Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„100 tortų Lietuvai“: Kaišiadorių „Centro picerijos“ namų tortas

Lietuvai minint Nepriklausomybės šimtmetį įvairiuose šalies kampeliuose netrūksta savų mažesnių progų, įsiliejančių į bendrą šventišką atmosferą. Gegužės 26-ąją Kurorto šventę organizuojantys Druskininkai įvairius restoranus, kavines, desertines ir konditerijos meistrus pakvietė skirti Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui po vieną tortą – taip gimė projektas „100 tortų Lietuvai“, kurio vedle tapo kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė. Portale 15min kasdien nuo Vasario 16-osios skelbiama po vieną torto receptą. Ir taip iki pat gegužės 26-osios, kai tortų bus visas 100-as!
Kaišiadorių „Centro picerijos“ namų tortas
Kaišiadorių „Centro picerijos“ namų tortas / Picerijos archyvo nuotr.

Ingredientai:

torto biskvitams:

  • 4 kiaušiniai;
  • 2 stiklinės cukraus;
  • 2 stiklinės grietinės;
  • 2 stiklinės miltų;
  • 4 arbat. šaukšt. krakmolo;
  • 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 30 g kakavos;
  • 60 g aguonų;
  • 80 g razinų;
  • 80 g riešutų.

kremui:

  • 340 g sviesto;
  • 340 g desertinės varškės;
  • 1 indelis sutirštinto kondensuoto pieno.

Iškepkite biskvitus:

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, sukrėskite grietinę ir gerai išmaišyti.

2. Supilkite birius produktus ir išmaišykite. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Padalinkite tešlą į 4 lygias dalis.

3. Į vieną dalį dėkite kakavą, į antrą – aguonas, į trečią – razinas ir į ketvirtą – riešutus.

4. Tešla pilkite dalimis į pasirinktą formą: rekomenduotina 8 cm skersmens. Kiekvienas lakštas kepamas 180 laipsnių temperatūroje po 20 min.

5. Iškepusius biskvitus apšlakstykite saldžia arbata.

Paruoškite kremą:

1. Kremui sviestą išlydykite, lėtai išmaišykite su kondensuotu pienu, sudėkite desertinę varškę, viską išmaišykite.

Surinkite tortą:

1. Lakštus pertepkite kremu, pasiliekant šiek tiek jo šonų aptepimui.

2. Tortą aptepkite kremu. Viršų galima aplieti šokoladiniu glaistu, kuris pagaminamas ištirpinus vonelėje ant garų 50 g sviesto ir 200 g juodo šokolado.

3. Puoškite gėlėmis.

Picerijos archyvo nuotr. /Kaišiadorių „Centro picerijos“ namų tortas
Picerijos archyvo nuotr. /Kaišiadorių „Centro picerijos“ namų tortas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius