo, kad būtų su aulu. Jų būna dar ir su nosies apsiuvu, tai prideda papildomo formalumo“, – dėmesį atkreipė vyrų stiliaus konsultantas.

Arba grubesni, kurie labiau tiks prie džinsų.

„Tarkime, pilki, juodi ar mėlyni džinsai ir šviesiai rudi verstos odos chelsea batai“, – patarė A.Gricius.

„Turėdami minėtus drabužius, aulinius batus galite susikurti puikų šaltojo sezono garderobą. Atrodysite kitaip ir užpildysite tą viduriuką tarp formalių ir visiškai laisvalaikiui skirtų sportinių drabužių“, – sakė vyrų stiliaus konsultantas.

Klasikinis paltas – kiekvieno vyro spintoje

Paklaustas apie viršutinius drabužius, A.Gricius sako, kad visada vyrams rekomenduoja turėti vieną klasikinį vienos eilės sagų paltą: jis gali būti tamsiai mėlynas, pilkas, camel (liet. kupranugario) atspalvio.

„Toks paltas tiks prie visko: ir prie kostiumo, ir megztinio atlenkiama apykakle, jį galima derinti net ir su sportine apranga, ypač, jei paltas yra camel spalvos. Pavyzdžiui, šviesiai pilkos flanelinės kelnės ir bliuzoninis viršus, balti sportbačiai ir camel spalvos paltas.

Daugelis turi storas pūkines striukes, jos, jei gerai pasiūtos, labai funkcionalios, bet jos nėra tas stilingas drabužis“, – sakė vyrų stiliaus konsultantas.

Tiems, kurie be džinsų – nė iš vietos

Džinsai veikiausiai yra tas drabužis, kurį atrastume kiekvieno spintoje. Tik, kaip sakė A.Gricius, džinsai džinsams nelygu, todėl negalima sakyti, kad prie jų tinka viskas:

„Džinsų dabar yra įvairių ir spalvų, ir modelių: pradedant skinny - aptempti žemu liemeniu, baigiant klasikiniais tiesaus kirpimo aukštu liemeniu. Jie gali būti plėšyti, pagarinti arba visiškai lygiaspalviai. Todėl universaliai sakyti, kad prie džinsų galima derinti viską – neišeina, reikia žiūrėti, kokie tie džinsai.“

Pasak pašnekovo, klasikiniai tamsiai mėlyni džinsai drąsiai gali atstoti medvilnines kelnes: „Bus labiau casual variantas nei medvilninės kelnės, bet visi deriniai prie jų taip pat tiks: ir marškiniai, ir švarkas, ir vilnos megztinis.“

Jei rinksitės skinny, šviesiai mėlynus, gal dar ir plėšytus džinsus, megztinis, pasak A.Griciaus, turėtų būti mažiau klasikinis – laisvesnio stiliaus, galbūt oversize.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius