Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pesto padažas – ne tik makaronams: 5 idėjos, kaip jį dar panaudoti

Pesto padažo galima nusipirkti ne tik gurmaniškų produktų „butikuose“, bet ir prekybos centruose. Jokia paslaptis, kad nesunku jo pasigaminti ir patiems. Ir nors paprastai pikantišką, bazilikais kvepiantį (kalbame apie žaliąjį pesto) padažą maišome su makaronais, iš tiesų jo panaudojimo galimybių kur kas daugiau. Štai 5 idėjos, kurias nesunkiai pritaikysite savo virtuvėje.
Sumuštiniai su pesto padažu
Sumuštiniai su pesto padažu / Vida Press nuotr.

Sumuštiniams pertepti

Nesvarbu, nutarėte susitepti greitą sumuštinį namie ar ruošiate ką nors rimtesnio, pavyzdžiui, neštis į darbą, pamėginkite patepti naudojamą šviesią duoną trupučiu pesto padažo. Padažas ypač gerai derės tuomet, jei ruošiate sumuštinius su vištiena, pomidorais, mocarela, keptomis cukinijomis ar baklažanais.

Vida Press nuotr./Vištienos sumuštiniai su žalumynais ir pesto padažu
Vida Press nuotr./Vištienos sumuštiniai su žalumynais ir pesto padažu

Skrebučiams pagardinti

Prie sriubų iš rudens daržovių (ir tradicinių, ir trintų) skanu pakepinti šviesios duonos skrebučių. Jei pabodo juos trinti česnaku ir vilgyti alyvuogių aliejumi, pabandykite truputį patepti pesto padažu (ant viršaus dar galite uždėti riekelę pomidoro) ir trumpam, kol sriuba vėsta, įdėti į karštą orkaitę. Netikėtumo efektas garantuotas!

Vida Press nuotr./Skrebučiai su pomidorais ir pesto padažu
Vida Press nuotr./Skrebučiai su pomidorais ir pesto padažu

Salotų padažui paskaninti

Ruošdami klasikinį padažą salotoms iš alyvuogių aliejaus, trupučio medaus ir citrinos sulčių (ar vyno acto), pabandykite įplakti ir šaukštelį pesto padažo. Padažas bus ir naujos spalvos, ir pikantiškesnio skonio. Išbandykite jį ir su žalėsių ar šviežių daržovių, ir su virtų ar keptų daržo gėrybių salotomis bei mišrainėmis.

Vida Press nuotr./Pesto padažas
Vida Press nuotr./Pesto padažas

Prie žuvies ar mėsos

Gali būti netikėta, tačiau žaliasis pesto padažas puikiai dera ne tik su makaronais, bet ir su kepta paukštiena, žuvimi, netgi jautiena. Vienąsyk galite skaninti jau paruoštą patiekalą, o kitąsyk pabandykite uždėti jo ant bebaigiamo ruošti. Patys nuspręskite, kaip skaniau.

Vida Press nuotr./Kepta vištiena
Vida Press nuotr./Kepta vištiena

Sriubos skoniui praturtinti

Jau išvirtą sriubą galima pagardinti ne tik grietine, bet ir daugybe kitų skanių priedų – kepintomis sėklomis, šaukštu kitu graikiško jogurto... Jei verdate daržovių sriubą su pupelėmis, makaronais, patiekdami ant stalo pasiūlykite į lėkštę įsidėti šaukštelį pesto – gal tai bus puikus baigiamasis akcentas? Taip pat tiks ir prie vištienos, pomidorų, žiedinių kopūstų ar brokolių sriubų.

Vida Press nuotr./Daržovių sriuba su pesto padažu
Vida Press nuotr./Daržovių sriuba su pesto padažu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius