Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Restoranai bando atsitiesti ir prisikviesti: 9-ąjį kartą vyks Lietuvos gastronomijos savaitė

Kai tik leidžia orai, didžiuosiuose miestuose, kurortuose lankytojai jau mielai sėda prie restoranų lauko staliukų – valgymo ne namie kultūra pamažu atsigauna. Dar viena puiki proga tą padaryti bus gegužės 24-30 dienomis, kai vyks jau devintoji Lietuvos gastronomijos savaitė. Jos metu restoranai kvies visus, norinčius pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas, restoranų šefų meistrystę.
Restorane patiektas jautienos kepsnys
Restorane patiektas jautienos kepsnys / Vida Press nuotr.

Šiemet festivalyje dalyvauja 24 restoranai iš Vilniaus, Vidurio Lietuvos ir Palangos. Beprecedentės pastarųjų metų aplinkybės padarė įtakos ir Lietuvos gastronomijos savaitės krypčiai, tikslams. „Nukentėjus visos šalies restoranų verslui ir gastronomijos kultūrai, Lietuvos gastronomijos savaitę organizuojame siekdami iš naujo telkti profesionalus, kurti šalies patrauklumo įvaizdį, mokantis iš naujo užsitarnauti svečių dėmesį. Kol užsienio svečių šalyje beveik nėra, vietinių lankytojų palaikymas labai svarbus“, – sako viena iš tradicinio festivalio organizatorių, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos vykdomoji direktorė Jūratė Mikalkėnienė.

Šalyje įsigalėję ribojimai privertė kūrybiškai pažvelgti į situaciją, todėl šios Lietuvos gastronomijos savaitės tema – grilio patiekalai, aplinka – restoranų terasos, grynas oras ir gatvių šurmulys. „Karantino suvaržymai išlaisvino restoranų fantaziją, į madą vėl sugrąžino terasas ir grilio patiekalus, tad šis pavasaris išsiilgusiems gyvo bendravimo ir dūmu kvepiančių patiekalų pateiks skanių atradimų. Piknikas pačiame miesto centre? Kodėl gi ne“, – intriguoja Lietuvos gastronomijos savaitės organizatorė bei Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vykdomoji direktorė Eglė Ližaitytė.

Organizatorių nuotr. /„International Young Chefs Challenge“ 2019 treniruotė
Organizatorių nuotr. /„International Young Chefs Challenge“ 2019 treniruotė

Kaip įprasta festivalio metu, svečiai bus kviečiami apsilankyti gastronominiuose renginiuose, o restoranuose galės rinktis degustacinius meniu už 10, 20 arba 30 Eur. Tarp specialių pasiūlymų, tokie gurmaniški patiekalai, kaip grilyje keptas tuno kepsnys ar Rokfelerio austrės, ant atviros liepsnos skrudintos tigrinės krevetės, griliuotas arbūzas su sūdytu unguriu... Manote, desertai ir grilio tema – nesuderinama? Išradingi restoranų šefai festivalio metu kvies ragauti ant grilio kepto banano su sūria karamele bei brendyje brandinto ir grilyje deginto ananaso.

„Restoranai, sutelkę jėgas ir išteklius, įgyvendina reikalavimus, keliamus higienai ir saugumui, yra pasiruošę dirbti ir priimti svečius jaukiose lauko erdvėse“, – gurmaniškų naujienų pasiilgusius lankytojus drąsina renginio organizatoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius