Riešutinė panakota
Ingredientai:
- 1 puodelis riešutų „pieno“ (recepte naudojamas anakardžių);
- 1 puodelis augalinės „grietinėlės“;
- 1 valg. šaukšt. agaro (agar agar);
- 1 arbat. šaukšt. smulkintos vanilės ankšties;
- 3 valg. šaukšt. saldiklio arba cukraus;
- rūgščios uogienės (patiekimui).
Gaminimas:
1. „Pieną“ ir „grietinėlę“ pašildome puode, bet neužverdame. Suberiame cukrų, vanilę ir agarą, kaitiname ant žemos temperatūros maišant, kol ištirps agaras ir cukrus.
2. Supilame skystį į formeles (pvz. keksiukų) ir paliekame sustingti šaldytuve kelioms valandoms.
3. Kai desertas sustingsta, išimame iš formelių, puošiame uogiene.
Veganiška panakota su uogomis
Ingredientai:
- 200 g kokosų kremo;
- 2 valg. šaukšt. klevų sirupo;
- 0,9 g agaro (agar agar);
- ½ vanilės ankšties;
- braškių (galite naudoti ir kitas mėgstamas uogas).
Gaminimas:
1. Kokosų kremą ištirpiname nedideliame puode ant nedidelio stiprumo kaitros. Į ištirpusį kokosų kremą supilame likusius ingredientus (išskyrus braškes), išmaišome ir kaitiname ant vidutinio stiprumo kaitros.
2. Kaitiname nuolat maišant, kol masė pasieks 90C temperatūrą.
3. Gautą skystį supilame į silikoninę formą su nedidelėmis duobutėmis, šiek tiek palaukiame, kol atvės ir dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
4. Paruoštą panakotą dekoruojame trintomis braškėmis ir ragaujame.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiams @odėdaržovėms ir so_delicious_vegan