Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
01 27

Nidos receptas: baklažanų kukuliukai a la parmigiana

Parmigiana yra tas patiekalas, kuris visada yra tipiškų Australijos gastro pub’ų meniu. Neseniai mano akis užkliuvo už kiek įdomesnės parmigiana versijos. Kas, jei ne garsusis Ottolenghi, galėjo tokią itališkos klasikos versiją sugalvoti?
Nidos Degutienės baklažanų kukuliukai a la parmigiana
Nidos Degutienės baklažanų kukuliukai a la parmigiana / Asmeninio arch. nuotr.

Jis apkepintus baklažanus ne susluoksniavo tarsi lazaniją, bet juos susmulkino, sumaišė su rikota, parmezanu ir dar keliais ingredientais, tada suformavo minkštučius vegetariškus kotletukus, kuriuos vėliau apkepino ir galiausia viską užkepė tirštame pomidorų padaže.

Išbandžiau, įvertinau ir mielai receptu dalinuosi su jumis – patiekalas puikus, tikrai net didžiausi mėsos mylėtojai mėsos čia nepasiges. Tikiu, kad porą baklažanų be vargo surasite parduotuvėje ir žiemą, o konservuotus pomidorus tokio tipo patiekalams aš naudoju net ir vasarą, kai apstu jų šviežių. Juk itališkiems padažams niekas netinka geriau, nei pačiame vasaros sezono gražume į konservus uždaryti tikri saldūs sunokę pomidorai iš Italijos!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius