-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasaros piknikas su kepsniais: ekspertai pataria rinktis marinuotą kiaulieną

Marinuoti kiaulienos kepsniai ne tik sutaupo laiką – iš karto galima kepti, nereikia gaišti laiko mėsos marinavimui namuose. Svarbiausia tai, kad rezultatas visuomet garantuotas – skaniai papietaus ir šeima, ir į pikniką pakviesti draugai.
„Norfos“ vyr. mėsininkas Dainius Bartošius
„Norfos“ vyr. mėsininkas Dainius Bartošius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip išsirinkti marinuotą mėsą pataria „Norfos“ prekybos tinklo vyr. mėsininkas Dainius Bartošius ir technologė Daiva Vaišvilienė.

Ieškokite naujienų – pritaikyta visiems skoniams

Vasara – kepsnių metas, kai norime paragauti naujų skonių, išbandyti įdomesnius receptus. Pamirškite mėsos marinavimą namuose – parduotuvėje rasite marinatų net ir išrankiausiam skoniui.

„Norfos“ prekybos tinklo mėsos skyriuje asortimentas iš tiesų didelis – marinuotos mėsos šašlykai, kepsniai su marinatais: česnakų, pipirų, pomidorų, bazilikų ir kitais priedais, mėsai suteikiantys ryškiai raudoną ar žolelių žalumos spalvą. Kepsniai ne tik įvairių marinatų skonių, bet ir skirtingų mėsos dalių – sprandinės, nugarinės, šonkaulių ir šoninės.

Pasak technologės D.Vaišvilienės, kiaulienos kepsnių grupėje naujiena yra marinuota kiaulienos sprandinė. Šiems kepsniams išraiškingo skonio suteikia marinatas su pomidorais, bazilikais ir česnakais.

Vida Press nuotr./Marinuotos mėsos kepsnys
Vida Press nuotr./Marinuotos mėsos kepsnys

„Kiekvieną sezoną pasiūlome ir naujų skonių virtų kepamųjų dešrelių – šiemet pagaminome su džiovintais pomidorais. Kadangi dešrelės jau išvirusios, galima jas pakepti trumpai, kol odelė švelniai apskrus, o viduje mėsa liks sultinga“, – pataria D.Vaišvilienė.

Kaip išsirinkti marinuotą kiaulienos kepsnį?

Kokį marinuotos kiaulienos kepsnį pasirinkti: sprandinę, mentę, šonkaulius, nugarinę? Kuri mėsos dalis minkštesnė, sultingesnė, greičiau paruošiama?

D.Bartošius sako, kad pagrindinė visų šių marinuojamų mėsos dalių, išskyrus nugarinę, savybė – daug tarpraumeninio skiriamojo audinio ir riebaliukų sluoksnio tarp raumenų: „Todėl šios mėsos dalys labiausiai tinka kepti ant griliaus, nes skiriamasis audinys neleidžia mėsai išsausėti, o riebaliukas suteikia skonio ir sultingumo.“

Taip pat didelis pasirinkimas ir mėsos marinatų. Kokiais skoniais jie išsiskiria?

Jei mėgstate česnako skonį, D.Bartošius pataria rinktis česnakinį marinatą, kuris yra malonios žalsvos žolelių spalvos. Tradicinio skonio mėgėjams siūlomas pipirų-česnakų marinatas, kuriame dominuoja česnakas, o pats marinatas yra kreminės konsistencijos.

Aštrių skonių mėgėjams vyr. mėsininkas pataria atkreipti dėmesį į kiaulienos kepsnį su „Texas“ marinatu, kuris yra aštriausias iš visų siūlomų. Šiam marinatui pikantiškumo suteikia sezamo sėklos ir švelnus paprikos aromatas.

O jeigu norite pasijusti kaip už Atlanto, išbandykite kepsnius su amerikietišku marinatu. Tai tradicinis amerikietiškiems šonkauliams naudojamas marinatas su jam būdingu rūkytų paprikų dūmo skoniu.

Projekto partnerio nuotr./Kepsniai
Projekto partnerio nuotr./Kepsniai

Mėgsta kepti ne tik šašlykus, bet ir šonkaulius

Mėsos mėgėjai ras ir naujais gaminiais papildytą šašlykų asortimentą. Pasak „Norfos“ prekybos tinklo technologės D.Vaišvilienės, šio sezono naujiena yra sausai marinuotas kiaulienos sprandinės „Argentinietiškas“ šašlykas, kuris ruošiamas iš šviežios sprandinės ir subtilaus skonio prieskoninių žolelių mišinio.

D.Bartošius papildo, kad mėsinės gaminių asortimentas atnaujintas ir nauju šašlyku majoneziniame laukinio česnako marinate.

„Mėsos perdirbimo padalinio gaminamas marinuotas „Laužo“ kiaulienos šašlykas išsiskiria tradiciniu lietuvišku skoniu, nes marinavimui naudojami svogūnai, česnakai, juodieji pipirai ir jūros druska“, – sako D.Vaišvilienė.

Taip pat verta išbandyti šašlykus su laukinio česnako marinatu – tai tradicinis majonezinis marinatas su česnako laiškais ir česnako skoniu.

Šoninės šašlykas marinuojamas su džiovintų svogūnų ir pipirų mišinio marinatu.

Tradicinis vasaros šašlykas marinuojamas spalvingame ir kvapniame prieskonių žolelių ir pipirų marinate.

Lietuviai mėgsta kepti ne tik šašlykus, bet ir šonkaulius. Pasak technologės D.Vaišvilienės, mėsos perdirbimo padalinio gaminami marinuoti šonkauliai pamėgti dėl pikantiško skonio, kurį suteikia visa „puokštė“ naudojamų prieskonių: raudonųjų pipirų, svogūnų, pomidorų, kmyninio kumino, česnakų laiškų ir mairūno.

Savaitgalį nusipirkite marinuotų kepsnių su nuolaida

Nepraleiskite progos paragauti marinuotų kiaulienos kepsnių su nuolaida. Šį savaitgalį (liepos 17–19 d.) vyksta akcija: su „NORFA“ kortele 25 proc. nuolaida „Norfoje“ pagamintiems marinuotiems kiaulienos gaminiams ir šašlykams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius