Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Edvino receptas: sultinga grilyje kepta anties krūtinėlė

Anties krūtinėlę kepti grilyje daug kas bijo, nes dažniausiai daroma klaida – ją perkepti. „Aukso viduriuką kepimo metu be termometro rasti sunku, tenka daug praktikuotis ir sudeginti tikrai ne vieną krūtinėlę. Bet iškepus ją iki vidinės temperatūros 70 C, gauni tikrai tobulą ir sultingą delikatesą“, – rašo 15min skaitytojas Edvinas, atsiuntęs savo anties krūtinėlės receptą.
Grilyje kepta anties krūtinėlė
Grilyje kepta anties krūtinėlė / Edvino Banionio nuotr.

Reikės:

  • 2-3 anties krūtinėlių,
  • žiupsnelio druskos.

Gaminimas:

Jeigu krūtinėlę ruošiatės kepti grilyje, tada siūlau 20 min prie 100 laipsnių parūkyti, tai pakels patiekalo skonio kartelę dar aukščiau.

Krūtinėlės odelę įpjauname aštriu peiliu iki mėsos (bet ne giliau).

Kepame 7-8 min iš apačios ir 3-4 min odelės pusėje arba kol mėsos vidinė temperatūra pasieks 70 C laipsnių ... (ATSARGIAI – jeigu kepsite ant žarijų – bus ugnies).

Edvino Banionio nuotr./Grilyje kepta anties krūtinėlė
Edvino Banionio nuotr./Grilyje kepta anties krūtinėlė

Nuėmę iškepusią krūtinėlę leidžiame mėsytei pora minučių pailsėti, supjaustom, pagardinam druskyte ir galim patiekti.

Edvino Banionio nuotr./Grilyje kepta anties krūtinėlė
Edvino Banionio nuotr./Grilyje kepta anties krūtinėlė

Aš savo keptą krūtinėlę patiekiau su žirnių koše ir jūros kopūstais.

Skanaus! Edvinas.

Dėkojame Edvinui už receptą!

Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse! Grilink, fotografuok, siųsk ir laimėk dėžę nealkoholinio „Vilkmergės“ alaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius