TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Sūrio pyragas ant Velykų stalo – ar gali būti skaniau?

Sūrio pyragas – tai tikra klasika, kuriai sunku atsispirti. Nustebinkite savo artimuosius ir juos pavaišinkite savo kūrybos skanėstu.
Sūrio pyragas
Sūrio pyragas / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

250 g sausainių,

125 g sviesto,

4 kiaušinių,

0,5 citrinos žievelių ir 0,5 citrinos sulčių,

500 g rikotos sūrio,

125 ml plakamosios grietinėlės,

2 šaukštelių vanilės ekstrakto,

150 g cukraus,

1–2 šaukštų kokosų drožlių,

šokoladinių kiaušinukų ir barstukų.

Kaip gaminti:

1. Smulkiai sutrupinkite sausainius (geriausiai su virtuviniu kombainu). Apšlakstykite lydytu sviestu, išmaišykite. 20 cm skersmens formą išklokite silikoniniu kepimo popieriumi.

2. Suberkite trupinius, tolygiai paskirstykite ir paspauskite delnu. Dėkite į šaldytuvą.

3. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius išsukite su cukrumi elektriniu plakikliu.

4. Sumeskite tarkuotas citrinos žieveles, įspauskite jos sultis, sukrėskite rikotą, supilkite grietinėlę, suberkite cukrų, vanilės ekstraktą ir dar sykį išmaišykite.

5. Atskirame inde iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus. Atsargiai įmaišykite į tešlą.

6. Ją sukrėskite ant sustingusio sausainių sluoksnio. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 40 min.

7. Kai pyragas atvės, palaikykite šaldytuve (geriausiai per naktį). Puoškite kokosų drožlėmis, šokoladiniais kiaušinukais ir barstukais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius