TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Daugiau žuvies: citrininė tilapija su kukurūzais

Šiltuoju sezonu norisi lengvesnių patiekalų, tad pats metas į savo racioną įtraukti daugiau neriebios žuvies. Kol šviežių vietinių daržovių dar teks kiek palaukti, žuvį galima derinti su konservuotomis, šįkart tai bus kukurūzai.
Kepta tilapija
Kepta tilapija

Kaip teigia „Maxima“ Maisto gamybos departamento vadovas Aidas Poleninas, tam, kad atsiskleistų žuvies skonis, dažniausiai užtenka vos kelių ingredientų, o esminis jų – citrina. Žuvį pagal šį receptą galima kepti tiek orkaitėje, tiek gryname ore ant žarijų. Išbandykite!

Citrininė tilapija su kukurūzais

Ingredientai:

  • 4 tilapijų gabalėlių be kaulų;
  • 2 citrinos (labai tinka žaliosios);
  • 2 valg. šaukšt. medaus;
  • 170 g konservuotų kukurūzų;
  • ¼ puodelio alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • juodųjų pipirų.
Vida Press nuotr./Tilapijos filė
Vida Press nuotr./Tilapijos filė

Gaminimas:

1. Kiekvieną žuvies gabalėlį dėkite į folijos „lopšelį“, apliekite medumi ir alyvuogių aliejumi, papuoškite citrinų griežinėliais, taip pat pagardinkite žiupsneliu druskos bei pipirų.

2. Galiausiai įberkite kukurūzų ir sandariai užsukite folijos „lopšelius“.

3. Kepkite apie 30 min. iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje arba virš įkaitusių žarijų. Jei norite, prie šios žuvies galite patiekti įvairių keptų daržovių, pavyzdžiui, paprikų, cukinijų, vyšninių pomidoriukų.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius