-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Miško žvėrių“ receptas: visiems patinkantis morkų tortas

Daržovės kepiniuose – jokia naujiena, morkų pyragas daugeliui tapo labai įprastu skanėstu. Šis receptas pakylėja morkų pyragą į naują lygį – valgytojai sutartinai tvirtina, kad tai vienas skaniausių jų valgytų tortų. Tortas labai paprastas, gana greitai paruošiamas ir jį galima valgyti jau po valandos. Jei reikia, jis gali stovėti ir tris dienas, bet paprastai tiek „neišgyvena“.
Morkų tortas
Morkų tortas / Miskozverys.lt nuotr.

Kepu šį tortą, kai kažko skanaus reikia tą pačią dieną, kuomet tiksliai nežinau kokie bus valgytojai ir jų skoniai, kuomet karšta ir tortą reikia transportuoti. Šią vasarą tai dažniausiai kepamas mano tortas ir tikrai ne be priežasties!

Miskozverys.lt nuotr. /Morkų tortas
Miskozverys.lt nuotr. /Morkų tortas

Ingredientai (24 cm skersmens aukštam tortui):

biskvitui:

  • 2 st. miltų;
  • 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 2 arbat. šaukšt. sodos;
  • 2 arbat. šaukšt. malto cinamono;
  • 3/4 arbat. šaukšt. druskos;
  • 3 st. tarkuotų morkų (apie ½ kg);
  • 1 st. stambiai kapotų karijų riešutų;
  • 1 st. kokoso drožlių;
  • 1/2 st. džiovintų spanguolių;
  • 2 st. cukraus;
  • 1 st. saulėgrąžų aliejaus;
  • 4 dideli kiaušiniai.

pertepimui:

  • 500 g pertrintos varškės (arba specialios varškės pyragams);
  • 100 g cukraus pudros;
  • 400 ml plakamosios grietinėlės;
  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių.

papuošimui:

  • karijų riešutų.

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite 160 laipsnių temperatūros, tris 24 cm pyrago formas ištepkite sviestu, įklokite formos dydžio kepimo popieriaus apskritimą.

2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną bei druską. Kitame dubenyje sumaišykite tarkuotas morkas, kapotus riešutus, kokosą ir džiovintas uogas.

3. Atskirai trečiame dubenyje iki vientisumo išplakite aliejų su cukrumi, po vieną įplakite kiaušinius. Lėtai įmaišykite sausuosius ingredientus ir galiausiai – morkas su riešutais.

4. Padalinkite tešlą į tris paruoštas kepimo formas ir kepkite 40-50 minučių. Kepimo viduryje sukeiskite skardas vietomis, kad visi biskvitai keptų vienodai. Jei neturite trijų kepimo formų arba orkaitė ne itin gerai dirba – padalinkite tešlą į tris dalis ir kepkite po vieną biskvitą. Kol biskvitas orkaitėje, likusią tešlą laikykite šaldytuve.

5. Iškepusius biskvitus atvėsinkite.

6. Kremui varškę išplakite su cukraus pudra ir citrinos sultimis. Atskirai iki standumo išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į varškę. Paragaukite, ar pakanka saldumo/rūgštumo, jei norisi, papildomai įpilkite citrinos sulčių arba įberkite dar cukraus pudros.

7. Biskvitus pertepkite kremu ir puoškite riešutų puselėmis.

Riešutai: karijas galima keisti graikiškais arba lazdyno riešutais.

Džiovintos uogos: tinka kokios tik norite: razinos, vyšnios, šilauogės, mėlynės. Galima visai nedėti uogų, galima kepti su šviežiomis. Tuomet rinkites tvirtesnes uogas (šilauoges arba vyšnias) ir atitinkamai pareguliuokite cukraus ir citrinų sulčių kiekį kreme – vyšnios tortui suteiks papildomo rūgštumo.

Varškės kremas: tradiciškai morkų pyragai gaminami su riebesniu grietinėlės/maskarponės kremu. Čia toks kremas taip pat puikiausiai tiktų, bet jei norisi ne taip riebiai ir gaiviau – rinkitės varškę.

Miskozverys.lt nuotr. /Morkų tortas
Miskozverys.lt nuotr. /Morkų tortas

Miško žvėrys – tai Astos, Julės ir Linos nuotykiai nuo kebabų iki prancūzų konditerijos meno. Patyrimai ir atradimai virtuvėje, pasakojimai apie prisvilusius blynus ir kačiukų vaizdo įrašai, nuo kurių nepavyksta atplėšti akių – į tinklaraštį jos sudeda visa tai, kuo norisi (nors ir ne visada patogu) dalytis.

Tinklaraščio paskyra socialiniame tinkle „Facebook

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius