Reikės:
- 125 g juodojo šokolado,
- 75 g sviesto,
- 1 st. rudojo cukraus,
- 3/4 st. grikių miltų,
- 1/4 st. kakavos miltelių,
- 1/2 arb. š. kepimo miltelių,
- 1 arb. š. miltų,
- 2 kiaušinių,
- 1/4 st. šilto pieno,
- 1/2 st. susmulkintų graikinių riešutų,
- 2 valg. š. susmulkintų kakavos pupelių.
Gaminimas:
Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių.
Šokoladą ištirpinkite kartu su sviestu mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės. Nuolat maišykite ir kaitinkite ant mažiausios kaitros, kad neprisviltų.
Kitame inde išplakite kiaušinius. Suberkite cukrų ir dar plakite, kol cukrus ištirps.
Į išplaktus kiaušinius supilkite atvėsusį ištirpintą šokoladą, gerai išmaišykite.
Dalimis suberkite kakavos miltelius, grikių miltus ir kepimo miltelius.
Galiausiai suberkite susmulkintus graikinius riešutus ir kakavos pupeles, šaukštelį miltų. Išmaišykite. Jeigu tešla jums atrodys per tiršta, įpilkite pieno.
Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą ir kepkite maždaug 20 minučių iki 150 įkaitintoje orkaitėje.
Pyragas viduryje turi būti minkštas.
Iškepusį pyragą atvėsinkite, paskui įdėkite į šaldytuvą.
Skanaus!