Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Išbandykit originalius šaltibarščius su varške

Man juokinga skaityti, kai žmonės rašo, kad „va, dabar tai aš jau jums pateiksiu tikrų lietuviškų šaltibarščių receptą“. Ir kuris variantas yra tas tikrasis? Su kefyru? Galima skiesti vandeniu ar pienu? Ar naudoti duonos girą? Ar jautienos sultinį? Su rūkyta žuvim? Su mėsos gabaliukais? Su kepta silke? Su vėžių kakliukais? Pirma ištrinti druską su krapais ir svogūnų laiškais ir tik tada imtis visų likusių veiksmų? Ar tiesiog juos įmaišyti? Burokėlius naudoti raugintus, marinuotus (sako, geriausi obuolių sultyse) ar virtus? Juos tarkuoti ar pjaustyti šiaudeliais? Agurkų dėti?
Šaltibarščiai su varške
Šaltibarščiai su varške / Strelkabelka.lt nuotr.

Nijolė Marcinkevičienė savo knygoj „Metai už stalo“ pateikia šešis šaltibarščių variantus, „Didžioji virėja“ – penkis, gerai panaršius internete dar rastume visokių variantų. Ir jie visi yra skirtingi, kai kurie net ir keistoki. Ir visada atrodo teisingiausias tas variantas, prie kurio esi pripratęs, nes taip tiesiog gamina tavo šeimoj.

O kadangi aš šaltibarščių šiaip jau negaminu, tai ir neturiu savo varianto, bet skolinuosi šaltibarščius su varške iš N.Marcinkevičienės „Metai už stalo“. Su pakeitimais, aišku. Kiekius galite drąsiai keisti – pilkit daugiau pieno, jei mėgstat skysčiau, dėkit daugiau/mažiau burokėlių. Agurkai čia irgi visai nepamaišytų.

Šaltibarščiai su varške

Ingredientai:

  • 200 g varškės;
  • 0,5 l pieno arba vandens;
  • 200 g grietinės;
  • 4 valg. šaukšt. burokėlių, marinuotų obuolių sultyse;
  • svogūnų laiškų;
  • krapų;
  • cukraus;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Varškę, pieną ir grietinę suplakite elektriniu smulkintuvu.

2. Sudėkite burokėlius, smulkiai supjaustytus krapus ir svogūnų laiškus. Pagal skonį įberkite druskos ir cukraus. Viską gerai išmaišykite.

3. Su kuo tiekti, aiškinti, matyt, nereikia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius