-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gruzinų mados ženklas „Aznauri“ ant „Mados infekcijos“ podiumo išlaisvins bajorišką kostiumą

Iki 20-osios „Mados infekcijos“ skaičiuodami paskutines dienas pristatome dar vieną svečią iš gausaus užsienio dizainerių būrio. Iraklis Rusadzė, pasaulyje žinomas kaip mados ženklo „Aznauri“ įkūrėjas, savo kolekciją pristatys antrąją festivalio dieną – balandžio 14-ąją.
„Aznauri“ kolekcijos modeliai
„Aznauri“ kolekcijos modeliai / Asmeninio archyvo nuotr.

Pats prekių ženklo pavadinimas pasirinktas pagal istorinės gruzinų bajorų klasės pavadinimą, todėl nenuostabu, kad šiuo ženklu pažymėtoje madoje telpa nemažai nacionalinio palikimo apraiškų. Ir ne bet kokių – bajoriškų! Klasikiniai siluetai dizainerio I.Rusadzės kūryboje netenka perteklinių, slegiančių dekoratyvinės mados elementų, juos keičia šelmiška 9-ojo dešimtmečio estetika, ir taip sukuriama unikali tekančio mados laiko interpretacija.

Asmeninio archyvo nuotr./Iraklis Rusadzė
Asmeninio archyvo nuotr./Iraklis Rusadzė

Dizaineris savo kolekcijomis skelbia naujas saviraiškos formas, kuriose atsiranda daugiau laisvės saviraiškai ir daugiau laisvės lyčių stereotipų vis dar kaustomoje madoje.

„Aznauri“ į „Mados infekciją“ atveža pripažinimo jau spėjusią sulaukti rudens ir žiemos kolekciją, kurioje ryškiai dominuoja funkcionalumas ir paprastumas. Nors dauguma jos kūrinių yra skirti vyrams, pats dizaineris pabrėžia, kad riba tarp to, kas vyriška, o kas – moteriška, yra labai plona, beveik neįregima.

„Aš kuriu laisviems, pasitikintiems savimi žmonėms, kurie nesutinka su vyraujančiomis nuostatomis ir jokiais būdais nesirenka kompromiso tarp komforto ir elegancijos,“ – sako I.Rusadzė.

Gatvės mados išmintis ir viduramžių Gruzijos formos, sujungtos su sportiška ar net šelmiška estetika – taip būtų galima apibūdinti šios kolekcijos stilių. Joje dominuoja aukščiausios klasės paltai, prabangūs ilgaauliai batai, kuriems charakterio suteikia dinamiškos formos, netikėti spalvų deriniai ir ornamentai.

„Mados infekcija“ vyks balandžio 13 ir 14 d. Vilniaus šiuolaikinio meno centre. Šiemet festivalyje bus pristatyta 18 kolekcijų, iš kurių – net 7 svečiai iš užsienio. 20-ajai „Mados infekcijai“ kolekcijas ruošia ir žinomi šalies dizaineriai, ir stiprūs mados industrijos naujokai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius