Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Rikotos apkepas – purus ir nepakartojamas

Rikotos apkepas jus tikrai sužavės! Pasigaminti paprasta, o skonis – magiškas!
Rikotos apkepas
Rikotos apkepas / Orlando Trakimavičiaus nuotr.

Jums reikės:

500 g rikotos sūrio (arba trintos varškės);

4 vidutinių kiaušinių;

80 g grietinės;

70 g cukraus;

30–40 g kukurūzų krakmolo;

½ arbat. š. vanilės pastos;

žiupsnelio druskos;

razinų (pasirinktinai).

Kaip gaminti:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 160–170°C temperatūros (režimas viršus+apačia).
  2. Kvadratinę 20x20 cm dydžio formą ištepkite sviestu ir atidėkite į šalį, kol prireiks.
  3. Razinas nuplaukite ir nusausinkite. Apvoliokite su žiupsneliu miltų ar kukurūzų krakmolu.
  4. Į plakimo indą (antgalis – mentelė) sudėkite rikotą, trynius, grietinę, suberkite cukrų ir įpilkite vanilės pastos.
  5. Viską maišykite lėtu greičiu, kol ingredientai susijungs iki vientisos masės.
  6. Suberkite kukurūzų krakmolą ir viską dar kartą gerai išmaišykite.
  7. Į kitą indą (antgalis – šluotelė) supilkite kambario temperatūros baltymus, įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite iki minkštų, bet standžių putų (plakti iki labai tvirtų putų nereikia!).
  8. Išplaktus baltymus, per kelis kartus, silikoninės mentelės pagalba, atsargiai įmaišykite į bendrą masę.
  9. Paruoštą masę supilkite į formą ir pašaukite į orkaitę kepti apie 45–60 minučių.

Receptu pasidalino tinklaraščio „Svajojantis olandas“ autorius Orlandas Trakimavičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius