Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Strelkabelka receptas: žiedinių kopūstų pyragas

Šis žiedinių kopūstų pyragas, kuris yra iš serijos „kaip panaudoti žiedinį kopūstą ne sriuboj“, yra tiesiog... gardus. Puikus ir šiltas, puikus ir šaltas, dar puikesnis kitą dieną – pusryčiams ar pietums. Taip pat tinka ir iškylai – lengvai pjaustomas ir transportuojamas.
Žiedinių kopūstų pyragas
Žiedinių kopūstų pyragas / Strelkabelka nuotr.

Ingredientai:

  • 1 žiedinis kopūstas (apie 450 g);
  • 1 raudonasis vidutinio dydžio svogūnas;
  • 5 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1/2 valg. šaukšt. šviežiai kapoto rozmarino;
  • 7 kiaušiniai;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos
  • 15 g supjaustytų baziliko lapų;
  • 120 g miltų;
  • 1 1/2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1/2 arbat. šaukšt. ciberžolės;
  • 150 g tarkuoto kietojo sūrio (Parmezano ar Džiugo);
  • 1 valg. šaukšt. sezamo sėklų;
  • 1 arbat. šaukšt. juodgrūdės sėklų (jei neturite, nedėkite, galite pakeisti tokiu pat kiekiu papildomo sezamo).
Strelkabelka nuotr. /Žiedinių kopūstų pyragas
Strelkabelka nuotr. /Žiedinių kopūstų pyragas

Gaminimas:

1. Žiedinį kopūstą išskirstome žiedynais. Sudedame į pasūdytą verdantį vandenį. Verdame apie 15 min. – žiedinis kopūstas turi būti minkštas. Nukošiame vandenį ir paliekame nuvarvėti kiaurasamtyje.

2. Nulupame svogūną, atpjauname kelis 5 mm storumo griežinėlius ir juos išskaidome. Atidedame juos į šoną. Likusį svogūną susmulkiname. Kartu su rozmarinu ant vidutinės ugnies pakepiname aliejuje, iki suminkštės. Nukeliame nuo ugnies ir paliekame atvėsti.

3. Į didelį dubenį sudedame kepintus svogūnus, įmušame kiaušinius, suberiame druską, sumetame baziliko lapelius ir viską gerai išmaišome šluotele. Tuomet atskirai permaišome miltus, kepimo miltelius ir ciberžolę, viską suberiame į kiaušinio plakinį. Ir vėl gerai išmaišome. Įmaišome tarkuotą sūrį. Tuomet sudedame ir atsargiai sumaišome žiedinius kopūstus.

4. Sviestu ištepame 24 cm formą, jos šonus apibarstome sezamais ir juodgrūde. Supilame tešlą į kepimo formą, išlyginame paviršių, ant paviršiaus išdėliojame svogūnų žiedus.

5. Kepame 200 °C laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Ištraukiame ir leidžiame pyragui pailsėti 20 min.

Strelkabelka nuotr. /Žiedinių kopūstų pyragas
Strelkabelka nuotr. /Žiedinių kopūstų pyragas

Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius