Ingredientai
- 240 g konservuotų žirnelių;
- 1 avokadas;
- 1 svogūnas;
- 10 g svogūnų;
- 5 g šviežių krapų;
- 2 valg.š. graikiškas jogurtas;
- 1 šaukštelis garstyčių;
- 1 žiupsnelis cukraus, druskos, pipirų.
Paruošimas:
Nuplaukite žirnelius, suberkite juos į indą ir sutrinkite. Išimkite prinokusio avokado kauliuką, odelę nulupkite, supjaustykite ir sudėkite į indą kartu su žirniais.
Susmulkinkite svogūną (galite rinktis saldesnį), laiškinius svogūnus ir krapus. Suberkite juos prie kitų ingredientų.
Į ruošiamą masę įpilkite jogurto ir švelnesnių garstyčių. Jei norite išraiškingesnio skonio, rinkitės garstyčias su sėklomis. Įberkite žiupsnelį cukraus, druskos ir pipirų. Viską išmaišykite.
Šią masę užtepkite ant duonos, o jei patinka sluoksniuokite – duoną, masę ir vėl duoną. Skanaus!